Home Actualitate Scriitorul Radu Paraschivescu a lansat cartea „Orice om îi este teamă”: Dăncilă...

Scriitorul Radu Paraschivescu a lansat cartea „Orice om îi este teamă”: Dăncilă are o formă de trufie, de țopism, de capră râioasă care ține coada sus

DISTRIBUIŢI

Scriitorul Radu Paraschivescu a lansat o „carte-parastas a unei Românii încăpute pe mâna unui guvern care combină foarte bine impostura cu indigența”. Primul capitol al cărții se intitulează „Mediații la dăncileză”. Scriitorul a fost invitat la „Libertatea Live” și a declarat în cadrul unui amplu interviu că în volumul său se găsesc „citate care pe de o parte marchează divorțul clar dintre politicianul de la conducere și limba română, pe de altă parte marchează tupeul, câteodată cosmic, pe care îl ating mulți oameni din politică, indiferent că sunt miniștri, secretari generali sau au alte funcții”.

Comentând referirile la felul în care a reacționat prim ministrul Dăncilă recent față de partenerii externi, scriitorul a precizat în studioul Libertatea Live că „există o formă de trufie, de țopism, de capră râioasă care ține coada sus și care desconsideră toate avertismentele. Le consideră parte din complot. Există dintotdeauna fantasma asta a conspiraționismului care se hrănește din orice și care îi face pe acești oameni să ridice din umeri și să spună „nu ne dați lecții, că nici noi nu vă dăm vouă!”, ca și cum noi am fi în ipostaza asta să le dăm, ca și cum nu noi am vrea să facem parte din clubul lor. Nu așa se ține spinarea drept. Nu te duci să îi cerți pe profesorii care te lasă corigent, când tu nu știi nimic”. Urmărește interviul AICI.

Puteți răsfoi și/sau cumpăra cartea AICI. Humanitas îl prezintă pe scriitorul RADU PARASCHIVESCU (n. 1960, Bucureşti): „trăieşte în Balta Albă şi se visează la Roma. E mefient faţă de avioane, reptile şi sfaturile medicilor. Croieşte articole pentru ziare şi reviste, traduce romane, se ocupă cu hermeneutica ofsaidului în emisiuni de analiză fotbalistică şi – mai rar decât i-ar plăcea – scrie cărţi. Are câţiva prieteni francezi de nădejde (Millefeuilles, Plaisir Sucré, Macaron etc.), fără să-şi fi trădat prima iubită: ciocolata de casă. Se îmbată cu vocea lui David Gilmour şi chitara lui Mark Knopfler. La Humanitas, domiciliul lui profesional, publică nişte cărţi de „Râsul lumii“. Se îndrăgosteşte repede şi-i trece greu. Detestă clişeele, laptele şi broccoli. A scris despre nesimţiţi, Inès de Castro, Maradona şi Caravaggio.

Cărţi: Efemeriada (2000, Libra); Balul fantomelor (2000, RAO, reeditare Humanitas, 2009); Bazar bizar (2004, Maşina de scris, reeditare Humanitas, 2007); Fanionul roşu (2005, Humanitas, Premiul Ioan Chirilă pentru cea mai bună carte de sport a anului); Ghidul nesimţitului (Humanitas, 2006); Fie-ne tranziţia uşoară. Mici rostiri cu tâlc (Humanitas, 2006); Mi-e rău la cap, mă doare mintea. Noi perle de tranziţie (Humanitas, 2007); Cu inima smulsă din piept (Humanitas, 2008); Răcani, pifani şi veterani (coord., Humanitas, 2008); Dintre sute de clişee. Aşchii dintr-o limbă tare (Humanitas, 2009); Fluturele negru (Humanitas, 2010); Toamna decanei. Convorbiri cu Antoaneta Ralian (Humanitas, 2011), Astăzi este mâinele de care te-ai temut ieri (Humanitas, 2012), Maimuţa carpatină (Humanitas, 2013), Muşte pe parbrizul vieţii. Nou catalog de perle (Humanitas, 2014), Noi vorbim, nu gândim. Nouă colecţie de perle româneşti (Humanitas, 2015), Poveşti de dragoste la prima vedere (coautor, alături de Ioana Pârvulescu, Gabriel Liiceanu, Ana Blandiana şi Adriana Bittel – Humanitas, 2015), România în 7 gesturi (Humanitas, 2015), Aștept să crăpi (de astăzi, în prime-time) (Humanitas, 2016), Cum gândesc politicienii (Cum? Gândesc politicienii?) (Humanitas, 2016), Am fost cândva femeie de onoare și alte povestiri (Humanitas, 2017), Cartea râsului și a cercetării (Humanitas, 2017), Două mături stau de vorbă. Scene românești (Humanitas, 2018).”

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.