Alexandra Toader, membră a CNSAS a transmis într-o adresă președintelui colegiului, citată de G4 Media, că ședința din 21 decembrie 2018, în care trebuia să fie luată în discuție Nota de constatare privind-o pe Adina Florea, nu a mai avut loc și că documentul (avizul de necolaborare) a fost întocmit înainte de a primi răspunsurile de la toți deținătorii de arhivă, în cazul de față Armata prin MApN.
Sulfina Barbu, membru în Colegiul CNSAS, a confirmat luni, pentru MEDIAFAX, că ședința din data de 21 decembrie nu a mai avut loc din lipsă de cvorum, astfel că procedura de verificare în cazul Adinei Florea pentru șefia DNA nu a fost îndeplinită.
„Precizez că în data de 21 decembrie nu s-a ținut ședința din lispă de cvorum. Deci în cazul doamnei Adina Florea procedura de reverificare în vederea menținerii sau nu a adeverinței, ea nu s-a finalizat. Colegiul CNSAS trebuia și trebuie să ia în calcul în următoarea ședință probabil, vom vedea, trebuie să ia în calcul nota de constatare întocmită de Direcția de specialitate dn CNSAS și Colegiul să dispună în funcție de această ntă de constatare dacă se menține adeverința. Dar precizez că această ședință nu a avut loc. Procedura în cazul Adinei Florea nu este finalizată în acest moment”, a declarat Sulfina Barbu pentru MEDIAFAX.
Întrebată dacă în acest context retrimiterea propunerii privind Adina Florea la șefia DNA, pe 27 decembrie, de către ministrul Justiției către Klaus Iohannis, a fost făcută în deplină legalitate, Sulfina Barbu a răspuns: „Din punctul de vedere al verificărilor întocmite de CNSAS așa cum prevede legea 303/2004, nu este îndeplinită procedura de reverificare din partea CNSAS”.
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a transmis, pe 27 decembrie, preşedintelui Klaus Iohannis solicitarea pentru numirea Adinei Florea la şefia DNA.
„Am transmis către președintele României solicitarea de revocare din funcție a procurorului general. Am transmis către președintele României și următoarele solicitari de numire în funcțiile conducere: 1. Elena Giorgiana Hosu – procuror șef adjunct DIICOT; 2. Antonia-Eleonora Constantin – procuror șef al Sectiei Judiciare din cadrul PICCJ; 3. Iuliana Nedelcu – procuror șef adjunct al Secției Judiciare din cadrul PICCJ; 4.Florena-Esther Sterschi – procuror șef al Secției de resurse umane și documentare din cadrul PICCJ; 5. Adina Florea – procuror șef al DNA! Exprimăm și speranța faptului că președintele va reciti atât art. 132 din Constituție, cât și Decizia CCR nr 358/ 2018”, a scris Tudorel Toader, pe 27 decembrie, pe Facebook.