Home Actualitate Sindicatul drumarilor cere protocoale între CNAIR, Poliție și ISU

Sindicatul drumarilor cere protocoale între CNAIR, Poliție și ISU

DISTRIBUIŢI

Sindicatul Drumarilor ”Elie Radu”, care reunește angajați ai CNAIR, își dorește îmbunătățirea relațiilor de colaborare cu instituțiile care sunt nevoite să acționeze când se produc accidente rutiere, precum Inspectoratele de Poliție și Inspectoratele pentru Situații de Urgență, dar și proceduri clare de lucru pentru drumarii care sunt nevoiți să intervină într-un fel sau altul.

„Pe de o parte, considerăm că este important ca angajații CNAIR, de la nivelul local, să fie anunțați în regim de urgență când se produc incidente pe drumurile naționale sau pe autostrăzi. Pe de altă parte, la momentul intervenției, drumarii trebuie să aibă proceduri clare de lucru, să știe care le sunt îndatoririle și responsabilitățile. Acestea trebuie elaborate de către CNAIR, astfel încât drumarii să nu mai fie puși în situații și ipostaze nedorite. De asemenea ei trebuie să știe care le este relația în legătură cu celelalte echipaje de intervenție: cu ce, cât și cum trebuie să le sprijine.

De asemenea, Sindicatul Drumarilor ”Elie Radu” consideră că după informarea echipajelor de poliție, a celor medicale, de descarcerare sau a pompierilor, în funcție de caz, este necesară și informarea urgentă a administratorilor drumurilor respective, pentru buna desfășurare a activităților de intervenție astfel încât drumurile să fie cât mai rapid repuse în condiții bune de circulație.

Deși a înființat un Departament de Relații Interministeriale Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere nu asigură o relație de colaborare cu alte instituții. Aproape toate incidentele și accidentele rutiere petrecute pe DN-uri și autostrăzi sunt semnalate la numărul unic de urgență 112.

Administratorii sectoarelor de drum unde se produc evenimente rutiere nu sunt informați în timp util, însă ulterior sunt solicitați la fata locului pentru îndepărtarea materialelor sau epavelor autoturismelor de pe carosabil.

Deși echipajele ISU sunt dotate cu autospeciale si echipamente specifice intervențiilor la accidente rutiere sau in cazuri de înzăpezire, acestea nu intervin în situații speciale (în unele cazuri doar dau dispoziții angajaților CNAIR).

O informare în timp util a angajaților de la nivelul Centrelor de întreținere și coordonare autostrăzi sau de la nivelul districtelor regionale, ar duce la micșorarea timpului de acționare, ceea ce e în beneficiul participanților la trafic.

Politia rutieră solicită echipe de angajați ai CNAIR pentru intervenții în regim de urgenta (înlăturarea de materiale  sau cadavre animale de pe carosabil, intervenția la accidente rutiere, balizarea  autovehiculelor rămase în pană etc.), în condițiile în care Poliția dispune de angajați care acoperă 3 schimburi în vreme ce CNAIR are angajați pentru o singură tură.

Astfel, drumarii trebuie să fie informați în regim de urgență în caz de incidente/accidente pe drumurile pe care le au în administrare.”, susține Biroul de presă al Sindicatului Drumarilor ”Elie Radu”.

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.