De ceva vreme incoace, Guvernul PSD recurge la masuri care de care mai dubioase. Ai impresia ca partidul-stat se chinuie din rasputeri sa piarda si alegerile din toamna. Strategia -ciudata- aplicata de mai-marii PSD se rezuma la a sacrifica cei mai populari ministri, adica pe cei care, cat de cat, mai au habar de ceea ce fac in scaunele lor. A se vedea cazul Mircea Geoana, care a devenit, in scurt timp, din cel mai popular diplomat roman, cea mai mare victima politica, sacrificata pe altarul ambitiilor personale ale sefilor sai. La fel, cazul Ioan Rus, scos din carti, cu doar cateva luni inainte de finalul mandatului, si ingropat la Cluj.
Aceasta ruleta ruseasca a ciudatelor ambitii ale mai-marilor PSD nu l-a ocolit nici pe Dan Nica, fostul ministru al comunicatiilor si tehnologiei informatiei. Perceput extrem de bine de sectorul pe care l-a condus timp de trei ani si jumatate, cel care a raspuns de echipa care a transformat Romania in cel mai bine privit stat din Europa in materie de IT&C a -castigat- un post in Biroul de Coordonare al PSD, drept pentru care a trebuit sa-si dea demisia din functia de ministru. Departe de noi gandul de a-i aduce elogii gratuite ministrului Nica. Dimpotriva, cititorii nostri au putut remarca, in nenumarate randuri, mustrari aspre la adresa acestuia in paginile noastre. Pentru ca nici un ministru nu este perfect, iar gazetaria profesionista presupune si sanctionarea anumitor actiuni. Cu toate acestea, trebuie sa recunoastem si meritele dlui Nica, mai putin mentionate in presa. Motivul pentru care sectorul IT&C din Romania, acum recunoscut la nivel mondial drept o forta, il percepe atat de bine pe acest fost ministru, in ciuda faptului ca nu are rafinamentul unui diplomat si nici nu stie sa faca promisiuni aiurea, este faptul ca a existat, in permanenta, un dialog concret intre legiuitor si cel afectat de normele emise. E usor sa afirmi -avem cea mai rapida crestere din Europa in materie de IT&C, ca asa e piata-. Probabil ca multa lume crede ca marile companii care domina pietele mondiale au venit in Romania atrase de sarmalele noastre cu mamaliga sau de nurii fetiscanelor de pe malul Dambovitei. Or, corporatiile nu fac afaceri dupa ureche, conform modelului bastinas, ci studiaza, la detaliu, toate aspectele care definesc o piata, inainte sa deschida chiar si un birou cu un singur angajat in aceasta tara. Iar aceste aspecte includ cresterea pietei, marimea ei, legislatia, facilitatile oferite, vocea sectorului si, de ce nu, competenta autoritatilor din domeniu.
Gestul conducerii PSD este incalificabil. Sa retragi unul dintre putinii oameni care aveau habar de acest domeniu si care a adus rezultate pozitive intr-un ritm constant nu poate fi decat un gest sinucigas (am incercat sa gasim alt termen, dar acesta este cel mai bland posibil). Este, astfel, afectat un sector care contribuie cu 10% la formarea PIB si care a facut ca Romania sa fie cunoscuta si altfel decat prin aurolaci, hoti sau orfani vanduti la bucata peste granite…
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane