Home Dezvăluiri Cum minte managerul Besoiu după ce a organizat un concurs fictiv în...

Cum minte managerul Besoiu după ce a organizat un concurs fictiv în pandemie pentru o nevastă de vicepreședinte PSD

DISTRIBUIŢI

Pe 10 ianuarie 2020 Gabriela Firea îl ungea fără concurs pe tîrgovișteanul Vasile Apostol în funcția de Director General al Administrației Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti. O lună mai târziu, Apostol o aducea în instituție de la el din oraș, fără concurs, pe nevasta vicepreședintelui PSD Târgoviște, Nicoleta Anca Stănilă Ivanovici și o punea nici mai mult nici mai puțin decât directoarea Direcției Juridice din ASSMB. Nici CV-ul lui Apostol, nici cel al lui Ivanovici nu sunt disponibile pe site-ul instituției.
Conform legii, în sistemul public angajările se pot face doar prin concurs, prin urmare Ivanovici nu putea rămâne prea mult pe funcția foarte bine plătită și în care încasa de două ori mai mult decât cu un an înainte. Însă, în mod cu totul surprinzător, Apostol nu scoate la concurs postul de la ASSMB, ci o instigă pe managerul Spitalului de psihiatrie Titan-Gorgos, Besoiu Mariana-Valy (foto 1), să organizeze de formă, în plină pandemie, în aprilie 2020, un concurs de consilier juridic la spitalul pe care-l conduce pentru ca imediat Ivanovici să se transfere înapoi la ASSMB.
Deși prin decizia 1032/16.03.2020 vezi AICI, Spitalul Gorgos anunțase că „Urmare a contextului epidemiologic actual generat de SARS CoV-2 pe teritoriul României, examenele și concursurile pentru ocuparea de posturi în unitățile sanitare, se amana până la o dată care va fi anunțată ulterior”, în 9 aprilie 2020, Gorgos scoate la concurs noul post necesar lui Ivanovici pentru a a se definitiva în sistem, fără ca vreunul din examenele sau concursurile suspendate să se reia.
Ivanovici câștigă concursul pe 18 mai 2020, renunță la postul temporar de Director al Direcției juridice de la ASSMB, lucrează trei zile la Gorgos consilier juridic și se transferă „în interesul serviciului” înapoi la ASSMB unde își preia postul Director al Direcției juridice pe care îl abandonase cu trei zile în urmă, definitivându-se astfel în sistem.
Așa de necesar îi era lui madam Besoiu la Gorgos un post de consilier juridic, că după ce Nicoleta Ivanovici (foto 2) a lucrat doar trei zile și a plecat la ASSMB, nu l-a mai scos la concurs.
Surse din ASSMB care au dorit să rămână anonime, Apostol fiind foarte răzbunător, ne-au explicat că s-a recurs la această stratagemă ilegală pentru că celor doi târgovișteni le-a fost frică de un concurs organizat de Primăria Capitalei condusă de Firea la care s-ar fi văzut că Ivanovici e departe de a fi vreun geniu al Dreptului. Totodată ar fi trebuit să pună în mișcare mecanisme de câștigare mai complexe la un concurs organizat de Primăria Capitalei unde lucrau șefii lui Apostol și Ivanovici față de Spitalul Gorgos unde lucrau subalternii lor.
Cu atât mai mult cu cât Besoiu nici nu comenta pentru că și ea a urcat în carieră tot cu proptele politice, ajungând din secretară la o firmă ce vindea orteze, manager prin voia lui Sorin Oprescu la Spitalul Gorgos, după ce a absolvit 2(două) prestigioase universități: „Ecologică” și „Titu Maiorescu”.

Managerul Besoiu a mințit în răspunsul oficial

I-am adresat managerului Besoiu mai multe întrebări. Deși Apostol ar fi dorit ca Besoiu să ne ignore, așa cum a făcut și el, lașitatea caracterizându-l, vezi AICI, răspunsul a fost unul prompt dar selectiv și mincinos. Astfel, Besoiu ne-a răspuns că „suspendarea concursurilor din sistemul public s-a făcut în baza art.27 alin.(3) din Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 – în vigoare de la 18 mai 2020”, „concursul fiind organizat și desfășurat anterior intrării în vigoare a Legii 55/2020”.
Răspunsul este fals deoarece rezultatul final al concursului s-a anunțat după intrarea în vigoare a legii care prevedea suspendarea tuturor concursurilor. După ce legea a intrat în vigoare, Besoiu nu ar mai fi putut emite decât o decizie de suspendare a concursului, nicidecum afișarea rezultatelor finale așa cum s-a întâmplat prin anunțul 2180/18.05.2020 semnat de secretara comisiei, Cosovan Elena Monica, devenită astfel și ea complice cu Apostol, Besoiu și Ivanovici.

Asta pentru că, deja ne-am obișnuit să citim în rechizitoriile DNA: „concursul a fost doar unul formal și superficial, lipsit de conținut și fără scop legal, ci doar cu scop de moment, respectiv acela de a crea inculpatului vocația pentru a îndeplini condițiile transferului la” ASSMB, în cazul de față. În cazuri similare protagoniștii sunt inculpați de DNA pentru abuz în serviciu, funcționarul obținând un folos necuvenit pentru altul, infracțiunea fiind prevăzută de articolul 13^2 din Legea 78/2000, iar pedeapsa putând ajunge și la zece ani și jumătate.

În zilele viitoare vom dezvălui alte cazuri similare de persoane tot din Târgoviște sau soții de târgovișteni, angajate temporar la ASSMB care au câștigat concursuri la spitalele din subordinea Primăriei Capitalei și s-au transferat imediat înapoi pe posturile inițiale dar de data asta definitiv. Stați pe recepție.

19 ARII

  1. Practic până la numire directorul general al unei agenții naționale a fost avocat (în proces finalmente cu agenția) al unei societăți contractante de lucrări. Numire nepublicată nicăieri. Agenția coordonînd prin lege interese ale mai multor persoane.

  2. De abia astept urmatoarele dezvaluiri despre puscariasi cutitari si analfabeti veniti de la coada vacii efectiv ‘la capitala’ si cum din saraci cinstiti au devenit peste noapte bogati cinstiti. Prin munca lor evident si prin capacitatile lor intelectuale. Cred ca 90% din angajatii ASSMB sunt ‘mari intelectuali’ culti si competenti

  3. Besoiu Valy Mariana, managerul Spitalului de Psihiatrie Titan ‘Dr. Ctin Gorgos’ e o persoana foarte bine pregatita intr-ale documentelor, altfel nu ar obtine titlul de Doctor in Medicina cu cele doua facultati private absolvite in domenii cu totul diferite!!! Un economist care tocmai si-a sustinut public lucrarea de doctorat la Univ de Medicina Carol Davila. RUSINE!!!
    Mai exista cumva criterii de admitere la doctorat??? Mai exista legi si institutii competente care sa verifice respectarea legii??

  4. Respectarea legii? Ce gluma buna… Sa ne amintim cum un cutitar a fost pus sef in pmb. Sa ne amintim angajarile doar pe pile atat in assmb cat si in spitalele subordonate. Sa ne amintim hotiile si ilegalitatile facute de toti angajatii acestei institutii. Sa ne amintim toti pensionarii angajati pe pile in spitale mai ales in ultima perioada

  5. O știu pe doamna când era manager la spitalul de arși.o fi fost și secretara poate in tinerete. Între 2008 , 2009 .am fost angajat acolo , a fost consolidat spitalul atunci

  6. Dar de unde ați scos-o ca doamna Valy Besoiu din secretata a sărit direct manager la psihiatrie??? Ce hal de jurnaliști sunteți dacă nu ați aflat ca stimata doamna este economist, și unul foarte bun, și ca a fost manager și la Spitalul de arsi, spital pe care l-a condus super ok ??? Si de unde pana unde expresia „madam Besoiu”???Sunteți cumva jurnaliști de mahala? Doamna Valy Besoiu îl deranjează cumva pe primarul vostru ales Nicușor Dan și aveți sarcină de partid la ce sa scrieți? Căci este ciudat, din întâmplare, spitalul pe care îl manageriaza doamna Valy Besoiu aparține de Primăriei Capitalei ? Are domnul primar Nicușor vre-un om de-al dansului pregătit pe țeavă ca să îl pună în locul doamnei Besoiu dar nu are cum și are nevoie de scandal???

    • Sunteți amuzant/ă. DEX: MADÁMĂ, madame, s. f. 1. (Fam.; astăzi în forma madam; urmat de nume de familie sau de prenume) Termen de politețe folosit pentru a vorbi cu (sau despre) o femeie (măritată); doamnă.
      VREUN se scrie fără cratimă întotdeauna. 🙂

      • Dna Besoiu a terminat in 1999 “prestigiosul liceu” Grup școlar industrial Petru Maior iar 2000 era angajata vanzatoare la SC MINISONG. De atunci se pregătea pentru doctorat

  7. Nu Guvernul angajeaza manageri in spitale. Spitalele sunt in subordinea autoritatilor publice locale. Traiasca trseismul!
    Pentru informare corecta : Spitalul Gorgos a fost reabilitat si modernizat cu fonduri nerambursabile inainte de a veni la sefia spitalului managerul Besoiu. Dupa preluarea mandatului de manager inca din 2014, noul manager Besoiu nu a mai facut nimic in spital ca dovada calificativul acordat de ANMCS cu ocazia ultimei evaluari pentru acreditare; Spitalul de Psihiatrie Gorgos detine certificat de acreditare :
    Spital cu grad de incredere scazut. Un calificativ valabil si pentru managerul Besoiu Valy Mariana;

  8. Din 2014 s au intamplat multe lucruri. S a renovat in totalitate. Fondurile europene au fost folosite pentru o cladire care era inchisa de 5 ani. Doamna e cea care a dat o in folosinta efectiv si a adus medici prin concurs. Concurs corect.. Cladirea era abandonata si pusa deoparte cred. Stiu istoricul foarte bine. Gorgos ramane unul din cele mai curate spitale din Bucuresti. Am fost si pacienta la Oncologie, conditiile sunt comparabile cu sputalul privat.

  9. Romeo, nu stii mai nimic sau ai fost gresit informat!
    1.Cladirea la care te referi a fost edificata cu fonduri nerambursabile-Grant norvegian, proiect implementat de managerul anterior si in care managerul Besoiu nu a avut nici o activitate. Cladirea nu a fost abandonata niciodata. Inca de la inaugurare in aceasta noua cladire a functionat Stationarul de zi pentru copii, sectie condusa de un medic exemplar, dedicat profesiei si pacientilor in persoana doamnei doctor Urziceanu Rodica. Doamna nu a dat nimic in folosinta! Ea personal nu are de dat in folosinta! Proiectul respectiv, prin care s-a construit si infiintat Centrul de Ingrijire pentru copii cu TSA nu-i apartine. De altfel nu s-a vazut ca acest spital sa mai aiba vreo dezvoltare notabila in cei 7-8 ani decand e manager doamna Besoiu. Performanta in management si dezvoltarea unitatii medicale s-a facut pana in 2014. Ulterior… igienizari curente !

  10. Celor care o laudă pe managera de la Gorgos: femeia a comis o infracțiune. Procurorilor nu le pasă că e curat în spital, cum de altfel trebuie să fie pentru că de asta își iau salariile angajații.

  11. Pentru astia care o dau politic.
    Sunt cateva domenii in Romania unde conducatori dar si subalterni au furat sau au luat spaga in stil mare si nu a ajuns nimeni la inchisoare indiferent de partidul sau coalitia care a condus Romania,sau daca au ajuns dupa gratii statul Roman a ramas cel pagububit,adica hoti nu au dat bani furati inapoi ci au platit toti romani;care sunt domeniile astea se stie:justitia,armata,sistemul medical,militia,primariile si poate securitatea dar acolo nu se stie pentru ca furturile nu au fost furturi ci operatiuni strategice,adica dalea care daca cineva controleaza si descopera bani furati trebuie sa isi tina gura altfel intra el in puscarie pentru dezvaluirea secretelor de stat.
    Chestia asta cu universitatile private,adica universitati pentru prosti cu bani sau cu relatii(nu toate) este o lucrare profund daunatoare pentru Romania caci nu poti sa ajungi in pozitii de unde poti sa furi bani multi de la stat fara sa ai o facultate sau un doctorat,ca sunt si destui doctori intr-o stiinta sau alta care nu sunt nici la nivelul unui elev din clasa a opta,stiu poate multi se ingrozesc doar la ideea asta dar din pacate asa este.
    Dece au fost si sunt posibile toate lucrurile astea in Romania?,eu cred ca din cauza parlamentarilor pe care tara asta i-a avut din 1990 pana astazi,ei au avut si au puterea sa aprobe legi pentru ca asfel de lucruri sa nu se intample si daca se intampla sa fie o rariritate(nu ceva normal ca in ziua de azi) care sa fie aspru pedepsita asa cum este in tarile dezvoltate ale lumi,tari despre care uni parlamentari care prin pasivitate sustin hotia si falsul din Romania spun”Uite si in Germania,Franta,Suedia sau Danemarca este coruptie”si au dreptate, DA MAI ESTE CORUPTIE DAR SPUNETI SI CAT DE MARE ESTE,pentru ca un om care a furat o gaina de la vecinul lui nu se compara cu altul care a furat 10 milioane de euro de la stat sau de la privat.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.