Home Actualitate Arestarea lui Nicolescu – delirul lui Ponta si isteria clanului bocitoarelor penale...

Arestarea lui Nicolescu – delirul lui Ponta si isteria clanului bocitoarelor penale pesediste

DISTRIBUIŢI

Nu de azi de ieri pesedistii au facut scut in jurul infractorilor, daca ne amintim cazul Bivolaru, din 1997, cand tot activul de cadre de varf ale PSD se adunau in jurul lui consateanului din Tartasesti al lui Nastase, incercand sa influenteze pe fata Justitia, la intimidare. Si acum se repeta procedeul, experimentat de altfel si la arestarea lui Catalin Voicu, iar prin atmosfera si presiunea pe Justitie pe care o creeaza intentionat, pesedistii, sustinuti de Trusturile media ale unor moguli penali incearca o evidenta obstructionare a actului de justitie. Dupa un sir de intoxicari si manevre dezinformatoare legate de contextul arestarii lui Nicolescu, ba cu atac de cord, ba cu lipotimie de fapt, ba cu lesinuri provocate in lant, pe un fond de circoteca mediatica nebuna, prefatzata de un Vantu care se imbolnaveste de inima la ginecolog, si de rotula la cardiolog, Ponta iese pe interval cu propozitii cu accente de balaceanca care-l aduc in sfera penalului.
Prin persoana cu tulburari psihice grave se intelege persoana cu tulburari psihice care nu este in stare sa inteleaga semnificatia si consecintele comportamentului sau – Ponta ar putea fi scuzat pe aceasta cale. E greu de crezut insa ca fostul procuror nu cunoaste Codul Penal in care se incadreaza prin declaratiile sale recente de la Pitesti, cand a lansat un apel pentru pichetarea sediilor PDL din intreaga tara, in ziua in care se va judeca recursul fata de masura arestarii preventive a presedintelui CJ Arges, Constantin Nicolescu.
Ponta isi doreste probabil vremurile cand chema Ilici minerii si “oamenii de bine” si facea "ordine" in tara si ne indica astfel cam in ce fel ar putea functiona tara daca vor veni la putere PSD-PNL-PC, o adevarata Alianta a Ticalositilor, care vor apela la clanurile mafiote din care facea parte un Catalin Voicu ca sa faca Legea si Ordinea in randurile pulimii de jos, care n-are imunitate de partid.
 
 
“Libertate pentru Constantin Nicolescu si pentru orice om din aceasta tara” (?)
 
 
E greu sa mai vorbesti de Ponta in alta cheie decat in cea rezervata bolnavilor psihici dupa ce acesta emite afirmatii cu inteles psihiatric de genul “Basescu si Morar sunt patati de sange iar Boc sterge pe jos sa nu filmeze presa” – mai ales cand presedintele de onoare al PSD este un Ion Iliescu, cel patat de sange pana la coate de sangele studentilor si a intelectualilor bucuresteni calcati in picioare de hoardele de mineri si fesenisti in iunie 1990, fara sa mai pomenim de sangele celor ucisi la “revolutia” moscovita care a reusit sa aduca la putere un clan bolsevic inca mai jegos decat clanul ceausist.
S-a intrebuintat si Pigmalyon-ul lui Ponta, Adrian Nastase, brusc barbat cu patru oua grele de Cornu, care intr-o interventie la Realitatea TV, in calitatea sa de presedinte al Consiliului National al PSD, a declarat ca: "daca PSD nu reactioneaza nici acum, e un partid de mamaliga". Nastase probabil se gandea la vremurile de aur ale PSD cand mamaligarii sai au dat rezervele de petrol si gaze ale subsolului terestru austriecilor de la OMV pentru 10 ani (2004-2014) in deficitul romanilor (a prostimii) dar in beneficiul clasei politice pesediste captusite cu comisioane grase, sau cand el personal ii facea cadou lui Dinu Patriciu 600 milioane de dolari in 2003 fara nici o dobanda pana in 2010, pe vremea cand micul Titulescu abia invata sa-i numere oualele cu o mana in timp ce-i pipaia duios unicul outz vestejit socrului Sarbu.
Mai mult ca sigur insa cand Bombonel ii cerea Partidului sa nu stea de mamaliga avea in cedere actiunea de rasunet din 1997, cand deputatul PSD Gabriel Bivolaru cel care a fraudat BRD-ul cu echivalentul a cincizeci de milioane de dolari, era insotit in timpul anchetei, la audierile de la Parchetul General, de un desant de barosani din PSD, Miron Mitrea, Viorel Hrebenciuc, Dan Ioan Popescu, Dan Matei Agathon si de el insusi, cel cu mamaliga tare in bulan, Ady Nastase. Bivolaru a fost condamnat la cinci ani de inchisoare si a iesit, inainte de termen, pentru buna purtare, dupa numai o mie de zile de parnaie. Prejudiciul nu a fost recuperat niciodata, iar pentru Bivolaru, daca facem un calcul simplu, rezulta ca puscaria a fost o afacere buna daca impartim cele 50 de milioane la cele 1000 de zile. Marca practic 50 000 de dolari pe zi. Ca si Bivolaru, Nicolescu era un producator de malai pentru mamaliga partidului, iar acum agitatia si scandalul de babe isterice al pesedistilor are si un rezon financiar, deoarece caderea lui Nicolescu va produce un gol al pusculita si tot greul va ramane pe Dragnea si Mazare, acesta din urma din ce in ce mai putin dispus sa investeasca in mamaliga de partid, in contextul in care mamaliga de Brazilia este mult mai atragatoare.
Ponta, fostul lacheu al asa zisului corp de control (de musamalizare) al lui Nastase, trece acum printr-un moment greu, un partid ramas fara fundatia pe care s-a cladit, gasca bine cimentata de securisti si infractori ramane intr-adevar de mamaliga. Pana una alta Ponta, daca trece de un examen psihiatric se face vinovat de actiuni bine precizate de Codul Penal, alaturi de Crin Antonescu repliat ca un Fidel Castro emasculat pe langa un Che Guevara de Ferentari – intr-o alianta a recidivistilor care au sarit la gatul Justitiei amenintand procurorii cu decapitarea, numindu-i cozile de topor ale dictatorului Basescu, promitand ca DNA va fi destructurat, iar judecatorii ”care fac jocul DNA” vor plati cu capul. "Presiunile asupra noastra vor fi grave si le spun curaj alor nostri si celor din societate capabili sa creada ca exista o alternativa", a spus Antonescu. Intelegem ca "Alternativa" lui Antonescu si Ponta este o justitie subjugata de politic, pe modelul instaurat de mamaligarii din cloaca pestilentiala a organizatiei infractionale de tip mafiot a lui Nastase si Iliescu pana in 2004. Declaratiile recente ale micului Titulescu secondate de Chuky Antonescu se incadreaza conform Codului penal la rubrica:
 
 
Instigarea publica si apologia infractiunilor
 
 
   ”Art. 324. – Fapta de a indemna publicul prin grai, scris sau prin orice alte mijloace, de a nu respecta legile, ori de a savarsi fapte ce constituie infractiuni, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani, fara a se putea depasi pedeapsa prevazuta de lege pentru infractiunea la savarsirea careia s-a instigat.
    Daca fapta prevazuta in alin. 1 este savarsita de un functionar public care indeplineste o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat ori de catre o persoana dintre cele prevazute in art. 160 (persoana care indeplineste o activitate importanta de stat sau alta activitate publica importanta), pedeapsa este inchisoarea de la unu la 5 ani, fara a se putea depasi pedeapsa prevazuta de lege pentru infractiunea la savarsirea careia s-a instigat.
    Daca instigarea publica a avut ca urmare savarsirea infractiunii la care s-a instigat, pedeapsa este cea prevazuta de lege pentru acea infractiune.
    Purtarea in public a unei uniforme, embleme, insigne sau altor asemenea semne distinctive neautorizate, in scopurile aratate in alin. 1, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani.
    Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza laudarea in public a celor care au savarsit infractiuni sau a infractiunilor savarsite de acestia ”.
In replica la atacurile fara precedent si la avalansa de acuze  aduse de Ponta si Crin magistratilor CSM a reactionat ”atragand atentia ca astfel de dezbateri publice bazate pe date  si informatii eronate sunt de natura sa afecteze un act de justitie independent si impartial, in demersul institutional de aparare si promovare a valorilor democratice si constitutionale”.
 
 
"Nicolescu, omul decent, cu o tinuta decenta" (apud Ion Iliescu)
 
 
Pe langa Ion Iliescu, care-l prezinta pe Nicolescu drept un baiat gigea, ”decent”, si a apreciat decizia de arestare a acestuia ca fiind "in general suspecta” si desigur e de parere ca pentru a ”se rezolva” e nevoie sa vina ”ai nostri” la putere pentru a pune la punct legile astea care incomodeaza  – ”cred ca va trebui sa imbunatatim legislatia” – a aparut pe oglinda TV a Trusturilor pesediste si vechiul acolit al lui Nicolescu, Nicolae Vacaroiu, cu o declaratie politica, cum ca “Niculescu ar fi persecutat”. Presedintele Conturi de Conturi este teoretic apolitic (nu este membru de partid) nu are caderea sa faca declaratii politice intr-un caz penal iar pe numele lui Niculescu este un mandat de arestare care trebuie pus in executare. Daca Vacaroiu are probe (rapoarte ale Curtii de Conturi) ca Niculescu este nevinovat ar trebui sa le faca publice, altfel, (si) Vacaroiu a savarsit o fapta penala.
In seria gesturilor de sustinere a presedintelui Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, se inadreaza si declaratia hilara a vicepresedintelui PSD, Gheorghe Nichita, primarul Iasiului si el aflat sub ancheta DNA, carea a afirmat ca Nicolescu este un om "onest", care a fost retinut de catre DNA, pentru a-i speria "pe toti ceilalti" (hoti – as completa eu). Definitia cuvantului “onest” este: cinstit, corect, incoruptibil…toata lumea din judetul Arges stie cat de onest este fostul tractorist devenit securist de omenie, Costica Niculescu.
Argesul a devenit o feuda rosie sub Nicolescu, al carui frate era primar si inainte de 1989. Culmea in aceasta zona s-a aflat una dintre cele mai puternice rezistente anticomuniste cu arma in mana, in perioada anilor ’50 – ’60, celebrele grupuri ale lui Arnautoiu si eroina Elisabeta Rizea activand in acest judet, care a fost apoi cotropit practic de Securitate, pe acelasi tipar folosit mai apoi in Valea Jiului, unde dupa revolta minerilor din ’77 intre contramasurile luate de Securitate si Partidul Comunist s-a numarat impanzirea zonei cu cadre mai mult sau mai putin acoperite. Clanul Nicolescu face parte dintr-o astfel de retea ambii frati fiind vechi securisti, ce au transformat judetul intr-un bantustan comunistoid controlat discretionar in beneficul acolitilor lui Ion Iliescu, fesenistii/pesedisti care au continuat linia activului peceristo-securist.
Pentru a intelege profilul celui aparat cu atat cerbicie isterica de activul de varf al PSD este utila o trecere in revista a insusirilor si talentelor sale, asa cum rezulta din schita biografica intocmita de presa locala si nu numai.
 
 
Argesul lui Nicolescu – feuda rosie a fostilor securisti si activisti de Partid
 
 
Constantin Nicolescu este descris de ancheteonline.ro drept  “omul de casa” al fostului premier Nicolae Vacaroiu. “Dupa ce Vacaroiu s-a retras din politica (in 2006), fiind numit sef al Curtii de Conturi,  Nicolescu a preluat conducerea PSD Arges, una dintre cele mai puternice din tara ale partidului. In perioada 2001-2004, cand Vacaroiu era presedintele Senatului, Constantin Nicolescu a intermediat printr-o firma capusa achizitionarea de catre aceasta Camera a sute de masini Dacia.
Presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, controleaza o adevarata retea “penala” formata din primari si fosti primari PSD si PNL, dar si din oameni de afaceri locali. In aceasta ecuatie este prins si deputatul PDL Sorin Pandele, un prieten apropiat al lui Nicolescu. Personajele care formeaza acest mecanism sunt de ani buni in atentia procurorilor anticoruptie, unii find deja trimisi in judecata, altii sunt cercetati penal.
Doua personaje cheie din reteaua lui Nicolescu sunt fostul primar din localitatea Bradu, Costel Zamfir si deputatul PDL Sorin Pandele. Cei doi au fost trimisi in judecata in iunie anul trecut de procurorii DNA, intr-un dosar de mare coruptie. Fostul primar din Bradu l-a improprietarit cu acte false pe seful CJ Arges (potrivit unui raport din 2006 al  inspectorilor din Corpul de Control al Prefecturii Arges), cu peste 20 de ha chiar in zona autotrazii Bucuresti-Pitesti. In acelasi timp, deputatul Sorin Pandele este un vechi prieten a lui Nicolescu, considerat un fel de “cal troian” in PDL, pregatit oricand sa treaca in barca PSD.
Costel Zamfir a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual si uz de fals in forma continuata, iar Sorin Pandele pentru abuz in serviciu contra intereselor publice si fals material in inscrisuri oficiale. Este vorba despre fapte petrecute in 2007, cand Costel Zamfir era primar al localitatii Bradu iar Sorin Pandele era directorul Oficiului pentru Cadastru si Publicitate imobiliara Arges.
“Sorin Pandele, in calitate de director OCPI Arges si membru in comisia judeteana pentru restabilirea dreptului de proprietate, a dispus nelegal emiterea unui titlu de proprietate inculpatei Paun Elena Cornelia pentru un teren intravilan in suprafata de 1,195 ha., semnand acest titlu desi avea cunostinta despre faptul ca Paun Elena Cornelia nu formulase cerere in  nume propriu si nu-i fusese validat dreptul de reconstituire a suprafetei respective. Ulterior emiterii acestui titlu, in cursul lunii mai 2007, in mod nelegal, Sorin Pandele a dispus efectuarea unor corecturi asupra acestui document cu consecinta modificarii teritoriul administrativ unde se afla amplasat terenul, prin inlocuirea comunei Bradu cu municipiul Pitesti, toate aceste modificari fiind certificate de OCPI Arges. La realizarea acestui scop au contribuit si inculpatul Costel Zamfir, care in calitate de primar al localitatii Bradu, a falsificat mai multe documente  (trei procese verbale de punere in posesie) care au stat la baza emiterii titlului de proprietate”, se arata in rechizitoriul inaintat judecatorilor Inaltei Curti de Justitie si Casatie. Prejudiciul produs de cei doi se ridica la suma de 530.487 lei.
De altfel, Costel Zamfir, primar PSD timp de doua mandate (2000 – 2008), si-a improprietarit toate rudele si cunostintele, prin falsificare de documente oficiale (dupa cum se evidentiaza in mai multe dosare penale intocmite pe numele sau), iar proprietarii de drept au fost tarati prin tribunale. Zamfir le-a oferit rudelor cele mai bune terenuri cu iesire la autostrada Bucuresti – Pitesti. Printre cei improprietariti se afla tatal sau, sora sotie sale, fostul sau sofer, iubitului fetei acestuia, dar si personaje importante din Pitesti, cum ar fi mama comandatului Politiei Arges.
 
 
Reteaua, in atentia DNA
 
 
In reteaua lui Nicolescu sunt prinsi si unii primari si fosti primari PSD si PNL, care sunt in atentia procurilor DNA, in dosarul  in care seful CJ Arges este cercetat in arest. Astfel, luni au fost chemati la audieri fostul primar de la Curtea de Arges, Gheorghe Nicut (PNL), primarul din Campulung Muscel, Calin Andrei (PNL), primarul localitatii Budeasa, Stefan Ion (PSD). Acestia sunt luati la intrebari pentru modul in acre s-au efectuat lucrarile cu fonduri europene la scolile din localitatile lor. De asemenea, a mai fost chemat la DNA si patronul firmei SC “Zeus” SRL, Gheorghe Dobre, “regele” constructiilor din Arges, care ar fi executat lucrarile suspecte cu fonduri europene de la o serie de scoli din judet.
Dobre este cunoscut ca fiind unul dintre magnatii PSD, un apropiat al lui Nicolescu, dar si al primarului social-democrat al Pitestiului, Tudor Pendiuc. Acesta a executat numeroase lucrari de interes public, atat in judet, cat si in resedinta de judet, multe dintre ele de proasta calitate. Firma Zeus SRL a asfaltat drumurile judetene, a modernizat cele mai importante cladiri din Pitesti, cum ar fi sediul Directiei Judetene de Munca, a construit sediul Petrom, dar de departe, cea mai importanta lucrare a fost construirea celei mai mari fantani arteziere din tara, in centrul Pitestiului. De asemenea, omul de afaceri PSD are bune relatii si cu actuala putere: a castigat lucrari de constructie de sali de sport, prin Compania Nationala de Investitii (in localitatea Sunca Corbului –Olt) si a obtinut, anul trecut, un contract de construire a unui bloc ANL in municipiul Giurgiu.
Corpul de control al Prefecturii Arges a intocmit in 2006 un raport privind improprietarirea ilegala cu 20 de ha a unor rude ale familiei lui Constantin Nicolescu. Intreaga afacere a fost pusa la cale cu ajutorul “neprecupetit” al fostului prefect Constantin Tamaga, actualmente deputat PSD. In raport se evidentiaza faptul ca membrii familiei Nicolescu au incasat peste 3 milioane de euro din vanzarea succesiva a unor terenuri din zona autostrazii, pe care se va construi supermarketul Metro. Beneficiarii erau Secuiu Teodora, sora sotiei lui Constantin Nicolescu, Preda Victoria si Popa Ioana, ambele matusi ale seful CJ Arges.
 
 
“Matusa Tamara” din familia Nicolescu
 
Corpul de Control a stabilit ca totul a pornit de la o mostenire a familiei Nicolescu, de la o matusa defuncta, Elena Marinescu. Matusa avea dreptul de reconstituire a dreptului de proprietate pentru 4,4 ha in localitatea Bradu, din apropriere de autostrada. Intr-o singura zi, pe 16 octombrie 2001, decizia de punere in posesie este multiplicata prin alte sase hotarari de retrocedare pe numele aceleasi persoane. Astfel, cele 4,4 ha legale ajung sa fie 16 ha restuite in mod ilegal familiei Nicolescu. In 2004, alte 4 ha ajung la familia Nicolescu, prin aceleasi metode neortodoxe. Apoi, o parte din aceste terenuri sunt vandute de mai multe ori, prin aranjamente, pentru ca, in cele din urma, sa ajunga in proprietatea supermarketului Metro, pentru sume mai mari de 3 milioane de euro. DNA a demarat o ancheta in 2006, s-a dispus inceperea urmaririi penale, dar nici pana astazi nu s-a dat o solutie”. Iata ca DNA a trecut totusi la fapte. Cat despre alte fapte ale lui Nicolescu iata ce mai gasim intr-una din publicatiile locale:
 
 
De la tractorist la sef de judet via PCR
 
 
In urma cu mai bine de 65 de ani in comuna Mihaiesti, judetul Arges, pe 1 septembrie, se nastea in una dintre cele mai sarace familii din comuna cel de-al saptelea copil. Capul familiei, dogar de meserie, cazuse in patima alcoolului, iar sotia sa era nevoita sa culeaga nuci, sa le sparga si, mai apoi, sa vanda miezul la Bucuresti pentru a putea creste cei 11 copii. Cel de-al saptelea copil al acestei familii a fost botezat cu numele de Constantin… Nicolescu Constantin, viitorul stapan al judetului. Daca ne uitam de unde a plecat si unde a ajuns putem spune despre actualul presedinte al PSD Arges si al Consiliului Judetean ca este prototipul neocomunistului care, alaturi de ceilalti slujitori din esalonul 2 PCR, a stiut unde, cum si cand sa actioneze. 
Fara sa-l vezi, fara sa-l simti, pur si simplu fara sa lase o urma, Costica Nicolescu a acumulat o avere frumusica, care sa asigure un trai linistit atat lui cat si „famigliei” lui. Despre seful PSD Arges s-au scris multe pagini de ziare. A fost acuzat de toate faradelegile posibile, dar, spre surprinderea multora, nu a furat cu manuta lui ci „si-a bagat la inaintare” neamurile… si ce de fini, nepoti si gineri are! 
 
 
Tractoristul doctor in relatii economice internationale
 
 
Provenind dintr-o „familie cu origini sanatoase”, cum era pe plac partidului la acea vreme, Costica a fost trimis de comunisti sa invete cum se freaca saiba la Scoala Profesionala Rasnov, actualul Grup Scolar Industrial Rasnov. Fiind tractorist, acesta a ars uleiul pe la seral fiindca partidul avea nevoie de el pe glie. Dupa ce s-a initiat in tainele motoarelor diesel, viitorul sef al CJ Arges a dat niste diferente si a intrat direct clasa a X-a sau a XI-a.
La doar 23 de anisori, Costica Nicolescu reuseste in sfarsit sa termine liceul la cursurile serale ale Liceului „Dinicu Golescu” din Campulung, unde numai carte nu se facea. Dupa absolvirea cursurilor liceale la seral, indrumat de fratele cel mare Valeriu Nicolescu, ajuns primar al Pitestiului, s-a inscris, tot la seral, prin 1973 la cursurile Institutului de Constructii de Masini, o institutie ce scotea pe banda rulanta subingineri. Cu aceasta ocazie si-a schimbat si locul de munca, de la ARO Campulung, la Uzina de Automobile Pitesti. Facultatea la el a insemnat bineinteles niste cursuri de subingineri la Politehnica din Bucuresti si in toata aceasta perioada tovarasul viitor domn’ presedinte a lucrat, sau a mimat lucrul dupa cum povesteau unii dintre fostii lui colegi, pe la ARO Campulung, uzina careia urma „sa-i vina de hac” cativa zeci de ani mai tarziu.
Dupa absolvire a trebuit sa mai treaca un hop, cel al examenului de licenta. O treaba nu tocmai usoara, pentru cineva care isi facuse toate studiile de pana atunci la seral, unde se facea orice (bisnita, turnatorii), numai carte nu. Dandu-si seama de situatie, acelasi Valeriu Nicolescu, fratele cel mare, a trebuit sa apeleze la specialistii de la Centrul de Cercetare, Studii de Inginerie si Tehnologii Auto (CCSITA), pentru a-i concepe si redacta Lucrarea de Diploma pentru Licenta in Constructia de Masini.
Un specialist al CCSITA, Iulian Bejenaru, care in timpul liber mai cocheta si cu arta si literatura a fost autorul lucrarii lui Nicolescu. Peste ani a destainuit Bejenaru: „Eu cred ca Nicolescu nu a stiut niciodata cine este autorul acelei lucrari de licenta. Interventia a fost facuta de catre primarul de-atunci al Pitestiului Valeriu Nicolescu, direct la seful de-atunci al fostei CCSITA. Nu stiu, ma gandesc, pentru ca altfel m-ar fi abordat in toti anii astia sa-mi spuna macar un multumesc”. 
PCR avea ganduri marete cu Nicolescu si nu l-a lasat sa-si piarda prea mult timpul in Uzina Dacia. Asa ca, prin 1974 sau 1975 Nicolescu este trimis sa descifreze intortocheatele taine ale comertului la ASE-ul din Capitala pe care l-a absolvit (fireste la…F.F. adica, fara frecventa), si potrivit dr. Gheorghescu (fost medic la Cabinetului Medical de pe platforma „Dacia”): „A absolvit ASE-ul, pe baza de piese de schimb, scoase moca din Uzina. Iar doctoratul l-a luat pe baza de carnet de partid, avandu-l ca indrumator pe unul dintre liderii centrali ai PSD”. 
Fiindca un astfel de „geniu” nu putea ramane neexploatat, Nicolescu a fost trimis sa lucreze pe rand, in perioada 1973 – 1985, la Uzina Dacia, ca tehnolog, apoi ca reprezentant al uzinei prin America latina, in Columbia, cu “sarcini” si de la Securitate, ca si fratela sau si a mai fost si profesor la Liceul Industrial Pitesti si, nu in ultimul rand, sef pe la Grupul Unitatilor de Asistenta Tehnica pentru Autoturisme Pitesti, actuala IATSA. 
Dupa lovitura de stat din 1989, cand esalonul doi PCR a preluat puterea in Romania, Costica Nicolescu a absolvit si alte scoli inalte, la fel ca si ceilalti administrabili neocomunisti, ajungand sa primeasca in 1998 titlul de „Doctor in Relatii Economice si Internationale”. Este la fel de „doctor” precum colegii lui de partid Vanghelie, Dragnea, Oprisan sau Mazare.
 
 
Nicolescu si ginerele sau italian
 
 
In data de 31 august 2007, investitorul de origine italiana Enrico Perini, proprietar al societatii Romstal, a cumparat, prin contractul de vanzare-cumparare nr. 2525 , o suprafata de teren intravilan de 2,3 ha., situat in intravilanul comunei Maracineni. Terenul are deschidere la soseaua Pitesti-Campulung, fapt care ii confera o valoare imobiliara substantiala. Protagonistul tranzactiei este ginerele italian al presedintelui Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu iar lupta de ocuparea a intravilanului comunei Maracineni a insemnat un adevarat scandalul funciar consumat intr-o perioada de mai bine de un deceniu. Jocurile locale au fost facute evident de Constantin Nicolescu.
Terenul cumparat de Perini este parte dintr-o parcela mai mare care a facut, de-a lungul timpului, obiectul unui scandal de pomina intre proprietarii de drept si Comisia de fond funciar a comunei Maracineni. In desfasurarea conflictului au intervenit si cateva societati comerciale si persoane fizice, puse in posesie peste terenurile proprietarilor de drept. Este vorba de o suprafata de 29 ha care, pana in anul 1983, apartinea C.A.P. Maracineni. La acea data, terenul a fost dat in folosinta Asociatiei Pomicole Maracineni, care l-a plantat cu pomi fructiferi. In 1991, dupa aparitia Legii 18, prin Hotararea de Guvern 451/27 iunie 1991 s-a infiintat societatea comerciala Prodfruct Maracineni S.A. care a preluat terenul respectiv, in folosinta proprie. Fostii proprietari ai terenurilor trecute in folosinta noii societati comerciale au solicitat, potrivit legii, sa devina actionari la Prodfruct prin participarea cu terenurile care le apartinusera inainte de colectivizare. In anul 1992, Comisia de Validare a Prefecturii Arges a emis hotararea 1948/16 noiembrie 1992, prin care s-a validat anexa 14 c la Regulamentul de aplicare a legii 18/1991. Prin aceasta anexa au fost validati toti fostii proprietari ai terenurilor cuprinse in patrimoniul S.C. Prodfruct. O data cu acest demers a aparut si prima fisura in sistem prin omisiunea voita a societatii comerciale de a inscrie la Registrul Comertului anexa respectiva si mentionarea cotei de participare a statului la infiintarea Prodfruct. Cu toate acestea, fostii proprietari au devenit actionari ai societatii cu acte in regula.
 
 
„Tabelul” cu abuzuri se ingroasa consistent
 
 
In data de 16 iunie 1994 Comisia Judeteana de Fond Funciar, prin hotararea nr.92, a validat diminuarea patrimoniului funciar al S.C. Prodfruct cu suprafata de 66 ha de teren pe care o detinea in posesie in comuna Maracineni. Din aceasta suprafata fac parte si cele 29 ha din intravilan pe care erau plantati pomi fructiferi si care apartineau proprietarilor actionari. Terenurile au fost predate printr-un protocol Comisiei comunale Maracineni, cu precizarea ca terenurile trebuie atribuite fostilor actionari. Primaria Maracineni a intocmit chiar un proces verbal colectiv de punere in posesie a proprietarilor fosti actionari. De altfel, in baza acestui proces verbal colectiv a fost emisa si anexa 14 c prin care se validau terenurile de 66 ha aflate in folosinta Prodfruct pana la desfiintarea acestuia. Predarea terenurilor s-a facut insa pe „puncte localnice” in loc sa fie facuta in baza planului cadastral al comunei. De aici a pornit o autentica sarabanda a pasarii terenurilor de la un cetatean la altul in functie de interesele imediate ale unor societati comerciale de profil. In anul 1995, fostii actionari din livada 344 (teren in care se include si cel cumparat ulterior de Enrico Perini) au incercat sa-si ocupe terenurile in conformitate cu hotararea de validare si cu procesul verbal colectiv de punere in posesie. 
 
 
Terenurile proprietarilor arendate catre Agropit Pitesti fara stirea acestora
 
Proprietarii au avut surpriza sa afle ca terenurile lor au intrat in administrarea S.C. Agropit Pitesti. Societatea a refuzat sa prezinte acte de proprietate sau de posesie ale terenurilor respective, fapt ce a determinat formularea unei plangeri penale de catre adevaratii proprietari. In timpul cercetarilor penale, Agropit a depus un document denumit „Anexa 19 la Hotararea 76/1991” a Prefecturii Arges. Potrivit acestui document, care nu a fost niciodata prezentat in original, terenurile fostilor proprietari fusesera atribuite unor terte persoane, printre care s-au descoperit mai multi decedati. In anul 1996, Comisia Judeteana a schimbat actionarii din anexa 19 cu locuitori ai comunei Micesti care donasera statului terenuri aflate in alte zone, prin Decretul 155/1959. In Decret se stipuleaza ca donatiile au fost facute statului roman doar in „folosinta temporara”. 
 
 
Un primar transformat ad-hoc in proprietar al terenurilor care nu ii apartin
 
 
In loc sa-si apere cetatenii si proprietatile lor, primarul Stanculescu a facut o manevra demna de filmele cu prosti. Declinandu-si calitatea mincinoasa de proprietar al terenurilor cu pricina, fostul primar al Maracinenilor a incheiat 2 procese verbale de arendare cu Agropit prin care a pus la dispozitia societatii 28 ha de teren aflat in proprietatea de drept a consatenilor sai. Arendarea s-a facut prin contractele nr. 3/26 martie 1996 si nr. 4 din aceeasi data. La numai 5 luni de la intocmirea contractelor de arendare, respectiv in data de 23.08.1996., Agropit a predat aceste terenuri Primariei Maracineni. Primaria i-a pus in posesie pe falsii actionari validati prin 2 hotarari ale Comisiei Judetene, ale caror originale nu au fost niciodata prezentate in instanta sau adevaratilor proprietari. 
Pentru a intelege mai bine mobilul tuturor abuzurilor si ilegalitatilor din aceasta speta, trebuie sa aruncam o privire asupra provenientei societatii Agropit ocrotita cu atata indarjire de institutiile statului. Agropit se revendica din fostul I.A.S. Pitesti. In 1959 s-a infiintat Intreprinderea Agrozootehnica Pitesti prin participarea cu terenurile preluate in folosinta prin Decretul 115 din 1959. In 1968 intreprinderea s-a transformat in I.A.S. Pitesti care ulterior, a intrat in componenta Trustului I.A.S. Arges. Asa dupa cum se stie, I.A.S. Pitesti era supranumita Gospodaria de Partid, anexa a P.C.R. care deservea, privilegiat, protipendada comunista de la acea vreme. Asadar … 
 
 
Incepe degringolada juridica
 
 
Pentru o perceptie cat mai exacta a interminabilelor diferende, va vom relata periplul judiciar prin care a fost nevoit sa treaca unul dintre proprietarii terenurilor in cauza.
Alexandrina Raducu, din Maracineni, este una dintre victimele jocurilor de culise care au generat imensul scandal de la Maracineni. Autorul mostenitoarei a detinut o suprafata de teren de 2,14 ha situatain intravilanul comunei, in proxima vecinatate a terenului cumparat de ginerele lui Constantin Nicolescu. Peste terenul sau a fost pus in posesie un cetatean din comuna Micesti, Gheorghe Dumitrache. In anul 2000, Alexandrina Raducu a formulat o actiune in justitie pentru anularea procesului verbal de punere in posesie a lui Gheorghe Dumitrache peste proprietatea sa obtinuta prin validarea Prefecturii si prin procesul verbal colectiv de punere in posesie. Judecatoria Pitesti a stabilit, prin sentinta civila nr. 415 din 28 ianuarie 2004, ca„reclamanta nu-si justifica calitatea procesuala activasi interesul promovarii actiunii”, respingand actiunea. Altfel spus, proprietara terenului revendicat nu putea sa se adreseze justitiei intrucat nu avea interes in recapatarea dreptului lezat prin matrapazlacurile administratiei locale. Femeia a formulat recurs la Curtea de Apel Pitesti, iar aceasta instanta a dat dreptate Judecatoriei Pitesti, respingand apelul ca „nefondat” .
 
 
Curtea de Apel demonteaza „erorile” instantelor inferioare
 
 
Dupa parcurgerea mai multor grade de jurisdictie, Curtea de Apel Pitesti a admis recursul Alexandrinei Raducu, desfiintand toate celelalte sentinte si decizii date in dispretul legii. Prin decizia civila nr. 188/R din 3 februarie 2006, Curtea de Apel a casat decizia anterioara a aceleiasi instante, a desfiintat sentinta Judecatoriei Pitesti si incheierea prin care instanta de fond dispusese disjungerea capatului de cerere privind obligarea comisiei locale Maracineni sa o puna in posesie pe Alexandrina Raducu cu terenul revendicat, instanta ramanand sa solutioneze doar actiunea de anulare a p.v. de punere in posesie pe numele paratului Gheorghe Dumitrache. Curtea de Apel a hotarat ca cele doua capete de cerere sa fie conexate pentru a se judeca in acelasi dosar. Cauza a fost trimisa spre rejudecare Judecatoriei Pitesti. Dosarul de rejudecare a fost repartizat „aleatoriu” magistratei Cornelia Inge. In paralel cu acest demers, primarul comunei Maracineni, Nicolae Serban, a promovat in instanta o actiune in numele Comisiei locale prin care solicita anularea p.v. de punere in posesie a lui Gheorghe Dumitrache.
Doi dintre fostii actionari ai Prodfruct, Constantin Olteanu si Alexandrina Raducu, au facut cereri de interventie in interes propriu in actiunea in anulare declansata de primarul Serban. Initial, instanta a admis cele doua cereri de interventie, dar ulterior, din ratiuni juridice greu de priceput, aceeasi instanta a dispus disjungerea celor doua interventii, ramanand pe rol doar actiunea promovata de primar. In urma disjungerii s-a format dosarul 1743/2006 si a fost contopit cu dosarul de rejudecare aflat in „pastorirea” judecatoarei Inge. Solutia data de Judecatoria Pitesti in acest dosar este naucitoare. 
Judecatoarea Cornelia Inge a admis lipsa calitatii procesuale a celor doi intervenienti si- culmea aberatiilor juridice – s-a invocat autoritatea de lucru judecat in sentinta civila 415/28.01.2004 desfiintata de Curtea de Apel Pitesti prin decizia civila 188/R din 3 februarie 2006. Potrivit textului considerentelor sentintei 5312 din 4 decembrie 2006, judecatoarea Inge intrece orice imaginatie in materie de „traducere” a legilor autohtone. „De asemenea, exista autoritate de lucru judecat si a sentintei civile nr. 415/2004 , definitiva si irevocabila ( desfiintata de Curtea de Apel n.n. ) fata de cererea formulata de reclamanta Alexandrina Raducu pentru ca si aceasta din urma a solicitat prin cerere ceea ce a facut obiectul dosarului 13821/2002 constatarea nulitatii absolute a procesului verbal de punere in posesie, eliberat paratului, actiunea fiind respinsa deoarece reclamanta Raducu Alexandrina nu are calitate procesuala ( Curtea de Apel sustine ca are calitate procesuala n.n. ) si nici interes in promovarea acestei actiuni” – isi motiveaza judecatoarea Inge originala sa solutie.
 
 
In loc de concluzii
 
 
In aprilie 2009, ca urmare a arestarii primarului si viceprimarului de la Maracineni social-democratilor argeseni au reactionat virulent. Constantin Nicolescu, proaspat reales presedinte al PSD Arges, a sustinut ca trebuie sa inceteze tracasarea primarilor PSD si intimidarea lor prin arestari preventive si a pretins ca Parchetul cand se ocupa de primarii corupti ai PSD, o face la presiunile puterii. Constantin Nicolescu a cerut imunitate pentru primarii social-democrati.
Teama ca primarul Serban va „turna” vrute si nevrute si despre legaturile funciare ale ginerelui Enrico Perini cu patrimoniul comunei Maracineni l-au determinat pe presedintele Nicolescu sa se lanseze intr-un atac fara precedent la adresa Justitiei. Este pentru prima oara in ultimii 10 ani de cand se afla la conducerea judetului, cand Nicolescu sare public in apararea infractorilor de orientare social-democrata, intr-o maniera virulenta. Primarul Serban s-a ocupat si de alte “inginerii” cu balastiere si alte terenuri ce au apartinut Institutului Pomicol, inclusiv cele 20 ha achizitionate de primarul Tudor Pendiuc.
 
 
Clanul Nicolescu – capatuire prin hotie pe banii statului 
 
 
Zece (10) dintre afacerile si “ingineriile” legate de numele lui Constantin Nicolescu care au tinut paginile ziarelor mai mult timp. Folosind metoda omologata de SOV presedintele CJ Arges nu si-a lasat semnatura pe niciun act, in numele lui actionand ceilalti membri ai familiei: cumnati, gineri, fini etc. 
1. Falimentul Uzinelor Aro si Grulen din Campulung: implicati Constantin Nicolescu si fratele Petrica Nicolescu, fost colonel SIE.
2. Afacerile cu terenurile de la Autostrada Bucuresti – Pitesti: implicati primarul din Bradu, Costel Zamfir si cumnatii presedintelui Nicolescu, Popa si Secuiu
3. Afacerile cu terenurile Statiunii Pomicole Maracineni: implicat Enrico Perini, ginerele lui Constantin Nicolescu
4. Afacerea „filiera columbiana” din anii 70’ – 80’: implicati Constantin Nicolescu, Constantin Stroe, presedintele ACAROM si Nicolae Oita, patronul Lactag.
5. Afacerea SC Autopro Mond SA Bascov: 
La jumatatea lunii decembrie 2009, Consiliul Judetean Arges a organizat o licitatie pentru desemnarea firmei care va repara si va intretine masinile institutiei, fabricate de Automobile Daewoo in lunile ianuarie si februarie 2010. Singura firma care s-a prezentat la licitatie si care a si castigat-o a fost SC Autopro Mond SA, cu sediul in comuna Bascov. Daca valoarea initiala a contractului a fost de 42.017.00 RON fara TVA, pretul a fost scazut simbolic, fiind stabilit in cele din urma la 42.016.81 RON, fara TVA. Pentru cine nu stie, SC Autopro Mond SA este chiar firma presedintelui Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu. Pana in 2005, firma se numea SC Iatsa Bascov SA, al carei actionar majoritar era Iatsa stefanesti. In anul respectiv, la doar cateva luni de la alegerea in functia de presedinte al Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu a cumparat de la Iatsa Stefanesti 92% dintre actiunile SC Iatsa Bascov SA, devenind astfel actionar majoritar. 
Imediat dupa preluarea Iatsa Bascov, el a schimbat numele acestei firme in SC Autopro Mond SA. De altfel, in declaratiile de avere si de interese din ultimii patru ani, Nicolescu figureaza cu 110.000 actiuni la firma din Bascov in valoare de 250.000 RON, dar de fiecare data a trecut in dreptul actiunilor vechiul nume al firmei, si nu pe cel nou. In niciuna dintre declaratiile de avere sau de interese depusa din 2006 incoace, presedintele Consiliului Judetean Arges nu a mentionat faptul ca detine 92 % din SC Autopro Mond SA Bascov. Prin prisma faptului ca este proprietarul SC Autopro Mond SA, dar in acelasi timp presedinte al Consiliului Judetean, el nu avea voie sa-si inscrie la licitatie propria firma, fiind intr-un vadit conflict de interese, mai ales ca la mijloc este vorba despre bani publici. Cu alte cuvinte, Nicolescu isi baga in propriul buzunar o parte din banii Consiliului Judetean.
6. Afacerea „PIC – Penescu” aflata pe masa de lucru a DNA Pitesti 
7. Afacerea „Lactag”: implicata Viorica Nicolescu, sotia lui Constantin Nicolescu 
8. Afacerile cu terenuri in mai multe comune din judet: de aici si porecla de „vecinul” sau Ayatollahul Argesului si Muscelului
9. Afacerile cu asfaltari sau refaceri drumuri judetene: implicate toate firmele de constructii de sub tutela PSD 
10. Afacerea „Vlasia”, unde a fost trucata licitatia pentru programul „Laptele si cornul”: implicati Constantin Nicolescu, angajati ai CJ Arges si Nicolae Oita, patron Lactag.
 
 
Ascensiunea mafiotului – via Secu
 
 
Lovitura de stat din decembrie il gaseste pe Costica Nicolescu in functia de sef pe la IATSA. Nu prea s-a aratat la vedere in acele vremuri, fiindca angajatii de la IATSA si nu numai stiau ca a fost omul Securitatii si lui Nicolescu ii era frica sa nu fie linsat de acestia. Teama i-a trecut siprimii pasi catre „schimbarea la fata” a lui Nicolescu s-au facut intre 1991 si 1993 prin intrarea in Partidul Umanist Roman, fondat de turnatorul Dan „Felix” Voiculescu. 
Partidulet umbrela pentru fostii tortionari, turnatori, colaboratori, angajati ai Securitatii sau DIE, tinuta bine in mana de fostul angajat al Intreprinderii de Comert Exterior „Dunarea”, condusa pana in 1990 de colonelul Constantin Gavril. 
Pe la inceputul anului 1995, Ristea Priboi, fost cadru SIE, il baga pe „umanistul” Nicolescu in PDSR. Din acea zi si pana in zilele noastre a inceput subjugarea judetului Arges. Nicolescu a reusit performanta, la fel ca prietenul sau Liviu Dragnea de la Teleorman, sa „arda” etapele in ascensiunea la varful PSD. A fost prefect, consilier judetean, senator si mai apoi presedinte al Consiliului Judetean Arges. Si-a calcat in picioare adversari sau prieteni numai ca sa ajunga in varful piramidei. Si… a reusit!”
 
Pe scurt Nicolescu exprima un caz ilustrativ al felului in care Aparatul comunisto-securistic s-a convertit in structura de dominatie clientelara specifica perioadei fesenisto/pesediste girat de Ion Iliescu si restul clanului sau rosu care l-a adus in fata, drept paravan, pe micul Ponta, pe post de papagal iesit din outzele lui Nastase de la Cornu.George Roncea

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.