Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a lui Sorin Calaigii, avocat în cadrul Baroului Constanța, pentru săvârșirea a trei infracțiuni concurente de trafic de influență, şi a Mihaelei Bodârlău, avocat în cadrul Baroului București, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de trafic de influență și șantaj.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că în luna iunie 2011, inculpatul Calaigii Sorin, avocat în Baroul Constanța, a pretins și a primit de la o persoană suma de 6.500 euro, lăsându-o să creadă că are influență asupra unor judecători de la Curtea de Apel Constanța și că poate să intervină pe lângă ei pentru a-i determina să dispună o soluție favorabilă față de fiul său, judecat pentru săvârșirea unei infracțiuni de tentativă la omor calificat, într-un dosar aflat în faza apelului. Soluția din apel a fost însă defavorabilă cumpărătorului de influență, apelul declarat fiind respins, iar pedeapsa aplicată la fond a fost chiar mărită. Ulterior pronunțării acestei soluții, inculpatul Calaigii Sorin a restituit suma de 6.500 euro, pe motiv că pretențiile magistraților ar fi sporit.
Potrivit DNA, în septembrie 2012, Bodârlău Mihaela, avocat în Baroul București, a pretins și a primit de la o persoană suma de 20.000 euro, lăsându-o să creadă că are influență asupra unor judecători din cadrul Curții de Apel Constanța și că poate să intervină pe lângă ei pentru a-i determina să dispună o soluție de trimitere a unui dosar spre rejudecare Tribunalului Constanța. În dosarul înregistrat la Curtea de Apel Constanța cumpărătorul de influență alături de alții fusese condamnat de instanța inferioară la pedepse cu închisoarea pentru săvârșirea unor infracțiuni cu violență. Apărătorii aleși ai inculpaților din această cauză au fost Calaigii Sorin și Bodârlău Mihaela.
În legătură cu acest dosar, pe fondul deteriorării relației dintre avocata Bodârlău Mihaela și familia cumpărătorului de influență, în luna mai a anului 2013, inculpatul Calaigii Sorin a primit, la rândul său, suma de 3.000 lei și a mai pretins un rest de 2.000 lei de la aceeași persoană, lăsându-o să creadă că are influență asupra unui judecător de la Curtea de Apel Constanța, astfel încât să îl determine să dea o soluție favorabilă inculpaților în dosarul respectiv.
În luna aprilie 2014, pe fondul instrumentării prezentei cauze de către procurorii DNĂ, inculpata Bodârlău Mihaela a exercitat amenințări cu săvârșirea de acte violență asupra cumpărătorului de influență (martor în prezenta cauză) dar și cu privarea sa de libertate, urmărind pe această cale să îl determine pe martor să renunțe la demersul constând în sesizarea Direcției Naționale Anticorupție cu privire la posibile infracțiuni de corupție săvârșite de către ea.
Sursele citate arată că într-un dosar diferit de primele două, la data de 6 noiembrie 2013, inculpatul Calaigii Sorin a pretins suma de 15.000 euro de la o altă persoană pentru ca, folosindu-și influența pe care afirma că o avea asupra unor judecătoare din cadrul Curții de Apel Constanța, să le determine pe acestea să respingă recursul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța împotriva sentinței de achitare pronunțate de Judecătoria Constanța, în care persoana respectivă fusese judecată pentru săvârșirea infracțiunii de viol. La data de 15.11.2013, a fost admis recursul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, persoana vizată fiind condamnată la o pedeapsă de cinci ani închisoare.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel București.