Un sondaj INSCOP realizat în perioada 21 ianuarie – 5 februarie 2019, la comanda Fundaţiei Konrad Adenauer, arată că topul încrederii în personalităţile politice este condus de preşedintele Klaus Iohannis, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea şi de fostul premier, Victor Ponta.
Astfel, încrederea în preşedintele Klaus Iohannis se situează la un nivel de 39,5% încredere multă şi foarte multă, înregistrând o creştere de aproape 5 procente, comparativ cu luna noiembrie 2018.
Pe locul al doilea în clasamentul încrederii se situează Gabriela Firea cu 23,9%, în scădere faţă de luna noiembrie 2018 (când era cotată cu 26,2% încredere multă şi foarte multă), urmată de Victor Ponta cu 23,7%. Preşedintele Pro România înregistrează o creştere de 2,5 procente.
Urmează Dacian Cioloş care câştigă 2,3 procente faţă de luna noiembrie 2018, ajungând la 22,5% încredere multă şi foarte multă.
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, strânge 22,4% încredere multă şi foarte multă în ianuarie, în uşoară creştere faţă de 21,9% în noiembrie. Preşedintele PNL Ludovic Orban este cotat cu 16,1% încredere multă şi foarte multă, faţă de 14,5% în noiembrie 2018.
Urmează preşedintele PSD, Liviu Dragnea cu 12,6% ( faţă de 11,6% în noiembrie), preşedintele USR, Dan Barna cu 10,7% (în creştere cu 3,7 procente faţă de noiembrie 2018) şi Traian Băsescu cu 10% încredere multă şi foarte multă (faţă de 8,3% în noiembrie 2018).
Urmează premierul Viorica Dăncilă care scade la 9,5% încredere multă şi foarte multă (faţă de 10,8% în noiembrie 2018), urmată de Ion Iliescu cu 8,8% (faţă de 10% în noiembrie 2018), Kelemen Hunor (7,6% faţă de 4,6%) şi Eugen Tomac (cu 6,4% faţă de 5,4%).
Potrivit INSCOP, „Încrederea într-o personalitate politică” este un indicator mai riguros, comparativ cu alţi indicatori generali precum ”părerea favorabilă/defavorabilă”, reflectând un nivel de exigenţă a evaluării semnificativ mai mare, atunci când respondenţii sunt solicitaţi să se raporteze în mod direct la o personalitate politică şi la activitatea acesteia.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane
Regimul comunist pana in 1989 a oprimat si schingiuit poporul roman cum nimeni pe lume nu a mai facut , dupa 1989 , in numele tranzitiei si al democratiei poporul este prigonit si supus disparitiei prin metode sadice , criminale de catre urmasii bolsevicilor comunisti ajutati de banditii internationali.
Anii 80, foamete, lumea nu știa cum să facă rost de lapte pentru copii, iar un cetățean își cumpără o vacă și un vițel. Nu are ce face cu vițelul, așa că îl vinde.
Acesta este momentul în care apare în scenă, vigilent, procurorul comunist Tudorel Toader și îl înhață pe păcătos: e speculă! E clar că a cumpăra un vițel pe care apoi îl vinzi înseamnă speculă. A urmat o anchetă care s-a terminat cu decizia de a-l trimite pe individ în judecată. Noroc că acuzatul a nimerit peste un judecător decent și a fost achitat.
Cei tineri nu înțeleg ce înseamnă ca, în anii 80, să intri pe mâna unei javre de procuror comunist ca Tudorel și să fii acuzat de speculă, o infracțiune gravă în orice regim totalitar care își ține populația în foamete. Practic, viața ta era terminată. Că intrai la pușcărie sau executai la locul de muncă, erai un paria. Si, pentru ce? Pentru că nu doreai să mori de foame, pentru că doreai să îți hrănești familia.
Ăsta a fost Tudorel Toader, un nenorocit de slujbaș zelos al comunismului, gata să bage un om la pușcărie fiindcă dorea să aibă lapte pentru copii.
Sursa: Ziare, Ionel Stoica.