Rectorul, prorectorul, cel puțin patru din cei șase decani, coordonatori de doctorate și multe cadre didactice de la Academia de Poliție au plagiat sau autoplagiat cărți întregi, capitole de cărți, articole științifice sau porțiuni din lucrările pe care și-au pus semnătura. Unii dintre profesorii din Academie au plagiat inclusiv în tezele de doctorat, fapt care pentru un cadru didactic – în eventualitatea unui viitor verdict de plagiat – echivalează cu încheierea carierei academice”, scrie astăzi jurnalista Emilia Șercan pe pressone.ro. Citiți ancheta Emiliei Șercan pe pressone.ro, la care mai adăugăm că Rectorul Academiei de Poliție, Veronica Stoica e atât de impostoare încât în CV-ul oficial susține că are aptitudini la baschet și atletism. Poate avea. Dar acum cca 100 de kilograme.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane
Si urata si hoata si nesimtita,ce asteptari putem avea de la viitori politisti innalt calificati avand in vedere ca femeia asta nu este doar sefa lor ci si profesorilor pe care ii au.
Voi va dati seama ca societatea romaneasca la „cel mai inalt nvel”, cum le place profesorilor universitare sa se autodefineasca, are asemenea probleme? Ba chiar in segmentul care ar trebui sa fie „etalon al societatii” in Academia de Politie! Mai exact mai mult de jumatate ( adica au atins masa critica) sunt de fapt -vorba lui Remus- niste hoti. Ce mai vreti? Plecati unde vedeti cu ochii! Astia au acum vreo 35-40 de ani si inca 30 de ani ii veti avea sefi!
ACADEMIA DE POLITIE trebuie transformata, din “fabrica” de facut doctori, masteranzi si de acordat titluri universitare pe banda rulanta, in institutie de pregatire profesionala pentru politisti doxati unde sa se predea stiintele necesare, corespunzatoare nevoii sociale de catre cei mai experimentati profesionisti din domeniile unde au ocupat functii importante in structura sistemului de ordine si siguranta publica.
Formatorii existenti, ce au titluri universitare, castigate prin metode originale, obscure, care predau discipline de stricta specialitate trebuie inlocuiti cu profesionisti pasionati (tip diamant) care sa indeplineasca o serie de criterii, ce ofera garantii intelectuale, de specialitate si morale, in domeniile specifice si anume:
– sa aiba o vechime in munca operativa de minim 10 ani;
– sa fi ocupat cel putin functia de sef de unitate;
– sa aiba un minim de instruire pedagogica;
– sa se bucure de o buna reputatie si moralitate in sistem, etc.;
– sa aiba contributie stiintifica sau rezultate foarte bune pe timpul exercitarii profesiei;
Acestora trebuie sa li se acorde pentru motivare un spor la salarizare fata de nivelul veniturilor avute in munca operativa.
Durata mentinerii la catedra a unui formator nu trebuie sa fie mai mare de 5 ani, dupa care respectivul „profesor” sa se intoarca in domeniul operativ pe functia celui care-l inlocuieste ca dascal.
Liftarea formatorilor intre operativ si invatamint si invers va compune un angrenaj benefic sistemului de ordine si siguranta publica, pentru completarea continua cu cele necesare (teorie si practica) a celor doua domenii.
In contextul conditiilor aratate, candidatii Academiei de Politie, vor trebui sa provina din randul absolventilor cu studii superioare ai diferitelor institutii civile, care au implinit si virsta necesara cind pot sa discearna pentru a decide de ce vor sa „imbratiseze” cariera de politist, de jandarm sau de lucrator in cadrul unitilor pentru situatii de urgenta.
Scolarizarea poate echivala cu un ciclu de masterat de 1,6 ani, iar stagiatura pentru ofiteri sa aiba durata de 6 luni. Un asemenea sistem de formare ofera mai ales ofiterilor atat siguranta in exercitarea profesiei cat si incredere in abordarea realitatilor deoarece mai au o calificare in plus pentru orice eventualitate, dar in celasi timp, cel mai important lucru este ca scuteste bugetul statului de foarte multe cheltuieli care se fac in prezent cu scolarizarea de lunga durata si fara a se obtine nivelul de instruire specifica si randament scontate.
Pentru dezvoltarea gandirii logice si a rationalitatii, a abilitatilor de comunicare si de gestionare a situatiilor de criza, precum si in vederea implementarii unei tactici politienesti moderne adaptate la cerintele impuse de apararea valorilor societatii romaneasti, trebuie perfectionat continutul programei scolare privind materiile si cunostintele predate si marit numarul orelor de pregatire la disciplinele mentionate.
Marele politician si om de stiinta american, Dwight Waldo (1913 – 27 octombrie 2000), in teoria sa sustine ca, in exercitarea atributiilor, cei ce detin functii publice, trebuie sa aiba in vedere 12 obligatii mai importante si anume, fata de: 1- constitutie; 2 – legi; 3 – natiune si tara; 4 – democratie; 5 – normele de organizare birocratica; 6 – profesie si profesionalism; 7- familie si prieteni; 8 – sine; 9 – colectivitatile cu care vin in contact; 10 – interesul public sau bunastarea generala; 11- umanitate sau lume; 12 – Dumnezeu sau religie.
Waldo afirma despre aceste obligatii ca nu pot fi ierarhizate in functie de importanta, iar numarul lor poate creste, el face insa o trecere in revista a celor mai importante reguli etice existente in viziunea sa. El trateaza aceste obligatii la nivelul datoriei individuale, al datoriei fiecaruia fata de moralitatea personala si nu fata de organizatie.
In conceptia lui Dwight Waldo ETICA in administratia publica este o problema complexa si complicata. Acest subiect este greu de explicat si inteles avand in vedere ca in secolul nostru codurile etice s-au schimbat intr-un ritm intens, iar sentimentul ca moralitatea este “relativa”(nimic mai fals) a crescut. Data fiind cresterea in diversitate a organizatiilor, se face simtita nevoia de noi repere etice si morale.
Cu toate acestea nu se depun de catre cei cu obligatii in domeniul juridic-legislativ eforturile necesare in directia creerii de reglementari si coduri etice adaptate noilor nevoi obiective impuse de evolutia si modernitatea societatii.
Daca nu se vor intreprinde, pe baze stiintifice si obiective, un minim de masuri pentru reducerea riscurilor si vulnerabilitatilor care afecteaza independenta, integritatea si competenta profesionala a lucratorilor din structurile M. A. I., iar restructurarea se va amana sau nu va avea la baza rezultatele unui AUDIT EXTERN de SISTEM atunci cu siguranta intr-un termen scurt SISTEMUL DE ORDINE SI SIGURANTA PUBLICA va SUCOMBA, generand efecte perverse deosebit de grave pentru existenta STATULUI de DREPT in Romania, ca si alte subsisteme (invatamant, sanatate, agricultura etc) ale sisitemului nostru social, deformate in numele reformei, dupa “pareri savante” care au avut ca scop satisfacerea unor interese nelegitime de grup sau individuale.
Din pacate nu doar potitisti cu studii superioare au caractere deformate de profesori astia care i-au scolit si au zdrobit tot ce era uman in studenti aia care aveau caractere bune cand au intrat in facultate,ce doctorite sunt alea care au acceptat oferta porcului ala de prof.de la facultatea de anatomie de la IASI ala poreclit PATU sau PATRU pentru ca generatii de studente au respectat regula pana a reusit o fata sa il demaste si nu am auzit ce condmnare a luat asta cu toate ca trebuia condmnat la maximul de pedeapsa pentru viol caci este viol in forma continua cu urmari deosebit de grave pentru societate si mai sunt; profesori aia de la facultatea de farmacie Ovidiu din Constanta sau aia care luau spaga chiar si alimente si alte facultati private si de stat care au umplut Romania de prosti cu studii superioare si cum prostul este ala nesimtit si cu tupeu tocmai astia au progresat pe scara ierarhica foarte multi baganduse in politica si ajungand sa conduca tara,V.Dancila este
exemplul cel mai vizibil de prost cu diploma iar Ad.Nastase,L.Dragnea, R.Marare si alti sunt caractere deformate sau neoameni care au condus Romania sau o parte din tara,tot neoameni sunt si magistrati care spun ca pensia lor de zece ori mai mare decat media pensionarilor din romania este un drept nu o favoare.Pacat de Romania ca tara si de romani ca trebuie sa treaca prin asa ceva si iti multumin Uniunea Europeana pentru ca fara usa ta deschisa pentru romani acum nu stiu ce era in tara.
Da, da, cred ca era tare de tot la SUMO!
Soluție cu stop up : implementarea algoritmului instant cu celeritate nominalizat ,,LEGEA TALIONULUI ” …
Cam ăștia au rămas în țară. Cei care pot fura, minți, înșela, plagia, ucide…
Ședere plăcută pe viață.
Țara e pe ducă, în comă definitivă, cu asemenea ”specimene” la timona țării.
La cît mai multe orori, crime si …plagiate!
Zoltán sunt. În cine poate să avem încredere în țara asta