Coaliția PSD-PNL-UDMR a decis ca firmele care activează în domeniul consultanței și al managementului să plătească imozite mai mari decât restul intreprinderilor. În nota de fundamentare, guvernul a explicat că în România specialiștii trebuie jecmăniți, scriind că astfel de activități „necesită un înalt grad de pregătire punând la dispoziția beneficiarilor cunoștințe și competențe specializate” și că rentabilitatea activității e prea mare, impunându-se ca statul să ia o parte mai mare din plusvaloarea obținută de firmele de management și consultanță, mai precis în loc de 1% din cifra de afaceri, consultanții să plătească 16% din profitul realizat.
În loc să militeze pentru nediscriminarea tuturor firmelor de consultanță, membrii board-ului CNIPMMR au participat vineri, 29 iulie a.c. la a 4-a întâlnire de lucru cu prim-ministrul României, domnul Nicolae Ciucă și au obținut exceptarea consultanților fiscali de la impozitarea cu 16% față de 1%.
Întâlnirea a avut ca scop analiza măsurilor fiscale adoptate în luna iulie și transmiterea de propuneri de îmbunătățire a mediului de afaceri.
Subiectele dezbătute în cadrul întâlnirii au fost: modificarea Codului fiscal, clarificarea regimului vizelor de muncă pentru muncitorii non-UE în cazul părăsirii locului de muncă, avansarea discuțiilor cu privire la Banca de Dezvoltare și Agenția de Atragere a Investițiilor și reducerea evaziunii fiscale și a muncii la negru.
În urma discuțiilor avute, au fost concluzionate următoarele:
– Realizarea în parteneriat cu mediul de afaceri a unui pachet legislativ și a unui sistem digital care să vizeze reducerea evaziunii fiscale, identificarea și sancționarea muncii la negru;
– Modificarea prevederilor legale privind acordarea vizei de lucru a muncitorilor non-UE;
– Identificarea codurilor CAEN în baza cărora se efectuează activitatea de consultanță fiscală și aplicarea aceleiași cotei de impozitare ca în cazul microîntreprinderilor;
– Identificarea unor clauze contractuale aplicabile învățământului dual pentru garantarea sumelor investite de antreprenori în acest sistem.
CNIPMMR este condusă de Florin Jianu, fost ministru PSD, numit de Ministerul Finanțelor ca administrator la FNGCIMM deși acesta scrie în CV că e acționar la un SRL, termenul corect fiind asociat.
Politica de oriunde ar fi ea si indiferent cum s-o chema PENTRU NORMALIZARE SOCIETATII UMANE PE PAMANT TREBUIE SA REZOLVE IN MOD OBLIGATORIU trei probleme esentiale si anume;
– cetatenilor cu merite juste sa li se respecte drepturie cuvenite,
– cetatenilor nascuti neputiinciosi sa li se acorde mila cuvenita din parea societatii,
– iar hotii, banditi si puturosii sa fie educati in mod obligatoriu prin munca in orice domeniu in care cred ca pot activeze in folosul lor si al societatii.
….NUMAI .ASA OMENIREA AR OBTINE O SOCIETATE UMANA IDEALA………!!!!!!!!!!!!!