În plină explozie de infectări, pupat de moaște unul după altul și înghesuială ne trebuie. Mitropolia Moldovei a solicitat, vineri, Prefecturii Iași să facă demersuri pentru anularea, de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU), a restricțiilor privind pelerinajele, în condițiile în care doar ieșenii se pot închina la moaștele Sf. Cuvioase Parascheva, zilele acestea.
Prefectura Iași a primit vineri o adresă oficială din partea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei (MMB) prin care se solicită CJSU Iași să inițieze demersuri către CNSU pentru abrogarea Hotărârii nr. 47/05 oct 2020, ce privește, între altele, restricționarea accesului pelerinilor din alte localități la o sărbătoare religioasă.
De asemenea, Mitropolia Moldovei și Bucovinei a solicitat CJSU să revină asupra măsurilor prevăzute în Hotărârea nr. 35 din 6 octombrie 2020, în sensul de a lua în considerare modificarea perioadei sărbătorii Sf. Cuvioase Parascheva, inclusiv anularea punctului nr. 4 din anexa nr. 1 a hotărârii CJSU Iași.
„Cu referire la acest punct, MMB a precizat situații menite să asigure respectarea măsurilor de prevenție sanitară, situații care necesită un punct de vedere din partea DSP Iași”, anunță Prefectura Iași.
Astfel, Prefectura Iași a transmis adresele respective pentru a obține punctele de vedere avizate atât din partea CNSU, cât și din partea DSP Iași, dar și tuturor membrilor CJSU Iași.
După obținerea răspunsurilor de la CNSU și DSP Iași se va organiza o ședință punctuală pentru a aduce amendamente la decizia CJSU.
Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Teofan, a susținut că impunerea unor restricții la sărbătoarea Sf. Parascheva reprezintă o măsură discriminatorie, care încalcă numeroase prevederi legale, situația fiind foarte greu de înțeles și de acceptat.
În prezent, doar ieșenii pot intra să se închine la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, pelerinajul din anii trecuți nemaiavând loc.
Banul e ochiul dracului, moaștele SRL au pierderi.
Pentru alegerile locale nu a fost inconstienta sau pentru cele viitoare cele parlamentare?!
Dar ați pupat buletinul de vot la alegeri sau v-ați îngrămădit?
Lumea nu se duce ca sa pupe icoana, se duce sa se reculeaga si sa se roage. eu ma rog sa va lumineze mintea si sufletul ca sa va ganditi inainte de a scrie si a mai si raspunde la comentariul meu.
Nu cred ca aveti dreptul sa ii judecati pe cei care vor sa mearga!
Păi tocmai că suntem luminați scriem, conducătotii Mitropoliei nu sunt. Nu îi judecăm pe cei care vor să meargă, e dreptul lor să meargă să pupe moaștele și să se îngrămădească numai că acum li s-a limitat acest drept pe motiv de coronavirus. Ce faceți dvs. nu e relevant. Nu puteți contesta, așa cum s-a văzut în anii precedenți, că lumea se îngrămădește ore întregi și apoi pupa sicriul.
Cand religia devine ideologie indobitocirea este garantata
Faceti un mare pacat ma popilor pentru ca lacomia si dragostea de bani va intunecat mintile si va folositi de credinta adevarata in Dumnezeu a oamenilor simpli care sunt mult mai sfinti decat voi,iar voi credinciosilor sa stiti ca Dumnezeu este in fiecare Biserica,nu trebuie sa mergeti pana la IASI sau la capatul lumi ca sa aratati cat de credinciosi sunteti,rugativa la Sf.Paraschiva in biserica din localitatea voastra pentru ca un alt nume pentru biserica este Casa Domnului.
Si popilor nu le mai intintindeti mainile oamenilor sa vi le pupe pentru ca nu sunteti sfinti sau preasfinti cum din mandrie va place sa vi se spuna,eu stiu ca la cina cea de taina cand ISUS a infiinta preotia asa le-a spus apostolorilor”ii vedeti pe aia care poarta haine frumoase si le place sa li se zica rabi adica parinte?,la voi sa nu fie asa pentru ca doar unul este preot si sfant,Tatal vostru din ceruri si Cel trimis de El,voi sunteti pentru ceilalalti frati”.
1. Cati popi au fost bolnavi si cati au murit de covid?
2. Cate focare au fost in biserici?
3. De ce MS tine ascunse aceste date?
4. De ce societatea este obligata sa plateasca spitalizarea pentru acesti diversionisti kagebisti in sutana?
5. Despre ce sfintenie poate fi vorba cata vreme biserica protejeaza violatorii sodomiti din randurile ei?
E vorba si de turism religios. Chiar de succes, uite cati pro si contra.
Intelegeti putine sau aveti misiuni de atacare a bisericii . Daca un om merge constient la moastele unui sfant , este din credinta si dragoste . In aceasi vreme la pacanele merg oameni manati de dependenta sau lisa de activitate , dar care in presa este un subiect ocolit cu gingasie , pentru a putea face planul .
Bateți câmpii! Dacă nu te duci la moaște, ai misiune? În plus nu e blasfemie să comparați moaștele cu păcănelele? Ce fel de credincios sunteți? Ca să nu mai vorbim că la păcănele nu se înghesuie nimeni!