De ce în țara IT-iștilor nu avem un soft pentru votul online? De ce nu închiriază statul român sistemele de vot online din țările unde sute de mii de români muncesc pentru ca fiecare cetățean să-și poată exercita dreptul la vot? Pentru că se știe că diaspora votează tradițional împotriva PSD și ALDE care colcăie de infractori? De ce analfabeta Dăncilă nu a stabilit ca votul să se desfășoare în două zile așa cum a făcut la referendumul pentru familie, rămas nevalidat? De ce nu face statul român mai multe secții de vot în marile capitale europene unde auzi românește pe unde te învârți iar angajații ambasadelor noastre nu pot să nu observe acest lucru?
Aflat la New York, ministrul de Externe Teodor Meleșcanu a făcut ieri turul televiziunilor pentru a explica de ce „pulimea”, apelativ lansat de Oprescu și folosit de pesediști despre românii care nu-i votează, nu a putut vota din nou în străinătate. Meleșcanu a explicat senin că el nu e vinovat pentru că a „făcut tot ce a fost posibil pentru românii din străinătate ca să-și exprime preferințele. Participarea foarte mare a contrazis toate evaluările pe care le-am avut.” Dacă evaluările sunt făcute de proști sau ticăloși, bineînțeles că sunt proaste.
Deși Meleșcanu a anunțat că a dublat secțiile de vot din strainătate iar MAE a și anunțat acest lucru printr-un comunicat disponibil AICI, această raportare la trecut ignoră deliberat prezidențialele din 2014 când Puie Monta a făcut tot posibilul să blocheze diaspora. Numărul de secții nu s-a dublat în 2019 față de noiembrie 2014 dar s-a majorat cu 50% și cu toate acestea au votat mai puțini români ieri față de 2014. Astfel, în 2014 au votat în cele 290 de secții de votare din străinătate 379.116 de români iar pe 26 mai 2019, în cele 441 de secții, au votat mai puțini români, respectiv 375.219 români. (foto secția Londra 1, ora 21.00)
Motivul? Infractorii din administrația românească au prelungit intenționat timpii de vot/per cetățean. Ba au dispărut ștampilele, ba nu au mai mers tabletele care scanau actele de identitate, ba au ștampilat buletinele de vot pe prima pagină în loc de ultima cu ștampila secției și au avut nevoie de răspunsuri de la BEC, ba urnele erau atât de mici că lua timp inclusiv îndesarea buletinelor de vot. În zeci de secții de votare din Europa, sute de mii de români au rămas la ora 21 afară strigând „PSD! Muie PSD!”, „Vrem să votăm!” și „Hoții, hoții!”. (vezi video la finalul articolului de la secția de la ICR Londra, la ora locală 21.00) Din țară, tabletele care scanau actele de identitate au fost blocate la ora 21.00. Asta deși polițiile locale delimitaseră oamenii aflați la coadă până la ora 21.00 care, conform legislațiilor locale puteau vota dacă se aflau în incinta secției de votare delimitată de polițiști. Cu tupeu, MAE a încercat să pună batista pe țambal, recomandând „prudență în diseminarea de informații neverificate cu privire la modul de desfășurare a procesului de vot”. Detalii AICI.
A câta oară ne-am făcut de râs în Europa cu infractorii din administrația noastră care au încălcat iar dreptul fundamental la vot?
Incompetenții din MAE au precizat „că persoanele care la ora 21.00 (ora locală) se află în sala în care se votează, pot să-şi exercite dreptul de vot. Accesul alegătorilor în sala de vot are loc în serii corespunzătoare numărului cabinelor.”. Bineînțeles că acest lucru ar fi fost posibil dacă tabletele nu s-ar fi oprit automat de la București. Dar cine să știe asta, ghiftuiții din MAE? Astfel s-au creat tensiuni suplimentare, membrii comisiilor de vot riscând să fie linșați de românii care stătuseră la vot peste zece ore și cărora MAE le spuseseră că dacă sunt în sala de votare vor vota. Cei care s-au aflat în sala de vot și actele de identitate nu le-au fost scanate până la ora 21.00 nu au mai putut vota. În unele secții din diaspora s-a luat decizia ca până la ora 21.00 să se scaneze toate actele de identitate ale celor prezenți în sala de votare, în unele cazuri peste 100 și aceștia au votat până spre miezul nopții. Felicitări și mulțumiri acestora!
Neîntârziat, politicienii români trebuie să dea drumul la inițiativa USR din parlament privind votul online și dacă în țara IT-iștilor costă prea mult să facem propriul soft, să închiriem pentru ziua alegerilor sistemele de vot din țările democratice ale căror autorități ne pot comunica voturile cetățenilor români ce trăiesc în țara respectivă. Și dacă aceștia nu știu să folosească un computer, se duc la poșta locală și sunt ajutați!
LOGIC : DENTIST = DINȚI CARIAȚI, CROITOR = HAINĂ RUPTĂ etc….
# DE 30 ANI PERDANȚII STRIGĂ : VOT FRAUDATA , LEGI NIMIC …