Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a sesizat Inspecția Judiciară și Consiliul Suprem al Magistraturii pentru grava neglijență în exercitarea profesiei a judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu, din cadrul Judecătoriei Mangalia, care a întrebat dacă, în sala de judecată, se află unul dintre cei doi tineri omorâți de Vlad Pascu în accidentul de la 2 Mai. FACIAS consideră că ceea ce s-a întâmplat în sala de judecată unde se desfășoară acest proces este revoltător, intolerabil și are grave implicații asupra imaginii justiției din România.
Oare tragedia prin care au trecut, în vara lui 2023, cele 2 familii care și-au pierdut copii în accidentul cauzat de Vlad Pascu, aflat sub influența drogurilor, nu a fost îndeajuns? Grava incompetență a unei judecătoare care nici măcar nu s-a sinchisit să citească dosarul pe care îl judeca, a condus la amplificarea tragediei pentru familia uneia dintre victime, aflat în sala de judecată.
Această situație din sala de judecată reprezintă un exemplu elocvent al atitudinii nedemne a unui magistrat, raportat la efectul traumatizant pentru părinți.
Ne întrebăm, în acest context, ce încredere în actul de justiție mai poate avea un tată care înțelege că judecătorul, la care speră să găsească dreptate pentru fiul său omorât, habar nu are detalii esențiale din dosarul pe care îl judecă. Vorbim de același judecător care, în urmă cu mai puțin de un an, a fost sancționat de CSM pentru gravă neglijență în exercitarea funcției, după o cercetare disciplinară inițiată de Inspecția Judiciară.
Presa a relatat faptul că CSM a transmis că nu a fost sesizat de nimeni în acest caz. În consecință, FACIAS sesizează CSM și cere excluderea de urgență din magistratură a judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu pentru batjocorirea actului de justiție și indiferență crasă față de suferința unei familii aflată în căutare de dreptate.
Foto Facebook
Nici măcar nu sa uitat pe dosar sa vadă că acea persoană e victima în acest caz victima decedata,,,Și încă ceva în plus acest caz este foarte cunoscut și mediatizat deci orice roman știe de acest caz dapai ea ca judecător fiind avea sa aibă idee ce caz va judeca
Dezastru ce sa mai
Interes zero sau mușamalizarea acestu caz nefericit și tragic pentru părinții victimelor
Initiativa este de aplaudat si, trebuie urmarita pina la finalitate deoarece aceasta persoana nu este la prima abatere.
De 34 de ani de degradare Sociala, politica, Economica, astfel de „exemple” reprezinta justitia din Romania avind impresia daca a terminat o facultate si a intrat pe palierul numit – Justitie, trebuie sa se comporte cum doreste, sa nu dea socoteala nimanui, pentru astfel de greseli impardonabile.
Este imperios necesar reformarea Justitiei prin aducerea persoanlului civil (acei jurati), simplificarea legislatiei spre a o intelege si cei mai simplu om, „ala de la tara cu WC-ul in spatele casei”., ca de politizata si militarizata… se poate observa de la o posta.
Dupa opinia unora, care doar citesc presa si n-au calcat niciodata prin salile de judecata, ar trebui sa-i dam pe toti judecatori afara. Nu iau apararea judecatorilor, personal am avut o astfel de situatie, aveam un proces civil de succesiune, tatal meu a decedat in timpul procesului, am notificat instanta prin depunerea certificatului de deces, iar tatal meu a mai fost citat trei ani dupa aceea. Volumul de munca este foarte mare si nu pot face fata, cazuri ca acestea poate sunt sute daca nu mii la nivel de tara. Nu pot sa tina minte fiecare speta in parte, lucreaza ca un automat, poate au 15-25 de doasre pe zi, repet pe zi, intr-o luna are 300 / 400 de dosare, este o incarcatura foarte mare, nu poate fizic sa-i tina minte pe toti. Mergeti de curiozitate in salile de judecata si veti vedea ca nu exagerez.
Acesta este un caz celebru, știe toată România cine sunt victimele, doar EDITAT aia nu.
ce repede s au sesizat cand e vorba de fraierii din campu muncii. despre abuzurile csm la consursurile inm si magistratura se scrie de vreo luna de zile si csm sau inspectia judiciara nu da vreun semn ca i pasa …EDITAT? inspectia judiciara isi face treaba doar cand e vorba de altii, pe sefi nu i deranjeaza, nu?