Cu doua saptamani inainte de deschiderea oficiala a celei de-a 14-a editii a -Cerbului de Aur-, lucrurile incep sa se aseze, chiar daca organizatorii (TVR) mai au o gramada de probleme de rezolvat, cea mai mare fiind gasirea echipei de prezentatori. Asa cum s-a anuntat, aceasta echipa va fi formata din vedetele celor patru canale ale postului de televiziune. La prima vedere, n-ar fi nici o problema, insa, asa cum s-a anuntat la conferinta de presa de ieri, este greu sa gasesti vedetele potrivite pentru a prezenta acest eveniment, mai ales ca Andreea Marin – vedeta incontestabila de la TVR -, nu a dat inca un raspuns clar in ceea ce priveste prezenta sa la -Cerb-, ea avand in program cateva filmari peste hotare. Or, in aceste conditii si tinand cont de faptul ca am aflat in sfarsit numele ultimului star international care va concerta la Brasov – italianul Nino D*Angelo -, panica organizatorilor este legata strict de prezentatori.
O alta bomba furnizata la conferinta de presa a fost vestea suplimentarii locurilor rezervate artistilor romani cu inca trei pozitii. Astfel, conform ultimei decizii, in perioada 22-25 iulie, Romania va fi reprezentata in concurs la -Cerbul de Aur- de Razvan Crivaci, Cristian Nistor, Slang (calificati in urma selectiei nationale), la care se adauga Mihai Andrei Mos, Spin si Mandinga.
Asa cum s-a anuntat inca de la inceput, -Cerbul de Aur- din acest an nu va beneficia de recitaluri ale artistilor romani, singura prezenta de aur din seara de Gala fiind celebra Aura Urziceanu, care a acceptat sa cante trei piese, pe scena din Piata Sfatului.
Cu toate acestea, publicul va putea urmari prestatiile artistilor romani in cadrul -Noptilor albe de langa Biserica Neagra-, show-urile de dupa spectacol, prezentate de Berti Barbera din incinta Hotelului Aro. La aceste jam-session-uri sunt anuntati Andra, Nicola, Emanuel, Monica Anghel, Luminita Anghel, Pepe, Nico, Bodo, Laura Stoica si se poarta discutii cu Stefan Banica jr.
Nino D*Angelo – vedeta in Italia, anonim in Romania
Pana la apritia piesei -Senza giacca e cravatta- la posturile de radio si televiziune din Romania, Nino D*Angelo era un ilustru anonim pentru noi.
Cu toate acestea, prea putina lume stie ca Gaetano D*Angelo are o carte de vizita impresionanta, care cuprinde 34 de materiale discografice lansate din 1976 (cand a debutat) si pana in prezent, 21 de filme in care a jucat in Italia in perioada 1982-2003, 14 piese de teatru in care a aparut, precum si doua carti publicate: -Scugnizzo Biondo- (1986) si -L*ignorante intelligente- (2000).
Nino D*Angelo s-a nascut la 21 iunie 1957 intr-un cartier periferic din Napoli.
El a fost influentat inca din copilarie atat de muzica artistilor napoletani (Sergio Bruni, Mario Abbate sau Mario Merola), cat si de hiturile celebrilor The Beatles.
In timpul unui spectacol de amatori desfasurat la parohia San Benedetto din Casoria, Nino a fost apreciat de parintele Raffaello, care il va ajuta sa se lanseze intr-o cariera muzicala profesionista.
In 1976, dupa ce a reusit sa stranga suficienti bani, printr-o cheta organizata in familie, Nino reuseste sa lanseze primul single intitulat -A storia mia-, pe care l-a vandut din usa-n usa. La inceputul anilor *80, Nino D*Angelo a inceput sa cocheteze si cu cinematografia, primind roluri in patru pelicule: -Lo studente-, -L*Ave Maria-, -Tradimento- si -Giuramento-.
O data cu lansarea piesei -Nu jeans e na maglietta- (1981), Nino isi consolideaza pozitia de lider al noului val artistic napoletan, piesa devenind in scurt timp un adevarat imn al tinerilor din sudul Italiei. Prima sa participare la Festivalul San Remo are loc in 1986, cu piesa -Vai-, dupa care urmeaza semnarea primului contract cu o casa de discuri importanta, Ricordi. El va reveni la San Remo abia in 1999, cu piesa -Senza giacca e cravatta-, ajunsa hit abia acum si in Romania.
Facand o scurta recapitulare a programului -Cerbului de Aur-, lista arata in felul urmator: 22 iulie – recital Pink, 23 iulie – Nino D*Angelo, 24 iulie – Ronan Keating, ultima seara (25 iulie) fiind rezervata folclorului romanesc.