Procurorii de la Parchetul Instanței Supreme au dispus o nouă expertiză medico-legală în cazul Aurei Ion, întrucât concluziile raportului de autopsie din 10 februarie nu au fost avizate de Comisia de avizare și control al actelor medico-legale din cadrul Institutului de Medicină Legală Cluj-Napoca.
Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în dosarul accidentului aviatic din Apuseni, în perioada 12-16 mai, au fost audiați, în calitate de martori, opt controlori de trafic sol și controlori de trafic aerian din cadrul ROMATSA SA. În aceeași perioadă au fost audiați și doi angajați ai școlii Superioare de Aviație Civilă și unul al Institutului Medico-Militar.
„Au fost solicitate relații suplimentare de la ROMATSA și Compania Națională Aeroporturi București-Băneasa”, precizează PICCJ.
Pilotul Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion și-au pierdut viața în accidentul aviatic produs în 20 ianuarie, în Munții Apuseni, într-o zonă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la granița dintre județele Cluj și Alba. Familia Aurei Ion s-a constituit parte civilă în dosar, nestabilind deocamdată suma pe care o va solicita ca daune morale, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție.
În accident au fost răniți copilotul Răzvan Petrescu și medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sfânta Maria” și Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuș, județul Bihor.
Echipa medicală din avion mergea de la București la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.
Epava avionului și victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore și la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, polițiști, salvamontiști, angajați ai Parcului Național Munții Apuseni și localnici.