Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus trimiterea în judecată a doi funcţionari publici din cadrul Ministerului Sănătăţii, pentru folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, anunţă, joi, unitatea de parchet, prin intermediul unui comunicat.
Persoanele trimise în judecată sunt VORNICU VASILE VALENTIN, SBURLEA TÂRNOVEANU MIRELA VIOLETA, ŢEICAN MARIA DANIELA și POPA LUMINIŢA CORNELIA.
Conform documentului citat, în cursul anului trecut, directoarea Direcţiei Politici de Resurse Umane în Sănătate şi un subaltern al acesteia din cadrul Biroului Recunoaştere a Calificărilor şi Reglementare au transmis unei persoane care a candidat pentru un post scos la concurs de minister subiectele.
Violeta Sburlea, era supranumită de medicii tineri „100 de Euro”, asta fiind suma pe care o încasa individa pentru a „greși” numele concurenților cu scopul ca aceștia să fie examinați de comisiile mai indulgente. Detalii AICI. În urmă cu câțiva ani, ziarul Curentul a descoperit că în anul în care falsificase documentele nefrologului Checheriță, Violetei Sburlea îi răsăreau în conturi peste 60.000 de Euro și deși Agenția Națională de Integritate a fost sesizată, a refuzat să-i verifice averea.
Anunţul privind scoaterea la concurs a funcţiei de consilier clasa I grad superior în cadrul Direcţiei Politici de Resurse Umane în Sănătate – Biroul Recunoaştere a Calificărilor şi Reglementare a fost publicat în septembrie 2023, pe pagina de internet a ministerului. La concurs s-a înscris un singur candidat care, la data de 2 octombrie, a fost declarat admis după finalizarea etapei selecţiei dosarului.
Surse judiciare au explicat pe 10 octombrie 2023 pentru ziarul Curentul că „testarea a început si la un moment dat, considerat oportun de către ofițeri și procurorul prezent în teren, s-a intrat în sala de examen pentru constatarea de fapte și împrejurări relevante cauzei”.
În urma investigaţiei, procurorii au stabilit că directoarea Direcţiei Politici de Resurse Umane în Sănătate, care era şi preşedinte al comisiei de examinare instituite în vederea organizării concursului, a permis accesul singurei candidatei la informaţii care nu erau destinate publicităţii, respectiv la subiectele elaborate de către aceasta pentru proba scrisă a concursului. Subiectele au fost date unui alt funcţionar, consilier principal în cadrul Biroului Recunoaştere a Calificărilor şi Reglementare (BRCR), care era, de asemenea, membru al comisei de concurs.
Subiectele au ajuns în posesia candidatei prin intermediul unei femei care a fost şi ea trimisă în jduecată în acelaşi dosar
Candidata care a participat la concursul organizat de minister a fost şi ea deferită justiţiei pentru instigare la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.
Primii trei inculpaţi se află sub control judiciar, în timp ce femeia care a obţinut subiectele înaintea concursului este în stare de libertate.
Bună ziua stimată redacție!!
Nici nu bănuiți câte infracțiuni de corupție în forma continuată a făcut celebra doamnă din MS!!
Exemplu: Anularea ilegală!!!! a concursurilor pe post în specialitatea Chirurgie Generală la Spitalul Sf Ioan București în anul 2016 (publicat în ziarul “Viata Medicală “ nr. 49/2016) și 2023!! La aceste concursuri ce vizau unul,,respectiv 3 posturi de medic specialist, concursuri care în mod abuziv au fost anulate de d-na in cauza din MS, fuseseră înscriși nu mai puțin de 20 de medici. Vorbim de viitorul și painea a 20 de medici!!! Se pot reține oare consecințele deosebit de grave din acest mic exemplu?!! Cine are urechi să audă!!
Angheloiu-Ministru – mai poti manca?