Controversatul JR Vasile Apostol, directorul ASSMB, Administrația Spitalelor din Capitală, un personaj cu un CV necunoscut, despre care se știe că a lucrat în agricultură și pe la Partida Romilor și care a fost detașat la Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, în mandatul Gabrielei Firea, de la o firmă de pază din Târgoviște, este menținut în mod cu totul inexplicabil de primarul Nicușor Dan în funcția de Director General Interimar, un post pentru care, contrar promisiunilor electorale, primarul general refuză să organizeze concurs. Presa a demascat multiple ilegalități comise de Apostol dar se pare că individul a reușit să-l prindă de nas și pe Nicușor.
Apostol înjură ca la ușa cortului
Demascat deja că nutrește ură rasială, (detalii în articolul „Băga-mi-aș p**a-n rasa voastră””) și înregistrat vituperând într-o ședință împotriva rezerviștilor din SRI (ascultă-i AICI vocabularul de 100 de cuvinte), directorul ASSMB a decis în luna noiembrie 2021 să o mute pe singura consilieră juridică a Spitalului Colțea la Centrul Sf. Stelian, în structura de Managementul Calității, ca inspector de specialitate. Mutarea unilaterală venea ca răzbunare pentru opiniile juridice exprimate de Coțofană, fostă judecătoare și rezervistă SRI, de-a lungul timpului, unele deja confirmate de instanțe, altele de Corpul de Control al Primarului și unele aflate în curs de confirmare.
Picătura care a umplut și revărsat paharul haterului Apostol a fost incetarea contractului de administrare a secției de primiri urgențe din Colțea încheiat ilegal cu un medic de familie, Antoaneta Pungă, deși legea prevedea ca șefii CPU/UPU să fie medici de urgență. Deși Apostol și vericul lui, fostul manager din Colțea Mircea Lupușoru i-au garantat doctoriței Pungă că va fi ținută pe funcție până la finalizarea contractului, Coțofană a refuzat să emită o opinie juridică ilegală și a consemnat ce prevede legislația.
Deși speța e clară, existând și un dosar la DNA pentru falsurile întocmite de Lupușoru pentru ca Pungă să preia funcția foarte bine plătită, prejudiciul adus spitalului până acum depășind 200.000 de Euro, unii șefi de secție s-au coalizat și au decis să o susțină pe Pungă, votând chiar într-un consiliu medical, din 4 august, suspendarea din funcție a lui Coțofană și externalizarea serviciului juridic, identificând și cabinetul de avocatură care să preia litigiile deși legea interzice angajarea societăților de avocatură. Totul după îndemnul revoluționar din Consiliul Medical al doctoriței Pungă: „acum eu, mâine voi!”. Două luni mai târziu, Corpul de Control al PMB stabilea că Antoaneta Pungă nu îndeplinea condițiile de a deveni șefă la CPU, iar managerul Spitalului Colțea îi înceta contractul de administrare.
Răvășit de ură și el însuși anchetat de DNA, Apostol a decis să se răzbune: a mutat-o pe Coțofană într-o structură pentru care nu are pregătirea necesară, pe postul de inspector de specialitate care însă nu poate exista într-o astfel de structură și în pofida prevederii exprese legislative că în structura de management al calității serviciilor de sănătate și siguranței pacientului nu poate funcționa decât personal propriu, ceea ce nu este cazul la CET Stelian pentru consiliera juridică de la Colțea.
Apostol a pierdut în instanță în fața lui Coțofană
Luni, judecătorii Curții de Apel București au suspendat definitiv decizia dată de „profesionistul” Apostol așa că Lavinia Coțofană rămâne la Spitalul Colțea spre disperarea acestui controversat director ASSMB și a acoliților săi.
După ce am prezentat în luna noiembrie cazul mutării ilegale a lui Coțofană, avertizori de integritate de la alte spitale din administrarea ASSMB ne-au anunțat că nici la ei nu se respectă legislația în cadrul structurilor de management al calității și abia după articolul nostru, angajații acestor structuri au fost trimiși să urmeze cursul specific acestei profesii.
L-am întrebat pe JR Vasile Apostol câte astfel de spitale din subordinea PMB au angajați la structurile de Managementul Calității care nu îndeplinesc prevederile Ordinului nr. 1.312/250/2020, respectiv nu au cursul sau nu sunt medici, referenți, referenți de specialitate sau consilieri și câți asemenea angajați muncesc ilegal?
Apostol falsifică răspunsurile către presă
Apostol ne-a răspuns că în cele 19 spitale, lucrează la Managementul Calității 53 de persoane din care 9 sunt medici și 44 sunt referenți/consilieri, din care 40 au cursul absolvit, 10 sunt în curs, iar 3 urmează să facă respectivul curs, precizând că legea permite ca angajații să absolve cursul în termen de un an de la angajare.
Două aspecte ni s-au părut semnificative în răspunsul formulat de Apostol: că nu preciza dacă cei 13 angajați au mai puțin sau mai mult de un an de la angajare ca să știm dacă ei lucrau ilegal așa cum întrebasem și, cel mai important, în răspuns nu figura niciun inspector de specialitate, funcția de la CTE Stelian pe care fusese mutată Lavinia Coțofană.
Cum aceasta nu fusese concediată, l-am întrebat pe Apostol „unde se regăsește dna Coțofană în răspunsul 35686/21.12.2021 în care apar zero inspectori” și dacă „doamna Coțofană face acum cursul sau i-a confirmat că îl va face în următorul an?”, menționând că „fără aceste precizări, vom considera răspunsul 35686/21.12.2021 drept un veritabil fals în înscrisuri”. Răspunsul falsificat de Apostol, 35686/21.12.2021, poate fi citit AICI.
Ca orice funcționar laș care a fost prins cu mâța-n sac, Apostol s-a ascuns în spatele GDPR și mi-a răspuns: „Referitor la mesajul Dumneavoastră, transmis Biroului de Presă al A.S.S.M.B. în data de 21.12.2021, vă facem cunoscut faptul că informațiile cerute nu intră în sfera informațiilor de interes public, așa cum sunt ele definite de Legea 544/2001 privind accesul la informațiile de interes public, fiind vorba de informații cu privire la datele personale. Ca notă generală, însă, vă informăm că activitatea fiecărui salariat din cadrul A.S.S.M.B. se desfășoară cu respectarea clauzelor din contractul de muncă încheiat cu instituția, și în conformitate cu prevederile Regulamentului de Organizare și Funcționare al A.S.S.M.B. Afirmațiile pe care Dumneavoastră le faceți în scris, potrivit cărora dacă nu primiți precizările solicitate veți considera răspunsul nostru anterior drept „un veritabil fals în înscrisuri”, le apreciem ca fiind în afara codului deontologic care ar trebui să ghideze activitatea unui jurnalist.”
Probabil că la el la țară în Dâmbovița, pe ulița unde și-a petrecut copilăria, în fața bisericii după cum ne-au povestit niște consăteni de-ai săi, GIM – JR Vasile Apostol o fi învățat și ce „ghidează activitatea unui jurnalist”.
Bineînțeles că imediat am contactat-o pe dna Coțofană telefonic, iar aceasta a fost de acord să renunțe la confidențialitatea datelor sale personale în legătură cu aceste întrebări. Totodată, aceasta ne-a comunicat că nu are cursul și că nici nu dorește să-l urmeze, „fiind calificată în alt domeniu care a fost avut în vedere la încheierea CIM și a fișei postului agreate de părți”. I-am scris din nou lui Apostol, rugându-l să verifice cu doamna Coțofană renunțarea punctuală la confidențialitatea datelor personale și să ne spună de ce dacă dna Coțofană lucrează de o lună ca inspector în cadrul Managementului Calității la Sf. Stelian, nu apare numărată în răspunsul lui.
I-am mai explicat lui Apostol și că fiind persoană publică, lui Coțofană nu i se aplică oricum GDPR în relația cu presa și că i-am oferit posibilitatea să-și exprime punctul de vedere în cazul aparenței de fals a răspunsului, așa cum prevede Codul deontologic, dar acesta n-a mai răspuns nimic.
Că la urma urmei ce putea să mai răspundă acest mărunt făptuitor care pierde pe bandă rulantă procesele în care sunt contestate aberațiile pe care el le semnează? Și oare Nicușor Dan ce-o aștepta de nu-l schimbă, chiar să i-l scoată DNA-ul cu cătușele la mâini din sediul ASSMB?
La centrele de vaccinare a schimbat efectiv incadrarea in munca a oamenilor cu studii superioare in operatori date deci studii medii… A umblat in cartea de munca fara niciun drept. S-a primit decizia de schimbare de loc de munca si de functie. Ce asteptari sa avem de la un astfel de personaj ? Sau de la juristii incompetenti de acolo
Va sugerez sa verificati mafia angajarilor din spitale. Sfanta pila, nu dispare, sau onorariul.
Sefii de personal, care fac aceste lucruri, o duc bine mersi, cu complicitatea celor din conducere.
Deasemenea, angajatii de la ASSMB, care sunt repartizati prin spitale, chipurile „SUPORT SPITALE”
stau degeaba pe bani multi decat daca, ar fi angajatii spitalelor. Nu am sperante ca se v-a schimba ceva, dar trebuia sa semnalez aceste nereguli.
Va multumesc!
Anonim,te oftici ca ei castiga bani mai multi? Asta este legea,nu este meritul lor. Deci vrei sa stea degeaba angajatii spitalelor pe salarii mai mici… Bun asa :-)). Gandirea perfecta!! Doar ca pe 2700 cu studii superioare si vechimea maxima nu vine nimeni plus ca trebuie sa dai spaga corespunzator ca sa ai post intr-un spital chiar si pe 2 bani.. Nu toti isi permit spagi si apoi sa traiasca lunar cu 2700… Si eventual sa si raspunda de o lista imensa pe banii astia