Politistii de frontiera constanteni au prins, sambata, o banda de braconieri care, in ultimii 12 ani, isi construisera o adevarata afacere pe baza pescuitului ilegal.
Sambata dimineata, in zona Lacului Sinoe, au fost prinsi mai multi braconieri care pescuisera peste doua tone de peste. Extinzand cercetarile, politistii de frontiera au descoperit ca braconierii detin, in apropierea Cetatii Histria, o cherhana care functioneaza de aproape 12 ani fara autorizatie.
Tot in apropiere, politistii au gasit trei barci cu motor, pentru care pescarii nu aveau documente de provenienta, precum si unelte de pescuit si plase monofilament interzise de lege. Braconierii isi construisera un golfulet, fapt care contravine legii, ei modificand digul fara sa aiba aprobari in acest sens din partea rezervatiei Biosfera Deltei Dunarii.
De 12 ani, fratii Petre si Gheorghita Olaru se ocupa ilegal cu pescuitul industrial si vand pestele prins. Cei doi au antecedente penale, unul dintre ei sustinand ca a fost condamnat la 12 ani de inchisoare pentru detinere ilegala de armament. Ei mai sustin ca, in urma cu trei luni, au depus documentele pentru a obtine autorizatia de pescuit, dar ca Rezervatia Biosferei Deltei Dunari nu le-a trimis-o inca.
La perchezitia la punctul piscicol, politistii au gasit, ascunsi intr-o coliba construita sub pamant, noua tineri care au spus ca lucreaza pentru fratii Olaru.
Seful sectorului de frontiera Constanta, locotenent-colonelul Costica Nazaru, afirma ca, pe lista societatilor care au drept de pescuit, nu figureaza firma pentru care lucreaza cei doi – Oltri SRL Nuntasi, administrata de Viorica Olaru.
Politistii au dispus suspendarea activitatii firmei, confiscarea pestelui, a uneltelor de pescuit si a ambarcatiunilor. Celor doi frati li se va intocmi dosar penal pentru braconaj si pentru functionarea ilegala a firmei.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane