Printr-un proiect pus în dezbatere publică, Primăria Capitalei propunea un PUZ care prevedea demolarea cunoscutului club Fabrica din sediul fostei fabrici de ciorapi Apollo și construirea de blocuri de până la 8 etaje, într-o zonă istorică în care clădirile au cel mult două etaje, iar regulamentul de urbanism prevede cel mult 4 etaje.
Clubul a fost deschis în 2007 de un grup de antreprenori locali care au închiriat spațiul de la grecii care dețineau ruinele fostei fabrici.
Nicușor Dan s-a mobilizat și Ministrul Culturii a declanșat procedura de clasare ca monument istoric a Club Fabrica. Clădirile au statut de monument istoric, un an din acest moment, timp în care nu se mai pune problema demolării și construirii de blocuri în loc. În acest interval, Institutul Național al Patrimoniului va întocmi documentația completă pentru clasarea definitivă ca monument istoric.
„Felicitări Ministrului Culturii pentru gestul de mare responsabilitate. Felicitări echipei de la Institutul Național al Patrimoniului care a întocmit documentația preliminară.
Dacă vor exista contestații juridice, vom interveni în instanță în favoarea ministerului.
Clădirile sunt construite în anii 1900 și au găzduit o fabrică de ciorapi și tricotaje. În anii comunismului, fabrica a continuat sub numele Apollo. Clădirile sunt reprezentative pentru patrimoniul industrial construit în zona Filaret.
Club Fabrica este un exemplu de reconvertire a unor clădiri de patrimoniu industrial, în acord cu tendințele mondiale în urbanism. Este o afacere a unor antreprenori locali care dă viață unui cartier cu potențial. Este un spațiu cultural și un nod creativ. Bucureștiul are șansa să se impună ca centru regional în IT și industrii creative, astfel de inițiative trebuie sprijinite de autorități, nicidecum desființate.”, susține Nicușor Dan