Home Turism -Bucurestiul nu reprezinta inca o atractie turistica-

-Bucurestiul nu reprezinta inca o atractie turistica-

DISTRIBUIŢI

La ultima sedinta a Consiliului de Administratie al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism s-a stabilit structurarea activitatii pe cele opt euroregiuni de dezvoltarea regionala. Astfel, presedinte al euroregiunii Bucuresti, cea mai mare dintre cele opt, a fost ales pentru doi ani Alin Burcea, patronul agentiei de turism Paralela 45. La ora actuala, sunt inregistrate in tara noastra circa 2.000 de agentii de turism, dintre care aproximativ 800 sunt membre ANAT. Circa 70% din volumul de activitate al agentiilor se deruleaza in Capitala.

Tiganie si mizerie pe Lipscani

In cei doi ani de mandat, Alin Burcea si-a propus o serie de obiective de realizat, printre care, primordial, este achizitionarea unui sediu central pentru ANAT, mai ales ca, potrivit acestuia, asociatia dispune de fondurile necesare pentru asa ceva. -A doua problema pe care mi-am propus-o sa o realizez vizeaza faptul, destul de grav, si anume ca Bucurestiul, fiind principala poarta de intrare in tara, nu reprezinta un punct de interes turistic. Din punct de vedere turistic, Bucurestiul este un dezastru. Toti strainii care vin in Capitala vor sa vada zona pietonala veche, cu arhitectura specifica si pitoreasca, dar noi le oferim, in afara de caini vagabonzi si gropile din asfalt, tigania si mizeria din zona Lipscani care, asa cum este, vin multi straini sa o vada, pentru ca este totusi destul de reprezentativa. Exista un proiect numit <Bucuresti 2000> care, din cauza disputelor politice, acesta bate pasul pe loc in detrimentul tuturor-, a precizat Alin Burcea.

-Cred ca Primaria Capitalei ar trebui sa faca ceva pentru aceasta zona pietonala veche din centru. E pacat de zona aceasta veche pe care o avem, pentru ca alte orase din lume au zone mult mai mici decat noi, dar care au stiut sa le amenajeze pentru a le valorifica si promova mai bine. Dar noi ne batem joc de acest patrimoniu, mai ales ca sunt multi oameni cu bani care sunt interesati de a investi in aceasta zona. Poate trebuie sa facem o artera cu restaurante si terase numai pentru promenada, asa cum este in orice capitala europeana, ca de exemplu strada Abat din Moscova sau Rambla din Barcelona. Unui turist venit singur iti este foarte greu sa-i recomanzi ceva anume in Bucuresti-, a mai spus fostul secretat de stat din -era- Agathon.

-Cristian Cutas a fost o frana in calea promovarii turismului romanesc-

La ora actuala, Bucurestiul nu are un punct de informare turistica. -Cat am fost secretar de stat la Ministerul Turismului, am propus niste proiecte turistice interesante, dar datorita paleativului acela de director handicapat profesional, Cristian Cutas (fost director geeneral al Directiei de Promovare din cadrul Ministerului Turismului), care a fost o frana in calea promovarii turismului romanesc, nu s-a reusit implementarea proiectului de informare turistica in Bucuresti-, a declarat Alin Burcea.

Acesta considera ca trebuie reluat proiectul privind circuitul turistic al Bucurestiului cu autocarul, cu plecari garantate si bine puse la punct, care a fost demarat in anii trecuti de o agentie de turism, dar care a fost ulterior abandonat. De asemenea, in calitate de presedinte al euroregiunii Bucuresti din cadrul ANAT, Burcea promite ca va accelera procesul de certificare a calitatii serviciilor ISO 9001 la nivelul agentiilor.

Totodata, ANAT impreuna cu hotelierii bucuresteni, cu primaria si Autoritatea Nationala pentru Turism vor trebui sa intocmeasca un calendar al evenimentelor care se desfasoara anual in Bucuresti. -Va trebui sa infiintam acea asociatie de promovarea regionala a Bucurestiului din care va trebui sa faca parte inclusiv guvernul pentru ca cel mai mare oras al Romaniei sa devina o destinatie turistica atractiva-, a mai subliniat Alin Burcea.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.