Inchiderea carierelor miniere, odata vestite, si reducerea drastica a personalului din cadrul societatii comerciale ARO, au facut ca in zona sa existe din ce in ce mai multi someri, investitorii sa se indeparteze tot mai mult, si, din pacate, vremurile sa nu fie prea promitatoare. Din cele cateva firme mici si mijlocii care mai activeaza in Campulung Muscel, multe sunt scoase la mezat de Fiscul local, din cauza datoriilor imense acumulate la bugetul de stat. Statul trebuie, asadar, sa-si recupereze banii, iar societatile sunt executate silit, fiindu-le scoase la licitatie diverse bunuri, imobile sau mobile. Nici urma de investitor nu a mai ramas insa prin zona, marturie fiind in acest sens licitatiile repetate fara succes. Nenumaratele -infatisari- de acest gen duc, din pacate, doar la micsorarea preturilor stabilite initial, fara ca vreo letcaie sa intre si in pusculita bugetara.
Un astfel de caz il reprezinta si societatea comerciala SC Transmin SA. Pentru recuperarea datoriilor acesteia, Fiscul va organiza o a doua licitatie luni, 12 iulie, insa pretul de pornire va fi cu 25% mai mic. Aceasta reducere va fi aplicata, astfel, tuturor bunurilor scoase la vanzare. Asadar, o benzinarie poate fi cumparata cu 477 milioane de lei, iar un teren de peste 19.183 metri patrati cu doar 1,2 miliarde de lei. In aceasta situatie, Fiscul a scos la mezat aproape orice bun ce poate fi valorificat, spre exemplu, scule, utilaje, aparatura de telecomunicatii, microbuze, bascule, camioane, tractoare, autospecializate transport persoane, autoturisme diverse marci, macarale, remorchere, motostivuitoare si buldozere, toate la -oferta speciala-, gratie reducerii de 25% ce se aplica in cazul celei de-a doua licitatii. Chiar si la aceste preturi, investitorii nu dau insa navala, facand asadar aproape imposibila actiunea de recuperare a datoriilor.
Preturile de pornire a diverselor active scoase la licitatie pot fi chiar injumatatite, daca actiunea se repeta pentru a treia oara. E cazul unei cooperative de consum, tot din judetul Arges, comuna Vladesti, ale carei active au ajuns la preturi aproape modice. Daca aceasta cladire administrativa, compusa din patru camere si hol de acces, si avand o suprafata peste 105 metri patrati a fost evaluata initial la 207.460.000 lei, Fiscul spera sa obtina la cea de-a treia licitatie din 13 iulie, macar 100 milioane de lei, atat cat reprezinta pretul de pornire al activului respectiv.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane