Home Actualitate Cinci români participă la cel mai mare raliu din Mongolia cu o...

Cinci români participă la cel mai mare raliu din Mongolia cu o ambulanță recondiționată

DISTRIBUIŢI

Cinci tineri din Romånia au luat, săptămåna trecută, de långă Praga, startul la cel mai mare raliu caritabil din lume, Mongol Charity Rally, notează cei de la Hotnews.ro. Aceștia vor străbate cu o ambulanță recondiționată 16.000 de km, prin 15 țări, 5 lanțuri muntoase și 3 deșerturi pånă în capitala Mongoliei, Ulan Bator, unde vor dona vehiculul cu care au venit fundației care organizează raliul. Vehiculele provenite de la raliu vor fi folosite pentru acordarea de ajutor medical populației din această țară. La competiție participă 420 de echipaje din întreaga lume. Raliul se află la a VIII-a ediție.
Conform site-ului, din echipă fac parte Maria Enache, 23 de ani, studentă la Universitatea de Medicină și Farmacie București, Gheorghe Bratu, 30 ani, absolvent  al  Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, doctorand și cadru didactic al aceleiași instituții, Florin Cobuz, 28 ani, absolvent al Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, Gabriel Herdean, 25 ani, absolvent al Facultății de Ingineria Mediului din cadrul Universității Politehnica Timișoara, Paul Budan, 26 de ani, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Ideea de a se înscrie în acest raliu s-a născut în urmă cu doi ani, cånd unul dintre membrii actualei echipe a găsit pe YouTube un filmuleț cu această competiție. „Am găsit acel filmuleț și am zis că este interesant. L-am arătat și prietenilor mei. În toamna anului trecut ne-am înscris în competiție. Sincer, ne gåndeam că nu avem nicio șansă să fim acceptați. Cånd am primit vestea am fost surprinși. Odată înscriși în competiție am făcut un ONG, un proiect, și am început să căutăm ambulanța de care aveam nevoie ca să participăm. Am încercat să găsim o ambulanță veche, trimisă spre casare, la spitalele din Romånia, dar cum procedura de donare, aici, era foarte complicată, ne-am orientat spre Germania. Acolo am găsit un doctor care ne-a acceptat cererea. Am plătit pentru ambulanță 5.000 de euro, plus cheltuielile de reparație. La recondiționarea acesteia ne-a ajutat un service auto“, ne-a povestit Florin Cobuz, unul dintre membrii echipei.
„Pentru ca mai mult de o treime din populația Mongoliei duce o viață nomadă, sistemul medical este bazat în totalitate pe serviciile de urgență. Cei trei milioane de locuitori ai țării sunt răsfirați pe o suprafață mai mare decåt cea a Europei de Vest, iar drumul de la un spital la altul, adesea anevoios, se desfășoară frecvent cu ajutorul animalelor din gospodării. Necesitatea unui parc auto sănătos a devenit una dintre preocupările principale ale statului, însă ritmul în care această reformă va fi dusă la bun sfårșit este lent și depinde de inițiative ca Mongol Charity Rally“, a declarat Maria Enache, o altă membră a echipei.

Teodora Kim

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.