Home Actualitate Certificatul european de vaccinare este un document care atestă că ai trecut...

Certificatul european de vaccinare este un document care atestă că ai trecut prin vaccinul european, nu un paşaport

DISTRIBUIŢI

Europarlamentarul USR PLUS Nicolae Ştefănuţă, membru al Comisiei de Sănătate publică a Parlamentului European, a organizat joi, 18 februarie, prin intermediul biroului său local de la Craiova, evenimentul online Check-in la vaccin. Campania de vaccinare anti-COVID-19, cu participarea medicului specialist în medicină de familie Codruţa Constantinescu.

Temele discuţiei au fost campania de vaccinare anti-COVID-19 la nivelul judeţului Dolj, campania de informare, importanţa educaţiei sanitare şi posibilitatea introducerii unui certificat european de vaccinare.

„Certificatul european de vaccinare este un document care atestă că ai trecut prin vaccinul european, nu un paşaport. Acest lucru îmbunătăţeşte starea de acum, pentru că vom fi scutiţi, probabil, de obligaţia carantinării sau testării multiple, care la noi costă sute de lei şi nu este la îndemâna oricui. Dacă avem acest certificat după ce ne-am vaccinat şi el este recunoscut de toate statele membre, atunci zecile de mii de cetăţeni români care lucrează în toată Uniunea Europeană, mulţi dintre ei fiind şi transportatori, nu mai trebuie să facă nici testare şi nici carantină”.

Mai mult, europarlamentarul a pledat pentru o mai mare acurateţe a informaţiilor cu privire la dozele de vaccin: „Oamenii trebuie să ştie foarte clar când vom avea din nou doze atunci când platforma ne arată că nu mai este disponibilă niciuna. Acest lucru ar reduce şi din ştirile false care circulă pe internet. Este complet fals că UE nu vrea să ne dea nouă, românilor, vaccinuri. Toate vaccinurile sunt distribuite echitabil şi proporţional între statele membre.”

Dr. Codruţa Constantinescu a declarat că, din practica sa, există dorinţă de vaccinare: „Locurile la vaccin pe Craiova s-au risipit rapid. Ceea ce îmi confirmă acest lucru este că zilnic primim telefoane la cabinet dacă există locuri noi; avem o listă cu pacienţi pentru „programare în aşteptare”, tocmai pentru a le da o speranţă că în momentul în care se vor mai afişa noi locuri, vom putea să îi înscriem. Feedback-ul primit de la pacienţi arată că lucrurile se întâmplă eficient.”
Evenimentul Check-in la vaccin. Campania de vaccinare anti-COVID-19 la nivelul judeţului Dolj a fost ultimul din seria de patru evenimente pe această temă organizate de Nicolae Ştefănuţă la birourile sale locale din Sibiu, Cluj, Constanţa şi Craiova, pentru a informa românii despre eforturile Uniunii Europene de a asigura accesul la vaccinuri sigure şi eficiente pentru toţi cetăţenii europeni.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.