După succesul răsunător repurtat de Kovesi în comisiile CONT și LIBE din Parlamentul European, secția supranumită DNA-ul PSD-ului, a scurs pe surse la Antena 3 informația că Laura Codruța Kovesi va fi inculpată pentru că l-a adus pe Nicolae Popa în România să execute pedeapsa.
”Am aflat prin intermediul presei ca voi fi citata pentru audiere la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie. Dupa ce a aparut stirea in presa am primit si o citatie scrisa pentru a ma prezenta in data de 7 martie 2019 la aceasta sectie pentru audiere”, a declarat Kovesi pentru G4Media.ro.
Florea totuși nu va putea s-o rețină pe Kovesi fără acordul Secției de procurori a CSM care nu și-a dat acordul nici în cazurile lui Lucian Onea și Mircea Negulescu.
Președintele LIBE a anunțat ieri că în ziua de 7 martie, în cadrul conferinței președinților din Parlamentul European formată din liderii grupurilor politice și președintele forului aceștia vor decide cum se va desfășura negocierea în privința numirii procurorului-șef european cu Consiliul Uniunii.
“ Societățile in care există enorme inechități și dezechilíbre în distribuția bunăstării naționale devin societăți corupte si coruptibile. In acest tip de societăți cei puternici și bogați au atât motivarea, cât și mijloacele de a corupe instituțiile și legile statului în interesul lor privat. “
~ Paul Krugman – Premiul Nobel pentru economie, 2008 ~
@curiosul. De ce trebuie sa se concluzioneze acel experiment cand pe acest site zburda intr-o veselie tot felul de psihologi – cu tot felul de sfaturi de viata, a tot felul de analize marunte (ca si ei), dar numai la tovarasii politicieni nu se uita, nu de alta – dar frica, onoarea, curajul de a spune lucrurilor pe nume etc. intr-o societate decazuta in care convietuim,… – isi spun cuvantul! Profilele acelor ticalosi enumerati de tine sunt arhicunoscute, numai ca acesti psihologi nu doresc sa le spuna si publicului sa constientizeze cu cine au avut si cu cine au de a face.
Marele politician si om de stiinta american, Dwight Waldo (1913 – 27 octombrie 2000), in teoria sa sustine ca, in exercitarea atributiilor, cei ce detin functii publice, trebuie sa aiba in vedere 12 obligatii mai importante si anume, fata de: 1- constitutie; 2 – legi; 3 – natiune si tara; 4 – democratie; 5 – normele de organizare birocratica; 6 – profesie si profesionalism; 7- familie si prieteni; 8 – sine; 9 – colectivitatile cu care vin in contact; 10 – interesul public sau bunastarea generala; 11- umanitate sau lume; 12 – Dumnezeu sau religie.
Waldo afirma despre aceste obligatii ca nu pot fi ierarhizate in functie de importanta, iar numarul lor poate creste, el face insa o trecere in revista a celor mai importante reguli etice existente in viziunea sa. El trateaza aceste obligatii la nivelul datoriei individuale, al datoriei fiecaruia fata de moralitatea personala si nu fata de organizatie.
In conceptia lui Dwight Waldo ETICA in exercitarea unei functii publice este o problema complexa si complicata. Acest subiect este greu de explicat si inteles avand in vedere ca in secolul nostru codurile etice (pentru unii nici nu exista asa ceva) s-au schimbat intr-un ritm intens, iar sentimentul ca moralitatea este “relativa”(nimic mai fals) a crescut. Data fiind cresterea in diversitate a organizatiilor, se face simtita nevoia de noi repere etice si morale.
Cu toate acestea nu se depun de catre cei cu obligatii in domeniul juridic-legislativ eforturile necesare in directia creerii de reglementari si coduri etice adaptate noilor nevoi obiective impuse de evolutia si modernitatea societatii.Etica profesionala este caracterizata in principal de independenta, integritate si competenta profesionala.
INDEPENDENTA profesiei – implica independenta de spirit (de drept) si independenta în aparenta (de fapt).
Independenta de spirit – reprezinta starea de spirit care permite lucratorilor sa emita judecati fara a fi afectati de influente si sa actioneze cu integritate, pentru a-si exercita cu obiectivitate competentele profesionale.
Independenta in aparenta – se realizeaza prin evitarea situatiilor in care o terta persoana informata si rezonabila ar cunoaste toate informatiile relevante, inclusiv masurile de protectie aplicate in munca specifica, iar pe aceasta baza ar putea concluziona ca, integritatea, obiectivitatea sau competenta profesionala a lucratorilor sunt compromise.
INTEGRITATEA – presupune ca lucratorul sa aiba demnitate, sa fie drept si onest in realizarea competentelor profesionale si in relatiile interpersonale.
COMPETENTA profesionala – lucratorii din domeniul public trebuie sa aiba si sa-si mentina cunostintele si aptitudinile profesionale la un nivel necesar si corespunzator pentru a asigura membrii societatii ca primesc de la acestia servicii in conformitate cu standardele aplicate sau elevate cunoscute in domeniile in cauza.
Anonim, nu știu cum, dar acest comentariu l-as publica in fiecare zi.
Exact ce spuneam ieri, vor ataca altfel, acuzare, judecare in regim de urgenta, condamnare si incarcerare! E singurul mod in care o mai pot opri din cursa. Nu conteaza falsitatea acuzatiilor sau altceva, important este sa fie inlaturata!
Doamna Adina Florea a auzit de onestitate , demnitate ,profesionalism?Sunt sigura ca , nu.Cata rautate dovedeste aceasta femeie , mai este si procuror.Doamna Kovesi o sa invinga.
Pana atunci EDITAT e dusa cu sectia ei neconstitutionala cu tot, pe dna kovesi nu o mai opreste nimeni din drumul sau spre Parchetul european!!!!
Cine ridica sabia , de sabie va pieri.