DISTRIBUIŢI

Oana Sivache a fost numită director general interimar al ASSMB de fostul viceprimar al capitalei, în urma deciziei politice a lui Vlad Voiculescu pus recent sub acuzare de DNA pentru cel mai mare prejudiciu postdecembrist, în dosarul vaccinurilor. Dar Vlad Voiculescu nu e singurul penal care are acces la resursele sănătății publice din Capitală, ci și pe Oana Sivache au percheziționat-o procurorii recent, într-un dosar penal în care vizați mai sunt și managerul de la Colțea, petrecărețul Bogdan Furtună și managerul de la Spitalul Sf. Luca, Bogdan Ștolică cel nelipsit din miile de poze pe care le expune Sivache cu propria-i persoană pe rețelele de socializare.

Ziarul Curentul a dezvăluit încă din urmă cu un an că Sivache a fost numită deși nu a fost în stare să ia un concurs obișnuit la ASSMB, obținând 4 puncte din 100 Detalii AICI și a consemnat în fals că a absolvit Yale și Michigan în paralel.

După ce am vizionat ședința comisiei de sănătate, sport și protecție socială din cadrul CGMB din 19 decembrie 2023, arhivată video pe site-ul PMB, în care directorul general adjunct al ASSMB, Iustinian Roșca, a afirmat că directorul Cristinel Badiu gestionează relația cu managerii spitalelor și cu șefii de secții, am întrebat-o pe Sivache „Ce program de lucru are dl. Badiu la ASSMB de vreme ce nu are voie să suprapună programul de lucru cu cel de medic la Bagdasar Arseni, iar între orele 17.00 și 19.45 lucrează la Clinica Max din București?”

Senină, Sivache ne-a răspuns: „programul de lucru al domnului dr. Cristinel Badiu este de luni până joi între orele 08.00 – 16.30 și vineri între orele 08.00-14.00. În ceea ce privește detaliile cu privire la alte raporturi contractuale pe care le are domnul dr. Cristinel Badiu la alte unități sanitare, vă precizăm că nu deținem aceste informații.”

Așadar, deși începând cu luna octombrie 2022 angajații nu mai au voie prin lege să suprapună programele de lucru, Cristinel Badiu lucrează în timpul săptămânii suprapunând 8 ore la ASSMB cu  8 ore la UMF, încasând ilegal salariile.

Cum comite infracțiunea de abuz în serviciu Sivache?

Prin articolul 441 din Codul administrativ, „Utilizarea responsabilă a resurselor publice” toți bugetarii „sunt obligați să asigure ocrotirea proprietății publice și private a statului și a unităților administrativ-teritoriale, să evite producerea oricărui prejudiciu, acționând în orice situație ca un bun proprietar.” și „ să propună și să asigure, potrivit atribuțiilor care le revin, folosirea utilă și eficientă a banilor publici, în conformitate cu prevederile legale.”

Așadar, având în vedere că Badiu depune la ASSMB declarații de avere unde consemnează și salariile obținute de la UMF, Sivache avea obligația să citească aceste declarații și să asigure folosirea eficientă a banilor publici ai ASSMB și să-i plătească lui Badiu salariile doar dacă acesta nu suprapunea programele de lucru.

În realitate, Sivache nu a luat nicio măsură și cu nonșalanță a recunoscut că habar nu are dacă Badiu suprapune programele de lucru. În edițiile viitoare vom prezenta și alte cazuri similare pentru că Badiu nu e singurul din ASSMB care suprapune programele de lucru cu încuviințarea incompetentei Sivache.

În același timp și articolul 5 din OG 119/1999, „Buna gestiune financiară” prevede că „(1) Conducătorii entităților publice, precum și persoanele care gestionează fonduri publice și/sau patrimoniu public au obligația să realizeze o bună gestiune financiară prin asigurarea legalității, regularității, economicității, eficacității și eficienței în desfășurarea activității.” Dar demagoga Sivache l-a ignorat și pe acesta deși clama în urmă cu câteva luni sloganul „respectarea legii nu e opțională”.

Cum comite infracțiunea de abuz în serviciu Badiu?

Prin articolul 441 din Codul administrativ, „Utilizarea responsabilă a resurselor publice” toți bugetarii sunt obligați „să folosească timpul de lucru, precum și bunurile aparținând autorității sau instituției publice numai pentru desfășurarea activităților aferente funcției publice deținute.”, fiindu-le „interzis să folosească timpul de lucru ori logistica autorității sau a instituției publice” în interes personal.

În realitate, Badiu a ignorat aceste prevederi și în timpul de lucru de la ASSMB le predă și studenților de anul 5 în clinica de Chirurgie Bagdasar-Arseni, suprapunând timpii de lucru și încasând ilegal salariile.

Mason și șefuleț pe la PNL, Badiu e fiul mamei sale care l-a și propulsat în funcția de la ASSMB, carieră începută  cu un concurs trucat, cum altfel, DETALII AICI. Deși l-a ajutat și i-a ținut spatele în trecut, situația prezentată arată că mămica lui Cristinel, Eugenia Badiu, o economistă unsă cu toate super alifiile, fostă director financiar contabil pe la diverse spitale din București înainte de 1989, combinatoare perfectă și bine înfiptă la PSD, nu mai ține pasul cu schimbările legislative.

Această spoliere a banului public se petrece deși public, Sivache trâmbițează că „starea de sănătate a românilor este un element de siguranță națională, iar cum sunt cheltuiți banii Sănătății ne privește pe toți. Până la ultimul leu!”

Sivache a refuzat să răspundă la următoarele întrebări:

3. Cum justificați că întrebările de mai jos transmise de noi în data de 22.12.2023 nu se încadrează în Legea 544/2001 așa cum susțineți?:

a) „Cum comentați faptul că deși medicul Alin Popa ocupa deja funcția de director al Direcției de medicină Școlară, dl. Iustinian Roșca a mințit în ședință că acest post este neocupat?”
b) „de ce nu vă prezentați dvs. la ședințele Consiliului General pentru a vă demonstra calitățile care vă califică pentru ocuparea unei funcții atât de importante?”
c) „la ce vârstă v-ați luat bacalaureatul?”

4. Ați afirmat în scrisoarea deschisă din 10 ianuarie 2024: „Nu ne miră, însă, că Dr. Alexandru Rogobete nu a făcut acest lucru, pentru că domnia sa a fost numit politic în poziția de secretar de stat la Ministerul Sănătății, iar PNRR nu este vreo specialitate medicală. Mai mult, se pare că, pentru unii politicieni adevărul este opțional.”

Ați făcut această afirmație ca să înțeleagă bucureștenii că nu ar trebui să-i mire nimic nici la dvs. care ați fost numită tot politic?

5. Cunoașteți că secretarii de stat se numesc politic și nu prin concurs așa cum ar trebui ocupat de exemplu postul pe care dvs. ați fost numită prin decizia USR București?

6. În scrisoarea deschisă din 10 ianuarie 2024 spuneți ce va face Primăria Capitalei. Cum explicați că v-ați erijat în purtătoarea de cuvânt a primarului general care nu vă mandatase nici atunci și nici cu altă ocazie trecută, prezentă, și cu siguranță nici viitoare, să vorbiți în numele său?

7. În scrisoarea deschisă din 10 ianuarie 2024 tot insistați să îl numiți rezident pe medicul Rogobete. Considerați că un rezident vă este inferior dvs. care ați absolvit Spiru Haret sau care este motivul repetării acestei calități de rezident a medicului, ce vreți să subliniați?

8. Referitor la comunicatul dvs. din 4 ianuarie 2024: Aveți cunoștință cine poate declara și care sunt condițiile legale în care se poate declara starea de urgență? Cum se încadrează solicitarea dvs. din 4 ianuarie în aceste prevederi legale?

9. În comunicatul din 4 ianuarie 2024 ați afirmat că 40 de asistente și infirmiere au plecat de la Spitalul Gomoiu. Câte din acestea au plecat prin transfer semnat de managera spitalului al cărei CV îl cunoașteți prea bine, persoană care în mod evident nu face față funcției pe care o ocupă, având în vedere criza semnalată chiar de dvs.

10. Între 23.12.2023 și 15.01.2024 managerul Spitalului Colțea și directorul medical au fost în concediu de odihnă. Cum explicați situația în concordanță cu criza descrisă de dvs. în 4 și 8 ianuarie? Cine a condus spitalul în această perioadă?

11. De ce la conferința de presă din 8 ianuarie 2024 nu v-a însoțit niciun medic ATI din cele 19 spitale subordonate PMB și ați apelat la un medic din exterior, de la Floreasca? Am verificat și nu ați invitat vreun medic ATI din subordinea PMB. Nu considerați demn să apară lângă dvs. pe niciunul din medicii ATI de la cele 19 spitale din subordinea Primăriei Capitalei?

12. Ați declarat public că vreți să rămâneți o tehnocrată. În ce domeniu vă considerați dvs. specialistă și cine credeți că v-a considerat pe dvs. vreodată tehnocrată?

13. Invocați în răspunsurile dvs. Legea 544/2001. Revenim cu întrebarea privind prevederile pentru solicitările verbale pe care refuzați să le respectați și totodată vă semnalăm că răspunsurile pe Legea 544/2001 se transmit în 10 zile, nu cum ați făcut cu cele câteva rânduri aruncate în bătaie de joc în răspunsul 1196/16.01.2024. Așa fac tehnocrații sau absolvenții de Yale și Michigan?

14. Vă considerați demagogă sau nu?

2 ARII

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.