Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat duminică seara, la România TV, că Guvernul urmează să adopte o ordonanţă de urgenţă prin care să se extindă termenul contestaţiei în anulare, de la 30 de zile în prezent, la toate cazurile în care completul care a judecat a fost constitut nelegal. Aceasta ar reprezenta o Ordonanţa care anulează toate condamnările de la ÎCCJ din ultimii cinci ani.
Astfel, ar exista baza legală să se anuleze toate sentinţele date de completurile de 5 judecători de la ÎCCJ începând cu anul 2014.
„Eu am ordonanţa, dar premierul Viorica Dăncilă va decide când va fi adoptată”, a anunţat Tudorel Toader la RomâniaTV.
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a mai declarat și că va transforma în Direcție Secția de anchetare a magistraților, deoarece actuala conducere a Parchetului General, adică Augustin Lazăr, împiedică structura să funcționeze.
„Cunoscând realitatea, știm ce trebuie să facem. Eu, ca ministru al Justiției, nu sunt cel care ia măsuri administrative sau aplică sancțiuni. Față de aceste abuzuri, avem autorități abilitate legal, care au compentența partajate, avem Secție pentru procurori, avem Inspecția Judiciară, avem plen CSM, avem Secția specială de anchetare a presupuselor abuzuri comise de magistrați. Secție pe care actuala conducere a Ministerului Public o împiedică să funcționeze, motiv pentru care, cel mai probabil, secția o vom trasforma în direcție competentă”, a declarat ministrul Justiției, Tudorel Toader, la RomâniaTV.
Toader a mai subliniat, pentru a mai invoca un motiv în privința transformării statutului Secției, că toate sesizările care ajung la Secția de anchetă trebuie să „treacă prin Ministerul Public”.
AZI JUSTIŢIA DEPINDE DE ,, OMUL MEU ” = pseudoinamovibilitate ; de REST: bla…bla…bla.. justiţăreală CHIŢIBUȘITĂ cu multe FEŢEEEEEE !!!!!
Sisitemul judiciar romanesc se poate eficientiza, FARA A SE APLICA MAI MULTE FAZE ALE PROCESULUI JUDICIAR, si FARA FOLOSIREA INSTITUTIEI AVOCATULUI prin infaptuirea justitiei cu obiectivitate maxima si celeritate precum si cu cheltuieli minime, NUMAI aplicand modelul Sistemului de Justitie CANADIAN, a Tribunalului Electronic, bazat pe stiinta ciberneticii judiciare. Completul de judecata este format dintr-un IT-ist sau cibernetician bine instruit si din punct de vedere ala cunostintelor juridice, un judecator ce detine si cunostinte IT suficiente si un calculator performant cu softul adecvat.
TREBUIE INTRODUS JUDECATORUL DE INSTRUCTIE IN SISTEMUL JUDICIAR .
Fara aplicarea cat mai URGENT a acestor masuri JUSTITIA DIN ROMANIA SE TRANSFORMA IN HAIDUCIE.
Stirea este voit TRUNCHEATA : TAOATE PROCESELE ; CONDAMNARILE SI ACHITARILE !