Home Actualitate Pentru fapte penale se cere caterisirea celor doi preoți care conduc institutul...

Pentru fapte penale se cere caterisirea celor doi preoți care conduc institutul guvernamental pentru românii de pretutindeni

DISTRIBUIŢI
Asociația DOMINOCOST a transmis Patriarhiei Române o scrisoare prin care solicită caterisirea preoților Nicolae Brânzea și Dan Mirea.
Redăm integral textul scrisorii, transmise redacției Romanian Global News.
Către: Biserica Ortodoxă Romană (BOR) Către: Patriarhia Romană
În atenția: Preafericirii Sale, Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române
În atenția: Sinodului Bisericii Ortodoxe Romane
Spre știința: Sinodului Local și Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului Spre știința: Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului
Formulăm următoarea:
CERERE DE CATERISIREA UNOR PREOȚI CARE CARE PROPOVĂDUIESC PRIN COMPORTAMENTUL COTIDIAN ÎNVĂȚĂTURI GREȘITE ȘI CARE SUNT STĂPÂNIȚI DE PATIMI
Asociația Dominocost, cu sediul în str. Sergent Iriceanu Ion, nr. 19, camera 1 sect.4, Bucureşti, mail: dominocost@ yahoo.com, cu componență integral creștin ortodoxă, solicit cu smerenie, dar și cu adâncă tristețe următoarele:
I. CATERISIREA NUMIȚILOR BRÎNZEA NICOLAE, “preot” la Sfânta Biserică „Sfântul Ilie” din Pitești și MIREA DAN MARIAN, “preot” la Sfânta Biserică „SfântulStelian” din Pitești
Solicităm aceasta din următoarele considerente:
În fapt, sus-numitul Mirea Dan Marian și Brînzea Nicolae, nașul acestuia, conf. univ. dr. la Universitatea Pitești, referent în comisia de doctorat a lui Mirea Dan Marian, sunt angajați, cu normă întreagă, la Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni (IEH), instituție bugetară. În perioada anterioară și ulterioară datei de 25 iunie, când a susținut teza de doctorat la Constanța, Mirea Dan Marian a prezentat 120 de zile de concediu medical la IEH, iar Brînzea Nicolae a prezentat la IEH concedii medicale însumând 90 zile, drept pentru care au încasat lunar salarii din banii statului român. Potrivit diagnosticului pus sub parafa aceluiași medic din Pitești, ambii sufereau de hepatită cronică, având în concediile medicale menționat codul 580. În fapt, deși este vorba despre o boală care necesită repaus, cei doi au avut activitate pe 25 iunie 2019 la Universitatea „Ovidius” din Constanța, în contextul susținerii tezei de doctorat a lui Mirea Dan Marian, „Înțelepciune și sfințenie – direcții îndesăvârșirea omului după Noul Testament și gândirea filosofică”, sub conducerea științifică a Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
Sus-numiții nu au solicitat concediu de la Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, în cadrul căreia ambii sunt preoți, ceea ce înseamnă că au fost la serviciu și au luat salariul integral. În fapt, în perioada în care cei doi se aflau în concedii medicale de la IEH, plătite din banii publici, sus-numiții se deplasau între Pitești, București și Constanța, unde oficiau slujbe (Mirea Dan Marian și Brînzea Nicolae), predau (Brînzea Nicolae) și susțineau sau supervizau teza de doctorat (Mirea Dan Marian, respectiv, Brînzea Nicolae).
În drept, sus-numiții comiteau infractiunea de înșelăciune în dauna banului public, fals, uz de fals și abuz în serviciu, întrucât nu erau în realitate bolnavi și încasau salariul de la Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, precum și celelalte salarii aferente celorlalte ocupații ale dumnealor.
Prezența în același timp în concediul medical de la IEH, plătit de stat, în activitățile din cadrul bisericilor în care activează ca preoți, plătită și din bani publici, precum și la susținerea uneiteze de doctorat care va aduce măriri salariale plătite la IEH și la biserică tot din bani publici, arată cum sus-numiții păgubesc și cheltuiesc banii publici nemeritați folosindu-se deprestigiul Bisericii Ortodoxe Române.
În urma analizei comportamentului care se abate de la normele legale al sus-numiților, suntem îndreptățiți să concluzionăm că unul dintre scopurile susținerii tezei de doctorat de către Mirea Dan Marian vizează obținerea de venituri sporite de la bugetul Bisericii Ortodoxe Române prin ocupația de preot a lui Mirea Dan Marian, în cadrul Bisericii „Sfântul Stelian” din Pitești, județul Argeș.
Permiterea exercitării puterii bisericești și menținerea în Trupul Bisericii a sus-numiților “preoți” Brînzea Nicolae și Mirea Dan Marian, care prin trufie, lăcomie, minciună și încălcăriale legii devenite publice, vizibile chiar și la o simplă tastare a numelor lor pe Internet, întinează imaginea Bisericii Ortodoxe Române.
Slujitorii bisericești trebuie să reprezinte un exemplu moral, etic, creștin pentru societate, aspect pe care sus-numiții nu îl îndeplinesc, comportamentul lacom și trufaș al celor doi, devoalat public de enoriași, colegi de serviciu ai acestora, și de anumite organe mass-media, fiind relevat și de văduvirea bugetului Bisericii prin titluri mincinoase sau prin obținerea pecale manipulatorie de proprietăți care erau destinate Bisericii.
Menținerea în rândul clerului Bisericii Ortodoxe Române a sus-numiților poate induceenoriașilor, opiniei publice și organelor de anchetă ideea că Biserica Ortodoxă Românăachiesează la infracțiunile săvarșite de către cei doi “preoți” – fals,uz de fals, înșelăciune șiabuz în serviciu,în contextul susținerii tezei de doctorat a lui Mirea Dan Marian – și poatesugera o complicitate cu înalți prelați, în același context.
Pe această cale, vă aducem la cunoștință că împotriva sus-numiților există o plângere penală aflată în lucru la Direcția Națională Anticoruptie, la București, referitoare la numeroase fapte penale, incluzând și susținerea în mod ilegal a tezei de doctorat de către Mirea Dan Marian, în prezența lui Brînzea Nicolae, în calitate de referent, în Comisia doctorală, la Universitatea „Ovidius” din Constanța, în data de 25 iunie 2019.
Sus-numiții folosesc fondurile publice destinate Republicii Moldova și comunităților românești din Ucraina, Serbia, Bulgaria și Balcani, pentru excursiile lor în Italia, Spania sau Israel. Brînzea Nicolae cheltuie banii publici pentru protocol (ilegal în instituția publică Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni) și pentru a se deplasa zilnic între Bucuresti și Pitesti cu mașina Institutului, condusă de sus-numitul Mirea Dan Marian.
Toate aceste cheltuieli, destinate asigurării confortului personal, din banul public, sunt efectuate și în condițiile în care Brînzea Nicolae a moștenit de la doamna Eleonora Brătianu, conform declarației de avere, apartamente în Bucuresti, sute de hectare în Năvodari, zeci de hectare de pădure, parte din vila Florica (vilă de patrimoniu, pe care după trecerea la cele veșnice a doamnei Eleonora Brătianu, s-a grăbit să o cedeze pe o sumă consistentă, tot statului român, mai exact, Ministerului Culturii, în cadrul căruia Brînzea Nicolae a avut funcție), clădirea unei biserici (pe care se luptă să o „privatizeze” din cadrul Bisericii Ortodoxe Române).
Sus-numitul Brînzea Nicolae, duhovnic al doamnei Eleonora Brătianu, a devenit moștenitor al acesteia promițând că va veghea ca bunurile lăsate moștenire să ajungă în folosința enoriașilor, a întregii parohii. Din câte cunoaștem, există o incompatibilitate între calitatea de duhovnic și dobândirea de proprietăți ca urmare a relației duhovnic-fiu duhovnicesc.
Sus-numitul Brînzea Nicolae a fost invalidat de colegii universitari din cadrul Universității Pitești, unde la alegerile pentru postul de decan, în urma unor intervenții nedemne pentru un prelat și un cadru universitar, a pierdut alegerile cu brio.
Totodată, Brînzea Nicolae a fost demis din postul de vicar al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului în urma faptului dovedit de a fi membru al masoneriei.
II. OBLIGAREA PRIN TOATE CĂILE LA RESTITUIREA de către sus-numitul BRÎNZEA NICOLAE A PROPRIETAȚILOR ȘI SUMELOR DE BANI OBȚINUTEIMORAL PRIN CALITATEA DE DUHOVNIC SPIRITUAL AL DOAMNEI ELEONORA BRĂTIANU, SPECULÂND INTENȚIA DOAMNEI ELEONORA BRĂTIANU DE A LĂSA BISERICII VILA FLORICA , PĂDUREA ȘTEFĂNEȘTI, CÂT ȘI ALTE PROPRIETĂȚI ALE FAMILIEI BRĂTIANU
Solicităm aceasta din următoarele considerente:
În fapt, sus-numitul Brînzea Nicolae, duhovnic al doamnei Eleonora Brătianu, a devenit moștenitor al acesteia promițând că va veghea ca bunurile lăsate moștenire să ajungă în folosința enoriașilor și a întregii parohii.
Astfel, “preotul” Brînzea Nicolae, încălcând art.810 din Vechiul Cod Civil, aplicabil la data succesiunii, și care interzice moștenirea de către duhovnic, medic curant, avocat, a moștenit dela doamna Eleonora Brătianu, conform declarației de avere, apartamente în Bucuresti, sute de hectare în Năvodari, zeci de hectare de pădure, parte din vila Florica (vilă de patrimoniu, pe care după trecerea la cele veșnice a doamnei Eleonora Brătianu, s-a grăbit să o cedeze pe o sumă consistentă tot statului român, mai exact, Ministerului Culturii, în cadrul căruia Brînzea Nicolae a avut funcție de conducere), clădirea unei biserici (pe care se luptă să o „privatizeze”din cadrul Bisericii Ortodoxe Române).
În drept, Biserica Ortodoxă Română a fost vaduvită în mod samavolnic de sumele cuvenite de însuși membrul său, sus-numitul Brînzea Nicolae. Sumele încasate în urma moștenirilor obținute de sus-numitul Brînzea Nicolae ar fi trebuit să ajungă la Biserica Ortodoxă Română,conform ultimelor dorințe ale regretatei doamne Eleonora Brătianu. Sus-numitul Brînzea Nicolae a înșelat Biserica și a înșelat, precum regimul necreștin comunist, o membră a uneia dintre cele mai ilustre familii din România, de o înaltă vitalitate politică și ținută morală.
III. OBLIGAREA PRIN TOATE CĂILE LA RESTITUIREA de către sus-numitul BRÎNZEA NICOLAE A SUMELOR DE BANI ȘI A ALTOR FOLOASE OBȚINUTE IMORAL DE LA ENORIAȘI ÎN CALITATE DE PREOT
În fapt, sunt persoane care afirmă că preotul Brînzea Nicolae s-a comportat lacom de-a lungul exercitării treptei preoțești, pretinzând și încasând sume nemeritate de la colegi și enoriași.
Acest comportament nu face cinste hainei preoțești. Lăcomia, trufia, avariția, înșelăciunea, minciuna, spolierea Bisericii sunt păcate capitale, pe care Biserica și superiorii sus-numitului Brînzea Nicolae nu trebuie să le treacă cu vederea, având grija respectării dogmelor sfinte și a disocierii Sfintei Biserici Ortodoxe Romane cu oameni care se leapădă de har și se pun pe ei înșiși înaintea Poruncilor lui Dumnezeu și înaintea Sfintei Biserici.
Anexăm documente și materiale din presă care sustin cele menționate anterior, relevând caracterul rapace și lacom, dorința de a epata și a parveni material a numitului Brînzea Nicolae, trăsături inoculate pe parcursul anilor și protejatului său, Mirea Dan Marian, lucru nedemn pentru un lucrător al Bisericii.
Cu evlavie și cu încredere în justa și dreapta Voastră judecată,
Asociatia Dominocost
București

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.