Home Actualitate Ministrul Sănătății a provocat iar revolta cadrelor medicale cu declarațiile sale publice

Ministrul Sănătății a provocat iar revolta cadrelor medicale cu declarațiile sale publice

DISTRIBUIŢI

În contextul în care președintele Klaus Iohannis a anunțat recent că începând din data de 15 mai, în România va începe o relaxare a restricțiilor impuse pentru a face față pandemiei de COVID-19, iar de atunci, cetățenii vor fi obligați să poarte măști de protecție în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat într-o intervenție telefonică în cadrul emisiuniii ”Dosar de politician” de la B1TV, că românii trebuie să știe că măștile de protecție trebuie schimbate după maximum patru ore pentru că altfel se transformă într-un real pericol pentru sănătatea celor care le poartă.
Reamintim că la farmacia lui madam Tătaru o mască se vinde cu 15 lei bucata, uneori fără bon fiscal. Adică își imaginează Tătaru că un om va plăti minim 30 de lei/zi pe măști? Probabil nu dar omului îi place mult la televizor. Păi nici cadrele medicale nu-și schimbă acum măștile la 4 ore după cum explică chirurgul Dan Grigorescu care a analizat afirmația lui Tătaru și a prezentat „diferența dintre ce zice și ce face popa…

Dacă în sistemul sanitar românesc s-ar respecta cerința expusă de domnul ministru Tătaru, ar însemna că pentru fiecare post ocupat de personalul medical ar fi nevoie de 6 -12 măști pentru fiecare 24 de ore.
Adică de 180 – 360 de măști lunar pentru fiecare post în parte.
Adică pentru o secție de spital cu mărimea standard de 25 de paturi, la care sunt normate (cu tot cu auxiliarele) între 20 (interne) – 30 (neurochirurgie, chirurgie cardiovasculară, arși, etc) de posturi, nevoia ar fi între minim 7600 – 10.800 de măști lunar.
PENTRU O SINGURĂ SECȚIE!
Pentru un spital cu 1.000 de paturi s-ar ajunge, lunar, la o nevoie de 40 de ori mai mare, între 304.000 și 432.000 de măști.

Pare absurd de mult?
Nu mă întrebați pe mine, întrebați-l pe domnul ministru. Și pe oricare dintre managerii de spitale doriți voi!
Să vedeți atunci care e mărimea discrepanței între ce zice și ce face popa!”, Scrie Dan Grigorescu pe Facebook.

4 ARII

    • Zice bine.

      Toate materialele contaminate se depun in saci si cutii speciale ce sunt ridicate de operatori specializati, transportate la incineratoare specializate si distruse la temperaturi inalte. Unele spitale mai asezate au propriile incineratoare. Asta se intampla de zeci de ani.
      Este o treaba cat se poate de serioasa si tratata serios.

    • Sigur că poți calcula dar
      1. nu ești medic sa dai nas în nas cu Covid-ul zilnic
      2. dacă ai calculat ai și înțeles că țărănușul e rupt de realitate?

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.