Plimbările în străinătate ale consilierilor judeţeni şi ale angajaţilor CJ Mureş în primii doi ani şi jumătate ai acestui mandat au costat bugetul local peste 7,5 miliarde de lei vechi. Din această sumă, cei mai mulţi bani, peste 1,7 miliarde de lei vechi, au fost alocaţi de la bugetul judeului Mureş pentru călătoriile în interes de serviciu peste graniţele României efectuate de familia preşedintelui CJ Mureş. Astfel, din iulie 2004 până la 21 decembrie 2006, Lokodi Edita Emoke a avut 19 ieşiri peste hotare suportate din bani de la buget. Lokodi Edita Emoke s-a întâlnit cu preşedintele Parlamentului de la Budapesta şi cu parlamentari unguri, a fost la diverse expoziţii şi seminarii internaţionale, a făcut o vizită de studiu la Berlin sau o alta de lucru în Irlanda şi Ungaria sau la conferinţa -Prevenirea şi lupta împotriva corupţiei în administraţia publică din Europa- organizată la Koln, în Germania, toate cheltuielile aferente fiind suportate din bugetul judeţului, decontul total pe numele preşedintelui CJ Mureş ridicându-se la 1,153 miliarde de lei vechi. De asemenea, în acelaşi interval de timp, prietenul lui Lokodi Edita Emoke, Ujvari Eugen, angajat al Biroului Judeţean de Turism, aflat în subordinea CJ Mureş, a părăsit ţara pe bani publici de şase ori, vizitele sale externe prilejuite de participarea la diferite conferinţe, expoziţii şi festivaluri a costat bugetul judeţean peste 300 milioane de lei vechi.
În ceea ce îi priveşte pe consilierii judeţeni de la Târgu-Mureş, în intervalul iulie 2004-decembrie 2006 aceştia au cheltuit pe deplasări în străinătate 2,128 miliarde de lei vechi, cele mai multe ieşiri în afara graniţelor ţări bifându-le Venczi Vidor Janos, care în 2005 a vizitat Ungaria de 3 ori şi o dată în 2006. Cea mai ieftină deplasare în rândul consilierilor judeţeni a fost cea efectuată de social-democratul Mircea Radu, care a primit 1,580 milioane de lei vechi pentru o vizită în Germania la un seminar referitor la siturile contaminate. Cât priveşte deplasările angajaţilor CJ Mureş în afara României, în cei doi ani şi jumătate aceştia au beneficiat de deconturi totale în valoare de 3,680 miliarde de lei vechi, cel mai mic decont fiind înregistrat de Gergely Agnes, care în 2004 a participat la semnarea acordului cu firma Ecoplu-Austria în cadrul proiectului Includ şi a beneficiat de un decont în valoare de doar 3,990 milioane de lei vechi.
În mod surprinzător, diferenţele între cei doi vicepreşedinţi ai CJ Mureş sunt deosebit de mari la capitolul deplasări în străinătate. Asta în ciuda faptului că ambii sunt membri PSD. Astfel, vicepreşedintele Alexandru Petru Frătean a cheltuit în doi ani şi jumătate, pe cele 7 deplasări realizate peste hotare, circa 425 milioane de lei vechi, în timp ce Emil Groza a ieşit din ţară în interes de serviciu o singură dată, în Turcia, şi a cheltuit din banii publici doar 43 milioane de lei vechi.
Fiica preşedintelui CJ Mureş, Lokodi Emoke, jurist în CJ Mureş, a ieşit şi ea peste graniţe, tot din bani publici, efectuând un stagiu de practică la Biroul UNCJR de la Bruxelles, stagiu pentru care CJ Mureş a plătit alte aproape 300 milioane de lei vechi.