Luciano Cagnato este noul director general adjunct pentru asigurări generale al Generali Asigurări, după ce a mai condus compania în perioada 1992-1994, a anunţat marţi un comunicat al asigurătorului. Luciano Cagnato lucrează pentru Generali de peste 30 de ani. Şi-a început activitatea în cadrul grupului Generali în anul 1975. Din anul 1984, a deţinut funcţii de conducere (director executiv, director tehnic, director general adjunct) în cadrul subsidiarelor Generali din Africa de Sud, Filipine, Mexic şi Ecuador. Este absolvent al Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine, secţia Economie, din cadrul Universităţii din Veneţia şi a numeroase cursuri de asigurări în Barcelona, Londra şi Paris.
Grupul italian Generali a fost, în perioada interbelică, unul dintre cele mai puternice companii de profil din Romania şi din întregul spaţiu central şi est-european, fiind lider de piaţă în Romania în 1935, prin subsidiara sa locală, compania Generala, potrivit paginii de Internet a Generali Asigurări SA. Grupul Generali s-a retras din Romania şi de pe întreaga piaţă est-europeană în 1948, din cauza ascensiunii regimului comunist.
Generali Asigurări SA, subsidiara romanească a grupului italian Generali, a subscris, în primele nouă luni din 2006, un volum total de prime brute de 210,88 milioane de lei (59,8 milioane de euro), cu 137,75 % mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut (88,7 milioane de lei). Pe segmentul asigurărilor generale, primele subscrise de Generali au fost în valoare de 183,94 milioane de lei (52,2 milioane de euro), în creştere cu 147,2%, în lei, faţă de perioada similară din 2005, iar la asigurările de viaţă, primele subscrise, în valoare de 26,93 milioane de lei (7,6 milioane de euro), au crescut cu 88,2%, în lei.
Pe de altă parte, acţionarii unei alte companii indigene, OTP Garancia, au decis majorarea capitalului social al societăţii cu 7,29 milioane de lei (2,13 milioane de euro), de la 24,10 milioane de lei (7,04 milioane de euro) la 31,39 milioane de lei (9,17 milioane de euro).
Majorarea de capital se va face prin emiterea a 72.937 de noi acţiuni, la valoarea nominală de 100 lei/acţiune. Acţionarii vor avea la dispoziţie un termen de o lună pentru a subscrie noile acţiuni, proporţional cu cota de acţiuni deţinută, iar în cazul în care unii acţionari nu vor subscrie aceste acţiuni, ceilalţi acţionari vor avea dreptul de a subscrie acţiunile rămase nesubscrise.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane