Home Life Specialiștii vă recomandă sportul în familie

Specialiștii vă recomandă sportul în familie

DISTRIBUIŢI

Activitățile fizice sunt excelente izvoare de sănătate și de energie pentru orice vârstă, iar practicarea unor sporturi în familie ar trebui să devină o obișnuință, ba chiar o obligație, pentru toată lumea, scrie ziare.com.
Mai ales că întrecerile sportive sunt nu doar educative pentru copii, ci și antrenante și, mai ales, extrem de amuzante, în special dacă părinții știu cum să le organizeze, astfel încât să beneficieze la maximum de ele atât cei mici, cât și cei mari.
Cum puteți transforma o activitate în general obositoare într-una așteptată cu nerăbdare? Simplu, răspunde familyfitness.com, care vă oferă câteva ponturi în acest sens.
Un prim pas ar fi organizarea de întreceri în familie, în care învingătorul să beneficieze de un anumit premiu, chiar și aparent lipsit de importanță. Astfel, puteți organiza o minicompetiție de aruncări la coșul de baschet, la care să participe și copiii, și părinții și bunicii, de ce nu?
La fel, când mergeți în parc, la sfârșit de săptămână, trasați pe o alee câteva „piste de atletism“ și organizați câteva întreceri scurte de viteză sau rezistență. Bineînțeles că părinții nu trebuie să își pună mintea cu cei mici, încercând mereu să câștige. Și invers!
În cazul în care părinții sunt sedentari și ieșiți de ani de zile din formă, copiii trebuie să manifeste înțelegere față de ei…
În al treilea rând, părinții trebuie să fie în stare să mențină tot timpul simțul umorului la un nivel ridicat. De exemplu, puteți organiza o seară de dans în familie, în care, costumați ca atare, să vă testați rezistența fizică. Stilurile de dans se pot schimba, ritmurile la fel, chiar și partenerii. Cine rămâne în picioare cel mai mult, primește drept trofeu un CD cu formația preferată. Sau poate nu…
O altă idee interesantă este ca părinții și copiii să se inițieze împreună într-un sport nou. De exemplu, dacă niciun membru al familiei nu știe să înoate sau să meargă pe role, înscrieți-vă împreună la cursurile respective.
Copiii vor fi încântați să vadă că există situații în care se pot ridica la nivelul părinților și chiar îi pot depăși, iar părinții vor avea scuze pentru prestația lor lamentabilă.

Cine e primul?

Spiritul de competiție, dar și cel de echipă se întăresc foarte bine în momentul în care intră în joc o altă familie, de prieteni sau de vecini. Atunci să te ții înverșunare și dorință de câștig, indiferent că vorbim despre un meci de fotbal, de o partidă de tenis sau de o ștafetă organizată pe biciclete.
Nu știm cine va depune mai mult efort, mama dând la pedale sau copiii încurajând-o de pe margine, dar oricum va fi grozav pentru toți.
Pe de altă parte, orice strop de mișcare poate fi transformat într-o competiție pentru câștigarea căreia toți membrii familiei vor depune eforturi fără să își dea seama cum trece timpul sau cât de dificil este.
Locuiți la etajul trei al unui bloc? Cine ajunge primul acasă, pe scări, nu mai spală vasele în seara asta! Aveți un părculeț în apropiere? Cine adună cele mai multe frunze de cât mai multe forme și dimensiuni va stabili la ce ne uităm duminică seara, la meci sau la film?
Nu uitați, mișcarea fizică nu trebuie să devină neapărat o corvoadă sau o obsesie. Putem face fitness cu plăcere alături de cei dragi, putem parcurge zeci de kilometri fără să ne dăm seama cât de departe am ajuns de casă, totul este să cădem împreună de acord că mișcarea poate fi făcută și cu zâmbetul pe buze.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.