Vineri, 18 octombrie. Anul 2002. Kilometrul zero al Capitalei. Piata Universitatii. Ora: 13.00. Doua corturi albe si aproximativ 70 de oameni ai strazii, de varste si sexe diferite. Unii dintre ei beti, inghesuiti pe spatiul verde din fata Teatrului National. Dintr-o data se isca o incaierare generala. Trecatorii, mirati, se opresc si nu isi dau seama ce se intampla. Straini cazati la Hotelul Intercontinental privesc stupefiati, fara sa priceapa o iota. Lumea crede, mai degraba, ca este vorba de un film SF. Intr-un tarziu, cand din gramada ies primii cersetori care flutura in mana, victoriosi, cateva trente, lumea isi da seama ca de fapt era vorba de -o actiune umanitara-, al carei regizor si scenarist este Asociatia -Medicii fara Frontiere-. Interesati in sensibilizarea autoritatilor si a opiniei publice si a cooptarii acestora in programele destinate oamenilor fara adapost, oficialii Asociatiei -au omis- ca actiunile derulate intr-o asemenea maniera, efectiv socanta, pot crea mari deservicii Romaniei. Refuzand sa considere socante sau penibile scenele derulate, ieri, in centrul capitalei Bucurestiului, organizatorii actiunii au sustinut ca, din punctul lor de vedere, totul este OK: -E foarte bine ca se intampla asa, pentru ca oricum nu se poate strica o imagine a Romaniei, care este deja o imagine cu handicapati si cu oameni ai strazii-.
Carmen Marin, coordonatorul proiectului, a precizat ca actiuni umanitare, derulate intr-un mod identic cu cea din Piata Universitatii, au avut loc in acest an in mai multe tari europene (Finlanda, Norvegia si Italia), iar in perioada urmatoare caravana -Medicii fara Frontiere- va merge pentru a-i sustine pe oamenii strazii in orase precum Timisoara, Arad, Brasov sau Oradea.
In ceea ce priveste locul ales, Piata Universitatii, Carmen Marin a sustinut ca acesta a fost ales sugestiv, deoarece este botezat -la boscheti-, iar beneficiarii programului sunt boschetari. Fara comentarii.
Curentul a primit „Distinctia Culturala” din partea Academiei Romane