Home Politic Scut în Parlament pentru pensiile speciale ale aleşilor locali

Scut în Parlament pentru pensiile speciale ale aleşilor locali

DISTRIBUIŢI

În lipsa unei ordonanţe de urgenţă care să modifice atât de controversatul Cod administrativ al Guvernului Dăncilă, zeci de mii de actuali şi foşti primari şi şefi de consilii judeţene, plus adjuncţii lor, vor avea dreptul, la 1 ianuarie 2021, să ceară pensie specială.

Pentru a preîntâmpina această sfidare grosolană la adresa românilor care primesc o pensie proporţional cu cât au contribuit, USR a solicitat, astăzi, urgentarea adoptării proiectului de lege care ar desfiinţa această nouă categorie de pensii speciale.

Demersul a fost blocat prin subterfugii de către PSD.

La începutul şedinţei de astăzi a plenului Camerei Deputaţilor, Cristina Prună, vicelider al grupului USR din Camera Deputaţilor, a solicitat ca, în paralel cu şedinţa de plen, să se desfăşoare şedinţele Comisiei juridice şi Comisiei pentru administraţie, astfel încât să poată fi votat în aceeaşi şedinţă proiectul USR care desfiinţează pensiile speciale ale primarilor.

Solicitarea a fost acceptată prin vot, dar majoritatea controlată de PSD a avut grijă ca şedinţa Comisiei pentru administraţie să nu se poată desfăşura din cauza lipsei de cvorum. În acest fel, proiectul nu a putut fi votat în şedinţa de azi a plenului Camerei. Mai mult, ţinând cont de programul de lucru stabilit de conducerea Parlamentului, proiectul are şanse infime să poată fi votat în următoarele două săptămâni în Camera Deputaţilor, ceea ce reduce considerabil posibilitatea de a fi adoptat de Parlament în timp util, astfel încât să poată intra în vigoare înainte de data de 1 ianuarie 2021.

Proiectul, iniţiat de senatoarea USR Florina Presadă şi semnat de toţi parlamentarii USR, prevede modificarea Codului administrativ în sensul abrogării art. 210 privind indemnizaţia pentru limită de vârstă pentru primar, viceprimar, preşedinte al consiliului judeţean şi vicepreşedinte al consiliului judeţean.

Proiectul a fost depus în Parlament în luna august şi nici până acum nu a fost dezbătut în comisiile raportoare, astfel încât să poată fi votat în plen.

„Este un proiect extrem de necesar şi trebuia să fie adoptat urgent pentru ca acele prevederi nocive din Codul administrativ adoptat, prin ordonanţă de urgenţă, de Guvernul PSD, să nu intre în vigoare de la 1 ianuarie 2021. Pensiile speciale nu au ce să mai caute în legislaţia românească. Trebuie să respectăm acest principiu pe care USR îl tot susţine de patru ani încoace: la contribuţii egale, pensii egale. Nu trebuie să mai avem cetăţeni de rang I şi rang II”, declară deputata USR Cristina Prună.

Pensiile speciale pentru primari ar fi trebuit să se acorde, în varianta PSD, încă de la 1 ianuarie 2020, dar USR a reuşit amânarea cu un an a termenului, printr-un amendament depus la legea bugetului de stat pe 2020, lege pentru care şi-a angajat răspunderea Guvernul Orban.

În cazul în care proiectul de lege al USR de desfiinţarea a pensiilor speciale pentru primari nu va fi adoptat în timp util de Parlament, Guvernul Orban nu are altă variantă decât emiterea unei ordonanţe de urgenţă prin care să amâne, din nou, aplicarea prevederilor din Codul administrativ. Acest fapt i-a fost, de altfel solicitat, deja, de co-preşedintele USR PLUS Dan Barna.

6 ARII

  1. Inca o data se confirma ca afirmatiile presedintelului Klaus Johannis referitoare la toxicitatea sau raul produs societatii noastre, incluznad aici si tarele caracteriale si comportmanetale promovate de liderii actuali si fosti ai PSD-uui sunt in fapt cheia inapoierii si mentinerii acestui popor la stadiul de subdezvoltare economica, sociala si nu numai.
    Ce o sa mai spuna acum pe acest subiect domnul Vasile Dancu, eminenta cenusie a lui Dragnea Liviu, Vasilica Dancila sau Victor Ponta, ca altii sunt de vina in Parlament cand PSD-ul are majoritatea de facto la acest moment.
    Sau poate ca este o stragie de campanie electorala menita sa arate romanilor ca dumnealui din postura de intelectual este exponentul aristocratiei bugetare aflata la conducerea de facto a institutiilor publice locale ?
    Dar domnule Vasile Dancu in calitatea dumneavoastra de sef al baronilor rosii din PSD nu ai macar curajul sa dialoghezi cu electoralul pe subiecte concrete, respectiv pe Planul National de Relansare Economica propus de Executiv !?
    Sau poate domnul Vasile Dancu are o strategie despre cum sa ne mai minta in fata, ca in perioada in care era vicepremier la Palatul Victoria si debita tot felul de inpetii despre cum se interesa el de nevoile poporului pe posturile de televiziune, in timp ce in realitatea dumnealui se afla in deplasare in interes personal pentru a se distra pe banii lui Sebastian Ghita prin tot felul de destinatii exotice.

  2. Daca parlamentari ar fi vrut s-ar fi votat o lege care sa spuna ca pot sa primeasca pensii speciale in continuare doar acei oameni care primeau pensia speciala sau de serviciu nu conteaza cum ii spune pana in data de 31-12-1999,caci dupa venirea la putere a guvernului Adrian Nastase a inceput nebunia asta cu pensii speciale,pentru ca nu se poate sa se ceara anularea tuturor pensiilor speciale.

  3. Romania are nevoie de un singur proiect.
    Meritocratia.
    Toate partidele s-au laudat 89 ca vor pune omul potrivit la locul potrivit.
    Daca piramida valorilor va deveni reala si normala restul problemelor se vor rezolva.

    • Perfect adevarat .
      Nici mesajele mêle nu sint publicate.
      Curierul zilei Imi raspundere ça am mai trimis mesajul…
      Cred ca singura solutie pentru desfiintarea pensiilor speciale, este ,,inca o revolutie »
      Cine sa mai iasa in strada pentru o noua revolutie, au mûrit la 1989 asa de multi tineri, …acum parintii cred ca-I inchid in casa ca sa nu mai iasa in strada .,Asta as face si eu…..

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.