
Dincolo de simpatiile bucureștenilor pentru un candidat sau altul, votul de duminică este categoric un vot politic. Iar cetățenii din Capitală care s-au decis să iasă din casă și să voteze trebuie să se gândească și la calculele necesare, astfel încât Bucureștiul să nu fie un oraș blocat în următorii patru ani. Potrivit rezultatelor finale, PD-L, împreună cu PNG, partid care a declarat că nu va vota niciodată alături de "hoții și comuniștii din PSD", dețin 28 de mandate de consilieri generali, cu unul mai mult decât PSD, PNL și PRM la un loc. În aceste condiții, un Consiliu General dominat de PD-L și un primar de altă orientare politică sau așa-zis independent creează premisele unui mariaj imposibil, așa cum a fost în perioada 2000-2004.
Dincolo de simpatii sau antipatii personale, bucureștenii care vor merge duminică la vot trebuie să gândească politic și să facă calculele astfel încât, în următorii patru ani, Capitala să nu fie din nou blocată de conflictele dintre Consiliul General și Primarul General. Mandatul lui Traian Băsescu din perioada 2000-2004 trebuie să fie o lecție pentru toți cei care vor ieși duminică din casă pentru a merge la vot. Nu e greu să ne reamintim cum investițiile propuse de primar erau blocate de un Consiliu General dominat politic de PSD.
Unu face diferența
Calculele matematice arată, de data aceasta, un Consiliu General dominat de PDL. Conform datelor oficiale furnizate de Biroul Electoral Central, PDL a obținut 24 de mandate de consilieri municipali, fiind urmat de PSD cu 16 mandate, PNL-8 mandate, PNG-4 mandate și PRM-3 mandate.
Conform declarațiilor lui Gigi Becali, PNG "nu va vota niciodată cu hoții și comuniștii din PSD" și, prin urmare, cele patru voturi ale PNG se vor duce spre PD-L. În aceste condiții, cele 24 de mandate ale PD-L, la care se adaugă cele 4 mandate ale PNG, vor alcătui majoritatea necesară votului în Consiliul General. De partea cealaltă a baricadei vor fi PSD, PNL și, probabil, PRM, care vor avea împreună 27 de mandate.
Prin urmare, vom avea în CGMB o majoritate dominată de PD-L, partidul care a obținut cele mai multe voturi în Capitală.
Pentru a nu asista la un nou mandat marcat de blocaje politice și de conflicte între CGMB și Primarul General este nevoie ca viitorul primar să aibă aceeași culoare politică cu cea a majorității. Numai astfel putem avea speranța că lucrurile se vor mișca în București. Mai bine zis, un vot pentru Sorin Oprescu nu înseamnă neapărat numai un vot pentru Iliescu &co., ci și un vot pentru blocarea Capitalei în interminabile scandaluri între Consiliu și Primar. La aceste lucruri trebuie să se gândească toți cei care vor merge duminică la vot. Prin votul lor, bucureștenii vor fi responsabili de viitorul orașului în care trăiesc.