
„Liviu Dragnea ne minte în faţă. Cu cât economia merge mai rău, cu atât PSD-iştii vor încerca mai mult să ne ia ochii cu cifre false”, acuză deputatul USR Claudiu Năsui.
„Liviu Dragnea prezenta ieri o imagine cu o creştere impresionantă a economiei României. Aceste cifre nu sunt doar exagerate, ci sunt de-a dreptul false. De ce sunt false? Să le luăm pe rând şi să vedem care e de fapt diferenţa dintre veniturile din 2016 şi cele din 2018”.
Prima observaţie este că Liviu Dragnea compară mere cu pere: veniturile din 2016 nu includ subvenţia de agricultură de la UE pe când cele din 2018 o includ. În 2017, pentru a umfla artificial veniturile, PSD-ALDE a decis să includă subvenţia agricolă de la UE în bugetul de stat. Până atunci ea nu a fost niciodată prinsă în buget.
Motivul este că sunt bani care doar tranzitează contul statului, nu venit al statului. Câţi intră, atâţia ies. Nu au impact pe deficit. Dar ei au decis să adauge subvenţia şi pe venituri şi pe cheltuieli. Deşi nu sunt nici venituri ale statului român, nici cheltuieli ale sale, ci ale UE. Acest artificiu contabil explică 31% din „creşterea” cu care se laudă domnul Liviu Dragnea.
Apoi, Năsui completează că între 2016 şi 2018 România a avut inflaţie. Dacă în 2016 inflaţia a fost de -0,54% (negativă), deputatul avertozează că în 2017 şi 2018 inflaţia a ieşit de sub control. În total, România a avut o inflaţie de 6.7% în aceşti doi. Astfel, 27% din „creşterea” lui Liviu Dragnea este de fapt inflaţie.
În al treilea rând, atunci când statul creşte salariile la stat, pe lângă banii pe care îi dă angajaţilor săi, o parte merge înapoi la stat sub forma de taxe şi impozite pe salariu. „Poate părea bizar, dar statul îşi plăteşte sie însuşi impozite în contul propriilor săi angajaţi. De fapt e normal să fie aşa. Nu asta e problema. Dar acei bani nu sunt un venit real al statului. Sunt doar bani mutaţi dintr-un buzunar în altul. Cu toate acestea apar la venituri. În felul acesta statul ar putea înmulţi salarii bugetarilor cu 100 (finanţându-se prin datorie sau creştere de taxe) şi apoi să zică „dar uite ce au crescut încasările din impozitele pe salarii”. Astfel, „veniturile” statului din taxe pe care şi le plăteşte sie însuşi în contul măririlor de salarii la stat explică încă 26% din cifra lui Dragnea”, explică Năsui.
Al patrulea motiv menţionat de deputatul USR este acela că Liviu Dragnea nu realizează că se laudă cu creştere impozitelor asupra românilor. #ÎndrăzneşteSăNuÎţiVinăSăCrezi . Acelaşi Liviu Dragnea, care în campanie promitea că nu va creşte nicio taxă, nu doar că a crescut taxele, dar acum se şi laudă că le-a
crescut. 10% din creşterea cu care se laudă Liviu Dragnea provine din creşterea taxelor şi impozitelor.
Supraacciza la carburanţi (creşterea a accizei cu până la 20%), impozitarea muncii part-time la nivel full-time şi alte taxe care au mai fost introduse.
Calculele deputatului arată că de fapt doar 7% din creştere s-a datorat creşterii organice a economiei în ultimii 2 ani, în niciun caz cifrele astronomice prezentate de liderul Partidului Social Democrat
Liviu Dragnea crede ca suntem un popor usor de manipulat.Nu este necesar sa fii doctor in economie , sa-ti dai seama minciunile lui.Uneori ,te ingrozesti de tupeul lui.
Parca ar fi pentru prima si ultima oara.
Voi astia de la USR, PMP, PTAP, Etc ce faceti?