Home Actualitate Autoritatile vaneaza -cartitele- lui Tcaciuc din institutiile statului

Autoritatile vaneaza -cartitele- lui Tcaciuc din institutiile statului

DISTRIBUIŢI

Fiind din ce in ce mai greu de negat ca Tcaciuc a fost ajutat sa fuga din tara si ca, pana a fugi, i s-a asigurat protectie pentru afacerile sale murdare, autoritatile au fost obligate sa ia taurul de coarne. Ministrul de interne si-a trimis membrii Corpului de Control la Suceava pentru a decapita Inspectoratul de Politie al acestui judet. Ieri, a fost randul Parchetului sa-si -raporteze- rezultatele anchetei interne efectuate. In urma verificarilor de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Suceava, procurorul general al Romaniei, Joita Tanase, arata cu degetul spre Serviciul de Evidenta Informatizata a Persoanei Suceava, care nu a retras pasaportul lui Severin Tcaciuc, desi Parchetul a solicitat acest lucru inca din 20 decembrie 2001. Tot ieri, Directia Generala a Finantelor Publice Suceava isi prezenta realizarile in acest caz, anuntand si faptul ca a cerut falimentul tuturor firmelor lui Tcaciuc. Mai mult, finantistii Sucevei promit ca vor recupera integral banii pe care Tcaciuc ii datoreaza statului, adica vreo 80 miliarde de lei. Si, tot ieri, ministrul justitiei, Rodica Stanoiu, dispunea verificari la nivelul instantelor sucevene, care l-au eliberat pe Tcaciuc. Asadar, am vazut ca vanatorii se arata. Sa vedem daca vor si prinde -cartitele- lui Tcaciuc sau a fost doar un joc copilaresc, numit -Mima-.


Poate ca sesizand penibilul in care se scalda de ani buni, de cand toti marii infractori le scapa dubios de usor de sub nas, autoritatile profita de cazul Tcaciuc pentru a-si reface cat de cat imaginea printr-o aparenta curatenie in propriile ograde. Insa, este greu de crezut ca vor putea fi depistati politistii, procurorii si ceilalti slujbasi ai statului, care au lucrat pentru infractorul Tcaciuc. Riscul este cu atat mai mare, deoarece vor cadea capete, cum au fost cele din politia suceveana, iar cei care au facut cea mai importanta munca, cei -nevazuti-, vor ramane in continuare pe posturi pentru a sluji pentru bani grei si altor infractori. Insa opinia publica vrea taieri de capete, si asta i se da, dar fara ca problema sa fie rezolvata. Si asa va ramane pana cand nu se va incerca o curatenie totala. In fine, dupa primul act, jucat prost de Ministerul de Interne (care refuza sa ia masuri impotriva vinovatilor de la -centru-), show-ul continua, cu alte acte, dar in care personaje principale sunt procurorii si comisarii Garzii Financiare. De altfel, in judetul Suceava se tot trambiteaza ca va fi analizata activitatea tuturor persoanelor din diverse institutii ale statului, care l-au protejat pe Severin Tcaciuc.

In urma anchetei de la Parchetul Curtii de Apel Suceava, de vina e politia

-In calitate de membru al Guvernului Romaniei, solicit ministrului justitiei si procurorului general sa demareze anchete pentru tragerea la raspundere a personalului din subordine, pentru ca nu a luat masurile legale in cazul Tcaciuc si pentru punerea in libertate in mod repetat a acestuia-, arunca manusa ministrul de interne, dupa ce a anuntat ca i-a demis din functii pe seful Politiei judetului Suceava si alti patru ofiteri din conducerea institutiei. In fata unei atari provocari, Ministerul Public nu putea sa nu ridice manusa. O echipa de procurori-inspectori din cadrul Parchetului Curtii Supreme de Justitie a si ajuns la Suceava, pentru efectuarea unei anchete administrative in randul magistratilor care s-au ocupat de dosarele infractorului.

Ieri dupa-amiaza, procurorul general al Romaniei, Joita Tanase, anunta ca Serviciul de Evidenta Informatizata a Persoanei Suceava nu a retras pasaportul lui Severin Tcaciuc, desi Parchetul a solicitat acest lucru inca din 20 decembrie 2001. -Daca ar fi retras pasaportul, Tcaciuc nu ar mai fi plecat din tara-, a spus Joita, adaugand ca aceasta masura a fost solicitata de Ioan Amarie, pe atunci procuror general al Parchetului Curtii de Apel Suceava. Procurorii Parchetului Curtii de Apel Suceava au emis cinci mandate de arestare preventiva succesive pe numele lui Tcaciuc, insa toate acestea au fost revocate de instantele sucevene. In toate dosarele in care judecatorii au revocat masura arestarii in ceea ce-l priveste pe Tcaciuc, procurorii au dispus interdictia acestuia de a parasi localitatea de domiciliu. Totodata, Parchetul Curtii de Apel Suceava a adresat, in 21 noiembrie 2002, o solicitare -staruitoare- catre chestorul Gheorghe Neamtu, seful IPJ Suceava, pentru identificarea de indata a locului unde se afla Severin si Aneta Tcaciuc si punerea in executare a mandatelor de aducere. Procurorii atrageau atentia ca s-au emis nenumarate citatii si mandate de aducere care nu au fost executate de politie, astfel incat este obstructionata posibilitatea finalizarii unui dosar deosebit de complex, se preciza in solicitare. In doua dosare deja trimise pe rolul instantelor, procurorul general a solicitat Curtii Supreme de Justitie sa stramute procesele la alte instante din tara, tocmai ca acestea sa nu mai ramana la Suceava. Intr-un dosar, Curtea Suprema a admis stramutarea la Judecatoria Bistrita, insa in al doilea instanta suprema a respins cererea, astfel ca procesul a ramas in continuare la Suceava. In ceea ce priveste dosarul in care Parchetul a emis 25 de citatii pe numele lui Tcaciuc si 15 mandate de aducere a acestuia de catre politie, procurorii spun ca nu s-a dovedit reaua-credinta a inculpatului in neprezentarea sa in fata organelor de ancheta.

DGFP Suceava -raporteaza- ca a cerut falimentul imperiului lui Tcaciuc

Sub presiunea amenintarilor lansate de catre autoritatile locale, care au dat asigurari ca toate institutiile statului din judet vor raspunde pentru neindeplinirea atributiilor astfel incat sa-l protejeze pe Tcaciuc, ieri, a iesit la -raport- si Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Suceava. Aceasta institutie, prin vocea directorului sau, Dan Fartescu, a anuntat ca a cerut declansarea procedurii de faliment in cazul tuturor firmelor lui Tcaciuc, in vederea recuperarii debitelor. DGFP Suceava are de recuperat de la firmele lui Tcaciuc aproape 60 miliarde de lei, la care se adauga dobanzi si penalitati, totalizand aproximativ 80 miliarde de lei. Directorul DGFP Suceava a subliniat ca pentru recuperarea debitelor aceasta institutie a parcurs toate etapele legale. Fartescu a tinut sa sublinieze ca DGFP Suceava a declansat actiunile de recuperare a sumelor datorate statului de firmele lui Tcaciuc din anul 2001, dupa ce Garda Financiara Suceava a descoperit evaziunea fiscala produsa de acesta. In acelasi sens, tot ieri, comisarul-sef al Garzii Financiare Suceava, Vasile Rambu, a declarat ca activitatea lui Severin Tcaciuc a inceput sa fie verificata dupa ce Garda Financiara Suceava a stabilit ca firmele acestuia comercializau solventi aromatici drept combustibili. El s-a mai laudat ca dupa aceasta actiune, cu toate obstructionarile lui Tcaciuc, comisarii Garzii Financiare au reusit sa reconstituie o mare parte din activitatea infractionala a acestuia, acte care au stat la baza cercetarilor intreprinse de procurori.

Dr. Doinita Avramia: -Am cazut in capcana intinsa de familia Tcaciuc-

In sistemul de relatii al infractorului, parte integrata este si medicul sau de familie, dr. Doinita Livia Avramia. Ministerul Sanatatii si Familiei (MSF) a sesizat Colegiul Medicilor din Romania in cazul doctoritei de familie care a emis o adeverinta medicala pe numele omului de afaceri sucevean Severin Tcaciuc, dar si al altor doi medici suspectati de culpa medicala. Obiectul cercetarii consta in faptul ca medicul Doinita Livia Avramia i-a eliberat lui Severin Tcaciuc o adeverinta medicala in 6 martie, mai exact la sase zile dupa plecarea acestuia din Romania, act prin care recomanda ca pacientul sa evite efortul si deplasarile. In apararea sa, doctorita Doinita Livia Avramia sustine ca eliberarea actului medical prezentat de avocatii magnatului in fata instantelor de judecata este perfect legala. -Am cazut in capcana intinsa de membrii familiei lui Severin Tcaciuc si imi reprosez doar faptul ca nu l-am trimis sa se inscrie la un alt medic de familie-, a precizat Doinita Livia Avramia. Doctorita spune ca l-a examinat pe miliardar pe 27 februarie 2003 si, pentru ca -nu se putea deplasa-, Tcaciuc a preferat ca aceasta operatiune sa se petreaca la cabinetul particular al doctoritei. -Era foarte slabit si m-am speriat cand l-am vazut cum arata. I-am prescris sa evite deplasarile si efortul, iar pe 6 martie fiica cea mare a pacientului meu s-a prezentat la cabinet si a cerut sa-i eliberez un act medical care sa-i foloseasca in instanta. Daca mi-ar fi spus ca la acea data nu mai era in tara, nu as fi eliberat un asemenea act-, a precizat Doinita Livia Avramia. Referitor la faptul ca acum doi ani a fost cercetata de Colegiul Medicilor Suceava pentru eliberarea unui act medical in timp ce Severin Tcaciuc se afla in arestul politiei, doctorita a precizat ca s-a facut propunerea sa fie sanctionata, dar Colegiul Medicilor Central a considerat ca nu este cazul sa ia masuri impotriva ei.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.