Home Actualitate CNSC anulează pentru a doua oară licitația IT de la Hidroelectrica

CNSC anulează pentru a doua oară licitația IT de la Hidroelectrica

DISTRIBUIŢI

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a anulat pentru a doua oară procedura de atribuire a licitației pe care a trucat-o infractorul av.dr. Remus Borza, în calitate de practician coordonator al administratorului judiciar al HIDROELECTRICA SA la contractul de achiziție a unui Sistem Informatic Integrat. 

HIDROELECTRICA, în fruntea căreia se află infractorul av. dr. Remus Borza condamnat definitiv la închisoare (cu suspendare) de ÎCCJ, a declarat câștigător la licitația de achiziție a unui Sistem Informatic Integrat,  un consorțiu de firme ce s-a prezentat cu soluția SAP. Exact cum previzionam și noi înainte de deschiderea plicurilor cu oferte.

În data de 07.07. 2015, CNSC a admis pentru a doua oară  contestaţia  formulată de către S.C. ROMSOFT INTERNATIONAL S.R.L., în numele şi pentru ASOCIEREA S.C. ROMSOFT INTERNATIONAL S.R.L./S.C. iQUEST TECHNOLOGIES S.R.L., în contradictoriu cu autoritatea contractantă S.C. HIDROELECTRICA S.A.
„Pe cale de consecinţă, obligă autoritatea contractantă la anularea raportului procedurii nr. 57918/26.05.2015 şi a tuturor actelor
subsecvente acestuia, inclusiv a comunicării rezultatului procedurii nr. 57209.6/26.05.2015 şi reevaluarea ofertei contestatorului, conform celor statuate în Decizia C.N.S.C. nr. 604/64C9/516,525/06.05.2015, respectiv prezenta motivare.
Dispune continuarea procedurii de atribuire în cauză prin aplicarea măsurilor anterior dispuse în termen de 10 (zece) zile de la comunicare.
Prezenta decizie este obligatorie pentru părţi, în conformitate cu dispoziţiile art. 280 alin. (1) şi (3) din O.U.G. nr. 34/2006, cu
modificările şi completările ulterioare. ”

CITEȘTE ȘI LICITAȚIE IT CU DEDICAȚIE PENTRU SAP ÎN DESFĂȘURARE LA HIDROELECTRICA ADMINISTRATĂ DE REMUS BORZA.

CITEȘTE ȘI REMUS BORZA RECUNOAȘTE CĂ LA HIDROELECTRICA A ÎNCĂLCAT LEGISLAȚIA PRIVIND ACHIZIȚIILE PUBLICE
Ceea ce este cel mai surprinzător la această licitație este că deși oferta câștigătorului anunțată la deschiderea celor 11 plicuri cu oferte a fost de 1.528.172,58 EURO, atribuirea s-a făcut pentru un preț mai mare, respectiv de 1.703.942,57 EURO. Și asta în condițiile în care  infractorul av. dr. Remus Borza ne-a spus într-un drept la replică faptul că și-a propus ca respectivul caiet de sarcini să devină „dacă nu un standard în industria IT din România, cu siguranță un reper pentru licitațiile IT din sfera sectorului public”,  „un portdrapel pentru schimbarea mentalităților din zona publică a comunității IT din Romania, de altfel puternic zdruncinat recent de scandaluri, și pentru introducerea de „bune practici IT” din mediul privat”. Doamne ferește!

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.