Home Actualitate Ce vrăji a mai făcut Țoghină cu contractele Radioului public…

Ce vrăji a mai făcut Țoghină cu contractele Radioului public…

DISTRIBUIŢI

Odată cu apropierea finalului de mandat al Mariei Țoghină la conducerea Radioului Public încep să iasă la iveală, pe rând, afacerile și abuzurile patronate de aceasta. Reportervirtual.ro atrage atenția asupra unui contract încheiat de Radioul public în 2008 pentru arhivarea și conservarea fonotecii de aur a radiodifuziunii române. Inițiativă lăudăbilă, trebuie să recunoaștem, dar care ridică mari semne de întrebare în legătură cu decizia Consiliului de Administrație privind atribuirea contractului. Potrivit procesului-verbal al Consiliului de Administrație din 10.11.2008, postat pe reportervirtual.ro, decizia de încredințare a contractului de peste un milion de euro a fost luată într-o ședință care nu a avut loc. Așa declară sub semnătură chiar un membru al conducerii radioului, Adrian Valentin Moise, reprezentantul angajaților în Consiliul de Administrație. Adrian Moise susține, negru pe alb, că „această ședință de CA nu a fost convocată, nu a avut loc și de aceea nu sunt de acord cu hotărârea respectivă“. În ședința CA din 10.11.2008, invocată de Moise, s-a aprobat, conform procesului-verbal, „atribuirea contractului pentru «Echipamente și software – inclusiv servicii și lucrări accesorii pentru conservarea și păstrarea fonotecii de aur a radioului» SC S&T ROMÂNIA SRL, în calitate de ofertant câștigător al licitației deschise din data de 7 octombrie 2008“. Procesul-verbal mai subliniază faptul că structura votului a fost „unanimitate“. Unanimitate, unanimitate, dar, vorba lu’ nenea Iancu, unde-s semnăturile de pe procesul-verbal care să confirme acest lucru. Conform documentului oficial, din cei 11 membri ai CA, trei nu au semnat procesul-verbal, ba mai mult, unul dintre ei, Adrian Moise, a ținut să precizeze că ședința nici măcar nu a avut loc. Ceilalți doi membri ai CA care nu au semnat procesul-verbal sunt Andrei Alexandru, reprezentantul PSD, și Agoston Hugo, reprezentantul UDMR în conducerea Radioului. Ceilalți opt – Maria Țoghină (PNL), Bogdana Păun (PNL), Mitzura Arghezi (PRM), Răzvan Dumitrescu (sindicate Radio), Mirela Fugaru (PSD), Bogdan Ghiu (PC), Dan Preda (PSD) și Miomir Todorov (Minorități) au semnat controversatul proces-verbal fără să-și pună vreo întrebare.
De altfel, singurele semne de întrebare pe care le naște acest contract sunt cele în legătură cu ședința Consiliului de Administrație în care s-a luat decizia de atribuire, ședință care se pare că nu a avut loc, după cum susține Adrian Moise. Ceea ce este cel mai grav este că inițierea întocmirii acestei hârtii de către madam Țoghină face să planeze asupra acestei licitații o umbră de îndoială, care se reflectă bineînțeles și asupra firmei câștigătoare.
Firma câștigătoare are acționariat 100% austriac și a investit doar în capitalul acestei societăți comerciale 7.920.000 RON (aprox. 2.000.000 euro). Conform bilanțurilor depuse între 1994 și 2008, la Ministerul Finanțelor, SC S&T ROMÂNIA SRL a creat peste 160 locuri de muncă și a făcut în această perioadă profituri anuale de peste 2.000.000 de euro, plătind în fiecare an peste 300.000 euro impozit la bugetul de stat, doar pentru profitul obținut (nu mai vorbim de CAS, Fond șomaj, Fond pensii, impozite pe salarii și alte taxe). Prin urmare, atunci când promovăm în funcții de răspundere oameni precum Țoghină, să nu ne mai plângem de ce ne pleacă investitorii din țară.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.