Home Actualitate Autoritatea Electorală Permanentă a comandat în plus 2,5 milioane de buletine de...

Autoritatea Electorală Permanentă a comandat în plus 2,5 milioane de buletine de vot pentru europarlamentare față de numărul de votanți

DISTRIBUIŢI

PSD l-a uns șef la AEP la sfârșitul lunii februarie 2019 pe Constantin-Florin MITULEŢU-BUICĂ, fost șef de tură-gestionari carburanți la SC EMMA SA Craiova, absolvent de Drept la o Facultate din Târgu Jiu. Funcția e una sensibilă, doi foști președinți ai AEP fiind acuzați de DNA de fapte de corupție: Ana Maria Pătru, numită de Elena Udrea via Băsescu pentru șpăgi de peste 2.000.000 EURO și Daniel Barbu numit de Tăriceanu pentru neurmărirea conform legii a respectării destinației subvențiilor acordate PSD.

Noul președinte al AEP a anunţat vineri că a comandat 20.104.459 de buletine de vot pentru a fi folosite la secţiile de vot din ţară, 18.545.515 de timbre autocolante şi 93.650 de ştampile cu menţiunea ‘votat’ și 1.333.500 de buletine de vot, pentru secțiile din străinătate, 1.301.230 de timbre autocolante și 2.147 de ştampile cu menţiunea votat.

Numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral la data de 28 februarie 2019 era de 18.937.258, confotm AEP, cu 200 mai mulți față de ultima informare publică realizată de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) pe această temă, potrivit căreia, la data de 31 decembrie 2018 figurau în Registrul electoral 18.937.058 de alegători români.

AEP reaminteşte că, potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 6/2019 privind unele măsuri pentru buna organizare şi desfăşurare a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European, la alegerile europarlamentare se asigură din bugetul de stat, prin bugetul Autorităţii Electorale Permanente, sumele necesare acoperirii cheltuielilor pentru tipărirea buletinelor de vot şi a publicaţiilor destinate birourilor electorale; pentru confecţionarea ştampilei Biroului Electoral Central şi a ştampilelor cu menţiunea „votat”; pentru confecţionarea timbrelor autocolante; indemnizaţiile membrilor Biroului Electoral Central şi ale personalului tehnic auxiliar al acestuia, precum şi indemnizaţiile prevăzute la art. 16 alin. (9); cheltuieli pentru hârtia necesară imprimării buletinelor de vot; cheltuielile privind dotarea şi funcţionarea Biroului Electoral Central, precum şi orice alte cheltuieli generate de activităţile specifice procesului electoral.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.