Home Actualitate PSD-iștii își pierd privilegiile: Ministrul Muncii vrea să reinterzică cumulul pensiei cu...

PSD-iștii își pierd privilegiile: Ministrul Muncii vrea să reinterzică cumulul pensiei cu salariul de la stat

DISTRIBUIŢI

La nivelul ministerului Muncii se lucrează la un proiect de lege care să interzică pensionarilor să cumuleze salariul de la stat cu pensia. Foarte mulți pesediști sunt în această situație mai ales în Ministerul Sănătății și în Ministerul de Interne de pe vremea lui Carmen Dan, pentru cei care nu și-o mai amintesc, secretara pusă ministru de Dragnea pe vremea când încă era în libertate. Măsura a mai fost în vigoare între 2009 și 2014 printr-o lege inițiată de guvernul condus de Emil Boc  prin care se interzicea cumulul pensiei mai mari decât salariul mediu brut (5041 în septembrie 2019) cu salariul de la stat.
În anul 2014, 10 deputați PSD, unul de la minorități, unul de la PC și 4 senatori PSD au inițiat abrogarea acestui articol pentru a putea angaja pensionarii de lux ai PSD în continuare la stat. Inițiatorii abrogării au fost:
deputati PSD: – Birchall Ana, Ciolacu Ion-Marcel, Iancu Iulian, Iordache Florin, Neacşu Marian, Nica Nicolae-Ciprian, Tîlvăr Angel, Tudose Mihai, Vlase Petru Gabriel, Zgonea Valeriu Ştefan
deputati – Minoritati: Ganţ Ovidiu Victor
deputati – PC: Ciucă Liviu-Bogdan
senatori – PSD: Arcaş Viorel, Coca Laurenţiu Florian, Donţu Ovidiu Liviu, Sârbu Ilie (care și cumulează din 2015 pensia cu salariul de la Curtea de Conturi, funcție politică).

19 ARII

  1. „La nivelul ministerului Muncii se lucrează”.Interesant. Păi măcar ăștia să poată avea cumul semantic, dacă bănesc, canci.

    N-am înțeles de ce s-ar putea cumula pensie privată cu salariu de stat ori viceversa, ori ambele private, dar ambele de stat, nu. Ceea ce se intenționa (declara, mai exact) acum zece ani și probabil și acum era interzicerea cumulului de.. pilăraie. Rezultatul de-atunci îl știm: cei puțini, oameni de valoare, au avut de suferit prin pierdere de venit și suferă și acum consecințele, în timp ce pilăraia a găsit alte debușeuri. Iar instituțiile publice (adică noi toți) au avut de suferit, de asemenea, prin plecarea oamenilor de valoare. Cât despre Anrp, cu altă ocazie.

    Disclaimer: sunt (indirect) într-una din situațiile evocate mai sus.

  2. SUA, exemplu concludent….se pot cumula pensia si salariul, ambele de la stat…Filosofia scestei abordari…eficienta muncii si nivelul performantei…Experienta conteaza si profesionalismul….In rest, nimeni nu se uita in buzunarul tau atat timp cat rezultatele muncii confirma alegerea facuta de o organizatie sau institutie…Primeaza calitatea muncii si mai putin „optimizarea” fiscala….

  3. Da o idee buna! Uni de aia s-au pensionat, și a doua zi i-au pus p același post, și credeți – ma nu pe posturi prost plătite.nu a putut face asta o îngrijitoare ci cei din funcții! Sa aleagă! Ori una ori alta! Sa meargă la privat! Dar ce sa vezi acolo nu plimbă hârti acolo muncesc! Succes doamna ministru! Sunt multe nedreptăți în sistem!

  4. Cel mai bun pt români ; dacă ai ieșit la pensie stai la pensie ! Dar dacă vrei să faci ceva fă-ți dracu in privat pentru care statul nu te poate taxa dacă într-o lună mai scoți jumate de pensie ? e bn ??

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.