Home Actualitate Clotilde: Pesediștii sunt în delir, noi ne vedem de treaba noastră

Clotilde: Pesediștii sunt în delir, noi ne vedem de treaba noastră

DISTRIBUIŢI

Polițiștii și procurorii de la Secția Specială (SIIJ) care instrumentează dosarul alegerilor locale din Sectorul 1 al Capitalei au descoperit că există o diferență foarte mare între buletinele de vot existente fizic și numărul total de voturi exprimate. Din buletinele rămase și numărate, rezultatul votului ar fi în favoarea lui Tudorache, fostul primar inculpat de DNA pentru șpăgi neimaginat de mari luate pe numele soției(foto) și al menajerei, doar cauțiunea celor trei fiind de 1.275.000 de Euro.

„Pesediștii sunt în delir. Dar oricât de tare s-ar agită televiziunea turnătorului și televiziunea fugarului vă promit că în mandatul meu nu mai primesc niciun ban de la Primăria Sectorului 1. Au primit destui în mandatul celui care și-a bătut joc de acest Sector. Să știți că respectivilor le-am făcut și niște plângeri. Așa, poate se vor învăța minte că nu mai merge cu linșajul și punctajul de la partid. Iar domnului cu diamantele îi propun să ne explice dacă mai locuiește cu părinții sau nu. Pentru că în declarația lui de avere a omis niște lucruri despre care procurorii sper să ne lămurească curând. Noi ne vedem de treaba noastră și de ce am început. Facem Sectorul 1 un model de bune practici în administrație pentru restul țării. Pe cei din urma noastră îi vom lăsa să urle și să sufere la televiziunile lor. C’est la vie”, spune Clotilde Armand.

În perioada septembrie 2016 – mai 2017, persoana aflată în anturajul inculpatului Tudorache Daniel ar fi pretins de la un om de afaceri un comision de 10 % din valoarea contractului de servicii pe care societatea omului de afaceri îl avea cu o instituție aflată in subordinea Primăriei Sector 1. În schimbul banilor, persoana respectivă se angaja să intervină, în numele primarului, la funcționarii responsabili, astfel încât contractul să se desfășoare în bune condiții (plată la timp a facturilor și actualizarea tarifelor) .
În schimbul traficării influenței, persoana aflată în anturajul primarului ar fi primit suma totală de 105.000 lei în numerar, precum și suma de 8.640 lei disimulată ca plată a unor facturi fiscale fictive emise de o firmă aparținând traficantului de influență.
În activitățile descrise, persoana care și-a traficat influența ar fi fost sprijinită de primarul de la acea vreme Tudorache Daniel. Acesta i-ar fi întărit omului de afaceri convingerea că solicitantul comisionului ar fi trimisul său și că trebuie să țină legătura cu acesta pentru buna desfășurare a contractului. În acest mod, Tudorache Daniel ar fi confirmat caracterul real al influenței.
De altfel, există suspiciunea rezonabilă că primarul de la acea vreme Tudorache Daniel ar fi fost principalul beneficiar al sumelor primite de persoana din anturajul său.

În perioada în care a ocupat funcții publice (2008-2018), inculpatul Tudorache Daniel ar fi beneficiat de sume de bani disproporționat de mari comparativ cu veniturile sale licite.
Pentru a ascunde originea sumelor de bani presupus a fi fost obținute în mod nelegal, acesta ar fi interpus două persoane ( soția și menajera), care au acționat ca proprietarii aparenți ai sumelor de bani cu scopul ca, prin cele două, sumele să fie introduse în circuitul civil.

Citește După 7 luni de mandat, fără niciun ban în conturi, Tudorache a plecat într-o vacanță de o luna: Paris, Dubai, America Latină

Banii astfel introduși în circuitul civil ar fi fost utilizați pentru a achita excursii în străinătate, bijuterii, articole vestimentare de lux atât din țară, cât și din străinătate, autoturisme, imobile, școli private, acordarea de împrumuturi, constituirea de depozite.
Concret, în perioada de referință (2008-2018), în care Tudorache Daniel ar fi realizat venituri licite totale de 605.782 lei (reprezentând o medie de aproximativ o mie de euro pe lună), există suspiciunea că acesta ar fi săvârșit infracțiunea de spălare a banilor constând în:
– depunerea de sume de bani în numerar prin intermediul fostei soții și al menajerei, în conturi bancare deschise pe numele acestora – în total 2.990.000 lei și 235.000 euro;
– achiziționarea de bunuri imobile pe numele fostei soții în sumă totală de 305.000 euro și 470.000 lei, sume plătite de asemenea în numerar;
– acordarea unui împrumut unei persoane, tot în numerar, în cuantum de 920.000 de euro, prin intermediul fostei soții,;
– achiziționarea de bijuterii, inclusiv diamante, a căror valoare urmează a fi stabilită (au fost identificate facturi fiscale pentru o serie de bijuterii, printre care: un inel în valoare de 58.500 de euro, un set de bijuterii în valoare de 64.225 USD, un inel cu diamant în valoare de 80.000 euro și un diamant de 190.000 de euro (avans 35.000 de euro), un inel de 65.000 euro, un set cercei și lănțișor cu pandantiv în valoare de 11.200 de euro, etc.),
– achiziționarea de acțiuni la un club de fotbal, prin intermediul fostei soții,
– asocierea în participațiune cu o societate privată cu suma de 640.000 de euro, tot prin intermediul fostei soți,
toate acestea cu fonduri cu privire la care există suspiciunea că sunt provenite din infracțiuni.

 

1 COMENTARIU

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.