DISTRIBUIŢI

Vom depăși aici înfierarea TikTok-ului (care în fond a promovat o marfă după niște algoritmi proprii și se pare cu succes). Totuși, dacă oricine ți-ar promova chiloți tetra pe post de rochie de mireasă este total vina ta dacă te îmbraci așa la nuntă.

Căutând să analizăm candidatul Georgescu și nu mijloacele prin care a escaladat în preferințele românilor am apelat, așa cum este normal, la programul său de candidat.

Sub denumirea: „HRANĂ, APĂ, ENERGIE” O întoarcere la rădăcinile neamului românesc, ne spune iată din titlu că va fi vorba de o „întoarcere”…de un regres.

Pe parcursul a 17 pagini vedem un program de guvernare și nu de președinte. Prioritățile programului sunt în afara competențelor prezidențiale (dacă ar fi citit Constituția României ar fi știut acest lucru). Omul a rămas cantonat in paradigma candidatului la Prim Ministru  (asa cum i-a fost propus lui Băsescu și respectiv lui Simion).

Chiar si pentru un program de Prim Ministru acesta abundă de exprimări superficiale, lipsite de precizie și propuneri concrete solide. Îî citează pe Eminescu si pe Spiru Haret ca si când aceștia l-ar „endorsa” in afirmațiile sale.

Există o multitudine de detalii referitoare la zona agrară (în fond omul este agronom) și dacă acum câțiva ani Petre Daea avea obsesia cormoranilor, Călin Georgescu are cu albinele…

Doar așa se explică de ce un posibil Președinte de țară dedică, în Programul de Președinte, două paragrafe/capitole albinelor.

Titlul unuia este chiar: „Salvarea albinelor și sprijinirea apiculturii sunt, obiectiv strategic național.” (punctuația îi aparține). Deci dacă v-ați imaginat că orice altceva ar fi  obiectiv strategic național atunci, vorba unui influencer, „dați-vă cu reveneală” și repetați în gând de trei ori albinele-albinele-albinele. Asta după ce reușiti să ințelegeți  un alt concept „statul suveranist-distributist”.

Despre sănătate, câteva vorbe aruncate pentru că deja ne-a spus că nu trebuie să mai existe doctori: „Asigurarea unui sistem de sănătate centrat pe prevenție și pe grija față de ființa umană.” Epic, ce să spun?

Păi acum e clar! Dacă cu suveranismul au Simion și Șoșoacă două ture de stadion în față,  ca să nu pedaleze în aceleași ape, a inventat un „fork” -termen din piața de crypto- în care pe lângă ideea de bază adăugăm un concept, „distributismul”. Conotațiile cuvântului sunt oricum le vreți doar capitaliste nu!

Acum revin la afirmațiile de început…nu m-a interesat nici cum arată cetățeanul, nici cum vorbește nici cum a fost promovat. Dar acest program de președinte chiar nu are legătura cu România de astăzi..nici cu cetățenii ei.