Home Dezvăluiri Fost consilier în MS rupe tăcerea: am fost plătit degeaba, Tătaru a...

Fost consilier în MS rupe tăcerea: am fost plătit degeaba, Tătaru a schimbat o filă din buget și și-a folosit influența pe lângă mari companii pentru a obține sponsorizări

DISTRIBUIŢI

Fostul consilier din Ministerul Sănătății, Lucian Timofticiuc, patron al ziarului local Vremea Nouă, scrie interesante editoriale în publicația pe care o deține. În urmă cu câteva zile Timofticiuc se visa „măcar premier sau în cel mai rău caz vreun șef longeviv al unui serviciu secret de informații”, dar iată că Iohannis nu l-a apreciat la adevărata lui valoare. Slugarnic, vrând să-l laude pe Tătaru, Timofticiuc a recunoscut, în scris, că a fost plătit degeaba din fondurile Ministerului Sănătății: „Nelu Tătaru este un profesionist, care nu are nevoie ca cineva să-i scrie discursurile, ori să-i facă agenda. Știe foarte bine ce are de făcut, iar în perioada cât i-am fost consilier pe probleme de comunicare la București, credeți-mă că am șomat. Nelu Tătaru nu avea nevoie nici măcar de un om care să-i care mapa când mergea la vreo emisiune TV.”. Și cu toate că „șomat”, Timofticiuc a fost plătit cu peste 10.000 de lei lunar din bani publici de Nelu Tătaru. Și Florian Bodog a plătit o consilieră la Ministerul Sănătății fără să facă nimic și acum este inculpat de DNA. Editorialul poate fi citit integral AICI.

Astăzi, într-un alt editorial, Timofticiuc dă noi detalii din perioada în care Tătaru comitea infracțiuni de serviciu: fals, uz de fals, abuz în serviciu, uzurpare de calități oficiale și folosirea influenței.
„Ca și fost consilier al ministrului Sănătății, pot spune că Tătaru a împiedicat tăierea numărului de paturi finanțate de Casa de Sănătate, care urmau să fie luate ca urmare a înființării spitalului regional de la Iași. Și acest lucru, tot bani pentru sistemul sanitar vasluian înseamnă. Apoi a făcut cadou (n.a. abuz în serviciu) spitalului județean cele 32 de paturi pe care acesta le-ar fi pierdut, atunci când s-a făcut inventarierea lor la nivel național. Se știe că numărul de paturi este zestrea unui spital și, dacă nu le folosești, ministerul și le ia și le dă altui județ. La Vaslui, dintr-o sincopă, acele paturi, la momentul reanalizării situației lor la nivel național, erau neocupate și le-am fi pierdut dacă nu era Nelu Tătaru. Martor este directorul Spitalului județean Vaslui, care ne mai poate spune și cum compania de stat TransGaz a sponsorizat această unitate cu o sumă frumușică și cum atunci când a primit banii de la minister pentru aparatul de diagnosticat Real Time PCR, aceștia nu s-au pierdut, chiar dacă din sponsorizări spitalul îl achiziționase deja. Tătaru a permis schimbarea filei de buget (n.a. fals și uz de fals) și, din acei bani, nu puțini, Ana Rinder a cumpărat injectomate, ventilatoare sau alte ustensile medicale. Numai ministrul are acest atribut. Dar de unde să știe Arcăleanu toate acestea? Acesta era preocupat să aprovizioneze cu flori magazinul fratelui său. Nu știa, de exemplu, că comisia de la București nu voia să omologheze aparatul Real Time PCR de la Bârlad, în plină criză, iar ministrul și-a asumat acest lucru direct, prin semnătură, (n.a uzurpare de calități oficiale) arătând că chiar îi pasă de ce se întâmplă în județ în plină pandemie. A știut acesta că zeci de companii mari din România au sponsorizat spitalul din Bârlad la rugămintea ministrului (n.a. folosirea influenței)? Pentru Bârlad, pandemia a fost gura de oxigen care a salvat spitalul aflat într-o situație delicată. Oare știe Arcăleanu că spitalul din Bârlad era dat ca exemplu în toată România și aici au venti pacienți din Vrancea, București, Piatra Neamț, fiindcă era considerat un spital de elită în pandemie? Dar nu are de unde să știe acest filfizon, care crede că dacă plimbă o servietă și un costum chiar este director al celui mai important for care finanțează sistemul de sănătate vasluian. Domnule Arcăleanu, vă rog să ne spuneți ce fonduri a primit de la Casa Naționață, spitalul din Bârlad și dacă aceste sume au fost mai mari decât anul precedent? Știți ce bani s-au investit de către Ministerul Sănătății în 2020 în spitalele din Vaslui, Bârlad sau Huși?”, se întreabă Timofticiuc, senin în editorialul care poate fi cititi AICI.
Răspunsurile i le vor da procurorii nu acest Arcăleanu, penelistul numit chiar de obscurul Tătaru în fruntea CJAS Vaslui.
Așteptăm cu interes noile dezvăluiri ale lui Timofticiuc, actual administrator al Antibiotice Iași, numit în funcție tot de chirurgul hușean, poreclit de concetățeni Nelu Apendicită.

1 COMENTARIU

  1. Eu nu cred ca un ministru din Guvernul Romaniei condus de coalitia PNL-USR-UDMR are in fisa postului prevazuta sarcina de a cersi, a solicita mila, compasiune din partea reprezentantilor BIG FARMA, pentru ca daca este asa inseamna ca suntem un stat esuat,,

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.