Directorul General al UNIFARM SA, Adrian Eugen Ionel, la vârsta de 34 de ani, încă lucra firma mamei sale, un SRL care a avut o activitate minoră și care a și fost radiată în anul 2012, anul numirii odraslei în funcția de conducere de la compania farmaceutică publică, aflată sub autoritatea Ministerului Sănătății. Numirea lui Ionel în funcția de director general al Unifarm
a fost una surprinzătoare. Nimic din experiența sa profesională nu îl recomanda pe cel supranumit de cunoscuți „dl. Goe” pentru funcția de Director General al C.N. Unifarm S.A., dar ceva l-a făcut pe Victor Ponta să-i semneze Ordinul de numire, în grabă, completat cu pixul, fără a mai avea răbdare să fie tehnoredactat.
Surse din PSD ne-au declarat că Ionel a fost plantat de generalul SRI Ion Maranda, fostul șef al Direcției de Protecție Internă a serviciului. Ionel se află în scaunul de Director General al Unifarm de peste 7 ani, fără a fi deranjat indiferent de scandalurile în care s-a aflat de-a lungul timpului.
În anul 2015, Ionel este numit director general al Institutului Cantacuzino unde începe să se prezinte ca profesor doctor așa cum se vede în documentul emis de Ministerul Afacerilor Externe cu participanții la Forumul Economic de la Marea Neagră (BSEC).
Ionel nu este cadru didactic universitar și nici nu are vreun doctorat. Ba mai mult, am încercat să aflăm unde și-a susținut examenul de licență la absolvirea Facultății de Drept de la Spiru Haret, neacreditată în anul 1999 și ce număr are diploma obținută, dar nu am putut afla nici de la universitatea privată care a invocat GDPR și nici de la Unifarm.
Ionel ne-a răspuns rapid că informațiile solicitate de noi nu fac parte din categoria celor de interes public, dar ne-a comunicat că diploma lui ar fi fost verificată „de-a lungul timpului de mai multe institutii cu atributii in acest sens si nu au existat neconformitati de niciun fel”.
După ce am insistat să ne răspundă pentru că a ocupat funcții plătite din bani publici în baza acestei diplome de studii superioare, dl. director general Ionel ne-a dat un răspuns halucinant: „Compania Nationala Unifarm SA nu foloseste bani publici, aceasta este o informatie eronata; compania este o societate de drept privat al statului, autofinantata. La angajare, fiecare compartiment cu atributii in acest sens face verificarea tuturor documentelor de studii.
2. Institutiile care au verificat aceste documente au facut acest lucru in baza unor planuri generale de control, asa cum fac la toate companiile pe care le verifica, acest lucru fiind un aspect firesc in cadrul oricarei actiuni de control, alaturi de toate celelalte elemente tematice, de-a lungul anilor.”, ne-a răspuns în scris Ionel, refuzând să ne spună unde și când și-a dat examenul de licență.
I-am citat dlui Ionel din comunicatul Ministerului Finanțelor Publice din 18 martie – „Ministerul Finanțelor Publice acordă un împrumut din venituri rezultate din privatizare în valoare de 1,15 miliarde lei Companiei Naționale UNIFARM S.A., pe o perioadă de 6 luni.” și l-am întrebat „ați refuzat acești bani sau aceștia nu sunt bani publici sau minte MFP sau …?” dar dl. Goe nu ne-a mai răspuns, ocupat fiind să mai toace din banii UNIFARM că doar sunt privați în mintea lui.
PENTRU TRANSPARENTA SI PENTRU A MAI SCUTURA „PATURA” DE INCOMPETENTI, IMPOSTORI, TRADATORI, BANDITI SI CURVE DIN ADMINISTRATIA CENTRALA A STATULUI SA SE COMUNICE DE URGENTA LISTELE CU ASA ZISI CONSILIERI AI MINISTRILOR , SEFILOR DE DEPARTAMENTE SI INSTITUTII, PARLAMENTUL EUROPEAN ETC.
1 Ai dreptate Socrate.
2.Chiar si cu titluri luate pe bune,in Romania sunt prea multi colonei de armata,politie sau securitate care nu au nici 30 de ani,sau ministri tot sub 30 sau 40 de ani,pai pe timpul lui nea Nicu nu avai cum sa ajungi colonel sub 50 de ani,acum astia sunt ca mineri din subteran ies la 47 de ani la pensie,sau ministru tot asa,puteai sa termini tu facultatea cu 10,intai erai trimis inginer sa demonstrezi ce ai invatat in productie,dupa care daca aveai rezultate cativa ani te promovau in conducerea unitati dupa alti cativa ani ajungeai director de unitate dupa director de trust dupa sef in minister si abia la 50–60 de ani ministru dar un asa ministru cunostea tot aparatul din ministerul lui,nu termini facultatea la 25 de ani si la 30 ministru,mai erau si ministri tineri cum a fost Nicu Ceausescu dar acolo e alta poveste.
Asta a fost,erau tanpiti comunisti dar totusi respectau niste reguli,oricum sa nu se inteleaga ca era mai bine atunci dar unele lucruri de atunci trebuiau sa fie pastrate cum a fost si legea 18(controlul averilor)care a fost si este in toate tarile dezvoltate si democrate din lume.