Decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul SNSPA, Cristian Pîrvulescu, a declarat marţi că a fost „şocat” de ce a aflat în timpul discuţiilor cu procurorii despre cazul sociologului Alfred Bulai, spunând că a aflat de la anchetatori că o studentă a fost înfometată în timpul unui curs de practică.
Pîrvulescu a fost chemat să dea o declaraţie la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în calitate de martor, în dosarul în care este vizat profesorul Alfred Bulai pentru săvârşirea infracţiunilor de folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi agresiune sexuală.
„De exemplu, nu ştiam că una dintre studentele noastre a fost înfometată în timpul practicii şi că a avut nevoie de asistenţă medicală şi alte chestiuni de genul acesta pe care domnul procuror mi le-a descris în momentul în care am avut discuţia. Sunt foarte multe lucruri pe care noi nu le cunoşteam despre modul în care se desfăşura practica. Trebuie să vă spun că este singurul stagiu de practică pe care îl aveam la facultate şi la care nu găsim în momentul de faţă rapoarte. Nu a existat o transmitere a atribuţiilor şi a arhivelor. Noi credem că le vom putea recupera pe toate (…) Este un fapt. Deci, a venit o ambulanţă. Nici eu, nici domnul rector nu am avut cunoştinţă”, a declarat Cristian Pîrvulescu în faţa jurnaliştilor, la ieşirea din sediul Parchetului.
Răspunzând unei întrebări, Pîrvulescu a precizat că ancheta procurorilor se concentrează pe ceea ce s-a întâmplat în ultimii doi ani.
„Existau profesori care mergeau, evident. Erau asistenţii domnului Bulai, care îl însoţeau în stagiile de practică. Unii dintre ei au răspuns întrebărilor Poliţiei în urmă cu câteva zile sau săptămâni. Alţii nu. Dar, în general, ancheta cred că este concentrată pe ceea ce s-a întâmplat în ultimii doi ani (…) Întotdeauna, experimentele se desfăşurau în zona rurală în diferite colţuri din ţară (…) Practica este un experiment. Se desfăşura în diferite locuri din ţară, în zone rurale, în care se făceau diferite anchete. Teoretic, din punct de vedere sociologic, foarte interesant”, a mai spus Pîrvulescu.
Mai Pirvulescule tu care ii iei apararea lui Bulai prin afirmarmatzia :”practica este un xperiment care se desfashura in diferite coltzuri din tzara,in zone rurale,in care se desfashurau diferite anchete,teoretic din punct de vedere sociologic foarte interesant”tzin sa itzi amintesc ca infometarea este o forma de umiliere a omului foarte periculoasa,este exact ca experimentele pe care faceau medici nazishti pe oameni pentru ca sa gaseasca diferite raspunsuri legale de corpul uman experimente care unele dintre ele au dus la aflarea unor tratamente pentru anumite boli,deci si aia ar fi putut spune ca si tine, ca este adevarat ca au ucis 100 de mii de oameni”dau o cifra aiurea”dar au facut un mare serviciu omeniri prin descoperirea cauzelor unor boli,si poate chiar au spus asta in apararea lor la procesul de la Nürnberg dupa razboiul pierdut de Germania dar practicile inumane prin care s-a ajuns la descoperirile lor stiintzifice nu i-a absolvit de vina,tot criminali de razboi au ramas.