În urma percheziților efectuate azi la Primăria Capitalei și în alte zece locații, polițiștii au identificat și ridicat documente de interes în cauză, telefoane mobile, medii de stocare precum și peste 52.000 de euro, 48.000 de lei și 4.300 de dolari. De asemenea, au fost reținute 8 persoane, anunță Poliția Capitalei. Gabriela Firea a transmis și ea un mesaj: „Cu siguranta eu si echipa mea am respectat mereu legea si spiritul ei”, a transmis Firea.
Persoanele reținute urmează a fi prezentate magistraților cu propunere legală. Cercetările sunt continuate de DGPMB – Serviciul Investigații Criminale din Poliția Sectorului 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.
Polițiștii au făcut miercuri dimineața percheziții la Primăria Capitalei, într-un dosar care vizează mai multe persoane suspectate de mai multe infracțiuni în domeniul autorizării construcțiilor.
Potrivit Poliției Capitalei, miercuri dimineața polițiștii au făcut 11 percheziții în București și județul Ilfov și pun în aplicare mandate de aducere emise pe numele mai multor persoane.
Perchezițiile au avut loc „într-un dosar privind săvârşirea infracțiunilor de executare fără autorizație de construire sau de desființare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia, conform Legii nr. 50 din 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, fals material în înscrisuri oficiale, favorizarea făptuitorului, sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri, uz de fals, fals intelectual, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, instigare la fals intelectual, instigare la sustragere sau distrugere de probe sau înscrisuri”.
Audierile în acest caz se vor desfășura la sediul Serviciului Investigații Criminale al Poliției Sectorului 1.
Conform unor surse, perchezițiile vizează Direcția Generală de urbanism și amenajarea teritoriului și Serviciul de autorizări din Primăria Generală a Capitalei.
Trăim în România și se întâmplă la fel. Se va autosesiza vre-o instituție?
Cine plătește consecințele sociale ale unor lucrări efectuate prin decizii nelegale (complicitate constructor/autorități, neprofesionalism neîndeplinirea sercinilor de serviciu, obținerea de foloase necuvenite pentru sine sau altcineva)?
Cei care au cumpărat apartamente după anul 2005 nu cunosc faptul că apartamentul are inclus și o parcare impusă prin Regulamentul de urbanism general?
De ce responsabilii din UAT Caransebeș (tac și fac), nu spun nimic de ce au facilitat construirea unor imobile prin nerespectarea legislației în vigoare, deși au fost sesizați?
Cum poți recepționa construcția la terminarea lucrărilor precum și recepția cadastrală la doar o lună de la obținerea autorizației de construire la constructia a 14 apartamente fără loc de parcare pentru locatari și vizitatori după cum prevede REGULAMENTUL GENERAL DE URBANISM din 27 iunie 1996 (**republicat** 30.12.2014)!
Cercetati si primariile din alte localitati nu numai din Bucuresti .
Poate ça acestea contrôale sint facute doar acolo unde vreti sa schimbati primarii.
Contrôlati si Primaria Pitesti …