Home Actualitate Numărul de posturi din Ministerul Sănătăţii va creşte azi cu 17%. Să...

Numărul de posturi din Ministerul Sănătăţii va creşte azi cu 17%. Să ajungă la toţí!

DISTRIBUIŢI

Numărul maxim de posturi din Ministerul Sănătăţii ar urma să crească la 449, conform unei proiect de hotărâre care urmează să fie discutat în şedinţa de luni a Guvernului, reorganizarea fiind necesară, potrivit notei de fundamentare, deoarece, în prezent, structurile funcţionale ale instituţiei nu pot asigura îndeplinirea tuturor funcţiilor şi atribuţiilor.

Ceea ce nu au trecut în nota de fundamentare este necesitatea de a avea mai multe posturi disponibile pentru pilele PSD-PNL.

Atribuţiile Ministerului Sănătăţii urmează să fie completate. Acesta va implementa reformele şi investiţiile şi va monitoriza stadiul de îndeplinire pentru fiecare jalon/ţintă cuprinse în Planul naţional de redresare şi rezilienţă al României.

Secretarii de stat au, în principal, următoarele atribuţii: coordonează activitatea structurilor din cadrul ministerului, stabilite prin ordin al ministrului Sănătăţii; avizează documentele elaborate sau avizate de structurile din cadrul ministerului, pe care le coordonează; coordonează activitatea instituţiilor aflate în subordinea ministerului, stabilite prin ordin al ministrului Sănătăţii.

Secretarii de stat se subordonează ministrului Sănătăţii şi îndeplinesc şi alte atribuţii stabilite prin ordin al acestuia, prevede proiectul de act normativ.

Conform notei de fundamentare, ministerul funcţionează în prezent cu un număr maxim de 384 posturi, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetului ministrului.

„Prin Ordonanţele de urgenţă ale Guvernului nr. 155/2020 cu modificările şi completările ulterioare şi nr. 124/2021 au fost stabilite o serie de atribuţii în sarcina Ministerului Sănătăţii în ceea ce priveşte implementarea reformelor şi investiţiilor cuprinse în Planul naţional de redresare şi rezilienţă al României, în cadrul ministerului neexistând nicio structură cu astfel de atribuţii. De asemenea, structura organizatorică a ministerului a fost modificată prin Hotărârea Guvernului nr. 381/2020, având ca obiectiv principal combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, astfel încât în prezent structurile funcţionale ale ministerului nu pot asigura îndeplinirea tuturor funcţiilor şi atribuţiilor acestuia. Astfel, se impune luarea unor măsuri de reorganizare, având drept scop creşterea capacităţii de soluţionare a situaţiilor din sfera de competenţă a ministerului în actualul context, respectiv îndeplinirea funcţiilor şi atribuţiilor în condiţii optime şi eficiente”, se explică în document.

3 ARII

  1. Sa ajunga la toata lumea. Sa nu ramana nici o „fusta” pe dinafara!!!! Cum ar fi sa avem locuri de munca vacante la stat????? Statul degeaba, evident!!!!

  2. Buna seara,
    Ministrul Sanatatii este direct responsabil prin fisa postului pe care o resprezinta cu modul in care este organizarea, functionarea, controlul si auditarea politicilor de sanatate din Romania si asta o realizeaza prin aparatul propriu din Minister.
    Iar cu mai putin de doi ani in urma, la inceputul epidemiei populatia Romaniei era ca sa ma expirm siderata si presa relata cvasi-inexistenta actiunilor din DSP-uri si asta din ratiuni obiective – nu exista suficient personal calificat. Daca este sa cautati vinovati sau persoane responsabile atunci dumneavoastra ar trebui sa-i intrebati pe domnii prim ministri, care in ultimii 10 ani au blocat efectiv orice angajari de personal calificat sub pretextul restrnagerilor bugetare.
    Eu sincer cred ca domnul ministru Rafila nu ar trebui sa dea inapoi cu angajarile in Minister, dimpotriva sa aiba curajul politica, profesional si sa faca ce trebuie facut in domeniul resurselor umane, chiar daca la prima vedere pare pare a fi si altceva.
    Puneti-va duimneavoastra numai pentru o singura ora in postura ministru al sanatatii si in acest context sunteti informat post factum ca a fost identificat un focar de holera, ciuma, antrax sau orice alta varianta de tip COVID intr-o localitate din mediul rural din Romania – al carui medic de familie nu mai exista din ratiuni de ordin biologic, iar focarul scapa de sub control cu toate consecintele catadrofale -economice, umanitare, sociale si dezastrul imagologic in plan extern aferent unei tari de tip Colonie Esuata.
    Nu ai personal suficient in DSP-uri pentru a lua masuri de informare si cunoastre a realitatii de la fata locului , ai o asistenta medicala primara din Romaniaaflata in pragul extiinctiei din ratiuni strict pecuniare sau de management al prioritatilor, si cine credeti ca va manageria orice alte valuri epidedemice cu potential letal de natura sa mature o natiune in cel mult o saptamana scapate de sub orice control !?
    Si inchei fara sa fiu pesimist, insa ce te faci daca informatiile din mas media sunt reale cu privire la existenta unor laboratoare de cercetare de producere a unor arme biologice chiar la vecinii nostri din Ucraina -relatate de presa internationala, de toate astea va fi facut responsabil si condamnat- tardiv fara drept de apel numai ministrul sanatatii din Romania, indiferent de cum il cheama de acela.
    Cu stima !!

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.