Absolvenţii Facultăţii de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor din cadrul Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti- Promoţia ‘Academician Mihai Drăgănescu’ – se vor reuni mâine, 19 iulie, ora 10, pe platoul din faţa Rectoratului prestigioasei instituţii de învăţământ tehnic superior pentru a da startul festivităţii de absolvire. Mare parte dintre cei 125 de absolvenţi care vor primi mâine diploma de inginer sunt deja beneficiarii unui loc de muncă în cadrul unor mari companii, aceştia fiind ofertaţi încă din timpul studiilor de licenţă prin intermediul programelor speciale PoliFest şi PoliJobs derulate de către UPB.
Perioada de pandemie COVID-19 a scos în evidenţă faptul că întreaga omenire are nevoie, mai mult ca oricând, de soluţii sustenabile în toate domeniile de activitate, cu prioritate, în cel al Sănătăţii, această criză pandemică scoţând în evidenţă faptul că, la nivel global se configurează o nevoie stringentă de specialişti în domeniul cercetării ştiinţifice aprofundate şi implicit a implementării de soluţii inovative.
Studenţi cu salarii de 1.000 de euro
Produse precum dezinfectanţi, medicamente, alimente de calitate, produse cosmetice, coloranţi, materiale de construcţii, carburanţi şi materiale performante utilizate în smartphone-uri, în industria aeronautică sau în industria constructoare de maşini nu pot fi realizate fără ingineri chimişti, iar actuala criză pandemică ne arată că, pe piaţa muncii, cererea acestor se află pe un trend ascendent.
‘Numai în acest moment, spre exemplu, pe unul dintre site-urile de locuri de muncă, Best Jobs, sunt aproape 60 de oferte pentru ingineri chimişti. Pe această cale, ţin să menţionez că există numeroase cereri pentru absolvenţii facultăţii noastre din partea unor companii şi institute de cercetare’, a declarat Prof.Dr. Cristina Orbeci, Decanul Facultăţii de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor.
Potrivit statisticilor, absolvenţii Facultăţii de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor optează pentru un loc de muncă încă din primii ani de studii. Chiar dacă, iniţial, lucrează într-un alt domeniu, activitatea îi ajută să îşi dezvolte abilităţi şi competenţe conexe.
‘Întotdeauna i-am susţinut şi i-am îndrumat pe studenţii noştri să aplice pentru programe educaţionale de tip trainee şi internship. Şi aceasta pentru că, pe lângă experienţa şi spiritul antreprenorial pe care le dobândesc lucrând în echipă, aceste activităţi sunt şi remunerate. Ulterior, după ce îşi finalizează studiile, absolvenţii pot aplica pentru job-uri în domeniile pentru care s-au pregătit: inginerie chimică, ingineria mediului şi ingineria produselor alimentare. Ei pot obţine şi un salariu motivant, care poate porni chiar şi de la o mie de euro’, a precizat Prof.Dr. Cristina Orbeci, Decanul Facultăţii de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor.
În ce domenii pot lucra absolvenţii acestei Facultăţi
În funcţie de specializările pe care le-au ales, absolvenţii Facultăţii de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor pot lucra în domeniul ingineriei chimice (regii autonome şi unităţi subordonate administraţiei locale care furnizează utilităţi sau care realizează proiecte industriale, audit tehnic, strategii de dezvoltare, în unităţi de controlul calităţii produselor chimice şi de uz uman, în compartimente de export-import de produse chimice şi petrochimice, în domeniul managementului industrial, proiectare tehnologică, managementul proiectelor etc.), în domeniul ingineriei şi protecţiei mediului (firme de consultanţă şi audit pe mediu, departamente de mediu în companii, instituţii de stat, precum Agenţia pentru Protecţia Mediului sau Garda de Mediu, ONG-uri cu profil de mediu), dar şi în domeniul industriei alimentare (unităţi productive cu profil alimentar, de distribuţie sau comercializarea produselor alimentare sau institute de cercetare, unităţi de analiză a calităţii produselor, instituţii de control sanitar veterinar).
Cei 125 de absolvenţi ai Facultăţii de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor din cadrul Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti sunt aşteptaţi pentru a participa la ceremonia de absolvire.
Promoţia ‘Academician Mihai Drăgănescu’ a Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti numără 3.300 de ingineri. Dintre aceştia, peste 2.000 au reuşit să îşi găsească un job în diferite companii, încă din timpul anilor de licenţă. Târgurile anuale, organizate de Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti PoliFest şi PoliJobs au creat oportunităţile necesare pentru studenţi.
Programul festivităţilor de absolvire la UPB pentru zilele următoare:
Duminică 19 iulie ora 10.00 – Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor
Duminică 19 iulie ora 18.00 – Facultatea de Inginerie în Limbi Străine
Luni 20 iulie ora 10.00 – Facultatea de Inginerie Medicală
Luni 20 iulie ora 18.00 – Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria şi Managementul Afacerilor
Reguli şi măsuri de protecţie luate de Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti
Toate festivităţile de absolvire organizate, anul aceasta, de Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti au loc pe platoul din faţa Rectoratului şi respectă toate măsurile de siguranţă impuse de autorităţi, în contextul pandemiei COVID -19.
Încă de la intrarea în campus, studenţilor, dar şi însoţitorilor acestora li se va lua temperatura, vor avea la dispoziţie dezinfectant, iar angajaţii şi voluntarii UPB le vor prezenta regulile pe care vor trebui să le respecte pe durata întregii ceremonii.