Home Actualitate Crin Antonescu: „Mircea Diaconu nu procedează corect față de noi, ar fi...

Crin Antonescu: „Mircea Diaconu nu procedează corect față de noi, ar fi putut înțelege situația PNL”

DISTRIBUIŢI

Crin Antonescu spune că Mircea Diaconu ”nu procedează corect” și că ”ar fi putut înțelege situația PNL” cu privire la candidatura sa, explicând că o acceptare a candidaturii acestuia ar fi presupus riscul de transforma o parte a campaniei într-un atac vehement pe tema respectării statului de drept.
Prezent duminică la întrunirea Delegației Permanente a PNL Argeș, președintele PNL Crin Antonescu a afirmat că Mircea Diaconu ”nu procedează corect” față PNL, în contextul în care partidul l-a susținut pentru a ocupa funcții importante și l-a susținut ”în momentele grele”, transmite corespondentul MEDIAFX.
”Mircea Diaconu a fost primit în PNL cu tot respectul, cu toată dragostea, cu toată admirația. (…) Cred că Mircea Diaconu ar fi putut înțelege situația Partidului Național Liberal. A preferat o altă cale”, a spus Crin Antonescu.
Acesta a explicat că o eventuală susținere a candidaturii lui Mircea Diaconu pe lista PNL ar fi implicat riscul unor atacuri vehemente în campania electorală pe tema respectării legilor, a sentințelor judecătorești și a statului de drept.
”Din cauza unei sentințe judecătorești date de Înalta Curte și care, am consultat toți juriștii dinăuntrul și din afara partidului, nu poate fi încălcată, n-am putut susține, cu acest prilej, la aceste alegeri, candidatura lui Mircea Diaconu fără riscul de a transforma o bună parte a campaniei într-un atac vehement exact pe o linie care e foarte importantă acum și pe viitor și anume linia respectării legii, respectării sentințelor judecătorești, bune sau rele, că ne plac sau nu ne plac, respectării statului de drept”, a spus Crin Antonescu.
El a precizat că îi păstrează ”aceeași simpatie” lui Mircea Diaconu, dar remarcă ”încă o dată cât de greu este să fii membru al unui partid”.
Antonescu a mai afirmat că, în calitate de președinte care a deschis ”atât cât a putut porțile acestui partid pentru oameni din societatea civilă, pentru vârfuri în profesia lor”, observă că ”în marile bătălii și în momentele grele până la urmă tot pe cei care sunt sângele acestui partid la bine și la rău te poți baza”.
Numele lui Mircea Diaconu a fost retras, în 18 martie, de pe lista de candidați PNL pentru alegerile europarlamentare.
În 19 martie, Mircea Diaconu a anunțat că și-a dat demisia din PNL și va candida independent la alegerile europarlamentare.
Miercuri seară, Mircea Diaconu și-a depus, la Biroul Electoral Central, dosarul de candidatură și listele de susținători pentru a intra în alegerile europarlamentare în calitate de candidat independent. Admiterea sau respingerea candidaturilor de către BEC trebuie să se facă până în 5 aprilie.
Soluționarea contestațiilor privind candidaturile la PE se face de către Tribunalul București.
Mircea Diaconu a declarat că la BEC există contestații la candidatura sa ca independent la alegerile pentru PE deoarece cineva vrea să îi ia "dreptul de a alege și a fi ales", referindu-se la o persoană cu care a avut divergențe în 2009 și care "conduce cu o mână de fier forjat", fără a o nominaliza.
Diaconu a spus că nu crede că BEC îi va respinge candidatura.
Tot miercuri, Agenția Națională de Integritate trimisese BEC o informare în care se arăta că Mircea Diaconu nu îndeplinește condițiile legale de validare a candidaturii sale pentru Parlamentul European.
"Agenția Națională de Integritate comunică Biroului Electoral Central faptul că domnul Mircea Diaconu nu îndeplinește condițiile legale pentru validarea candidaturii acestuia pentru Parlamentul European. Considerentele pe care le avem în vedere sunt întemeiate pe următoarele: Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nr.3104/2012 prin care a fost respins recursul formulat de domnul Diaconu Mircea; Constituția României republicată; Legea nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice, pentru modificarea și completarea Legii nr. 144/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate, precum și pentru modificarea și completarea altor acte normative; Legea nr. 33/2007 – republicată privind organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European", se arată în informarea semnată de președintele ANI, Horia Georgescu, și adresată președintelui BEC, Florentin Sorin Drăguț.

Olga Dumitrescu

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.