DISTRIBUIŢI
cluj bucurești grațiere și amnistie

În 2009, Ziarul Curentul prezenta interceptări cu Bogdan Chirieac și Roșca Stănescu în care cei doi îl șantajau pe șeful de atunci al Agenției Naționale de Integritate. Supărat că îl părăsise din nou amanta, Bogdan Chirieac se autodefinea ca fiind „pielea p..lii”. Ascultă AICI înregistrarea care a dus la excluderea celor doi din breasla jurnaliștilor de către Clubul Român de Presă, decizie nerespectată încă de atunci de posturile de televiziune ale mogulilor.

Deși a fost exclus din breasla jurnaliștilor, detalii AICI, zece ani mai târziu, Chirieac este pe cai mari, zi de zi la Antena 3 și România TV, înfierând statul paralel și pe Laura Codruța Kovesi, pupând în fund infractori ca Elena Udrea, Sebastian Ghiță și Dan Voiculescu.

Mai nou Chirieac se dă victima unor hackeri chinezi care i-ar ataca site-ul care face parte din „presa liberă” pentru Kovesi.

„Noi maine (n.r. joi) depunem la Politie o plangere. Este a doua oara: atac la DCnews. Site-ul a fost scos din priza de 10 minute (n.r. in jurul orei 20). Tot mai profesionist facut – asta ne ingrijoreaza, desi avem toate filtrele, toate protectiile, care sunt deja oricum scumpe. Daca tot am aflat ca Romania e locul I la cybersecurity, maine dimineata la Politie, cu avocat, cu tot ce trebuie, depunem plangerea. Avem IP-urile… Fireste ca IP-u lei.rile sunt din China.

Atrag atentia (fiindca suntem in presa electronica): devine o practica. A mai cazut site-ul joia trecuta, cand a fost cu doamna Kovesi – tot asa: cateva minute importante, in momentele de maxima activitate. Daca cineva in Romania incepe sa faca astfel de atacuri pentru a opri presa libera, mie mi se pare extrem de grav, gravissim. Nu se poate! Au aflat ca daca scoti un site sau un TV (si Antena 3 are un site binecunoscut), daca ataci aceste site-uri, publicul este vaduvit de informatii de mare interes. Acum avem un articol al lui H. D. Hartmann despre interviul domnului ambasador Klemm la Europa Libera si ne gandim ca de asta pica site-ul. Cand este ceva foarte greu, suntem atacati.

Hai sa vedem cum e cu cybersecurity in Romania! Ca daca in campania electorala se incepe cu asa ceva, adica site-ul care deranjeaza se taie (Ca n-am auzit sa se taie de la Divizia Presa accesul la vreun site. Ei nu sunt atacati! Numai in partea asta sunt atacuri), inseamna ca ne putem gandi la orice altceva”, a declarat „Sunt pielea p..lii” la Antena 3.

Între 1984 și 1989, Chirieac a fost ghid ONT, postură din care a semnat mai multe note informative către Securitate. Contactat de ziarul Cotidianul, acesta a precizat că „este exclus” să fi semnat vreun angajament de colaborare, așa cum susțin surse din CNSAS, atribuindu-i numele conspirativ „Barbulescu” și a recunoscut că a dat note la Securitate, însă susține ca a semnat cu numele real.

După Revoluție, de profesie inginer chimist, Chirieac a reușit să obțină pentru firma pe care o controla contracte de zeci de milioane de euro cu statul, pentru livrarea de ehipamente electronice, în special Motorola, mai precis cu STS, Ministerul de Interne, Aeroportul Henry Coanda – Otopeni, Inspectoratul General Pentru Situații de Urgență, Regia Autonomă ROMATSA sau Compania Nationala a Huilei.
Bogdan Chirieac are atât de mulți bani încât declara în 2011 că l-a împrumutat și pe Sorin Ovidiu Vîntu cu un milion de euro.

1 COMENTARIU

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.